Oldalak

2012. november 16., péntek

Undokság az FB körül

Furcsa dolog ez, ahogy öregszem, egyre kiábrándultabb és lenézőbb leszek, próbálok tenni ellene, de néha elkap a hév azért. (Például most.)
1) Oltári jókat szoktam mosolyogni, mikor azt látom, hogy az első gyereküket váró kismamák szinte naponta pakolnak fel magukról romantikus, magazin-mosolyú, "húúú, de várlak már" fotókat (ez a kiábrándult rész: keserű vénasszonyként én már annyira, de annyira nem látom magasztosnak ezt az egész terhesség mókát (pedig abszolút simán ment minden anno, se egy hányás, se egy semmi, abszolút alkalmazkodó kis testet kaptam Valakitől)) illetve
2) borzasztó bénának érzem, mikor a magyar ismerőseim angolul tárgyalnak egy kép vagy valami kapcsán és a mondandójuk telis-teli van amatőr nyelvtani hibákkal (ez a lenéző rész: egyetlen angol nyelvű ismerős nélkül MINEK? MIÉRT? Ez vagány?)

9 megjegyzés:

  1. Furcsa ez... én imádtam terhes lenni. Ezer örömmel lennék újra. Nyilván vártam Rebekát, meg nagyon kíváncsi voltam rá, de maga a 2in1 életérzés nekem olyan fantasztikus volt! Bebével közös képünk meg alig van. :-P

    VálaszTörlés
  2. Ja igenigen, én is szerettem... Olyan "semmilyen" volt, nem volt sok szenvedés meg kin meg hasonlók, vicces volt látni, hogy változom, büszke is voltam tán magunkra, de ennyi. Persze én is csináltam egy rakás "várakozom" fotót, de utólag, tudva milyen is ez az egész olyan mulatságosnak tartom a dolgot, annyira távol áll a "réveteg arccal vágyakozom, hogy megszülessen" és az "úristen, hát ez a gyerek mindig sir, ez borzasztó, ez szörnyű, én nem ilyen lovat akartam" kezdeti nehézség-halom. Szóval mindenkinek van "joga" ilyen képeket csinálni, hogyne, csak úgy érzem, ha jönne a második, én már tuti nem tudnék ilyen tisztán naiv fotókat csináltatni, tudva, mi vár... És ez kicsit szomorú valahol. Jó volt tudatlannak lenni. :D

    VálaszTörlés
  3. nekem pokoli volt a terhességem és egyrészt azok miatt a magyar ismerőseim miatt csináltam új reget a facebookon, akik szar angolsággal flörtölnek egymással (!!), szóval maximálisan egyetértek.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gondolom az ikresség megtette a hatását... én tényleg nem is emlékszem, mi hogyan volt.
      Egyébként én azt vettem észre, hogy a névelők használata az, ami abszolút nem megy sokaknak. :)

      Törlés
    2. nem tudom mitől volt, de nyolc hónapig hánytam, mint a lakodalmas kutya...az orvosok persze mondogatták, hogy az ikerterhesség az oka, merhogy magasabb hormonszint, stb, mindenesetre rémes volt. szülés közben hánytam utoljára, jaj. szóval ezt a rózsás arcú, boldog kismama fílinget, ezt valahogy sosem éreztem:)
      énnemtom miket hibáznak a facebook-on leginkább - mindent rosszul írnak kábé:) -, de annyira bénák és olyan nagy ingerenciám van mindig kijavítani őket - aztán udvariasan visszafogom magam.

      Törlés
    3. Egy volt kolléganőm járt úgy, hogy végighányta a terhességet és UTÁNA sem maradt abba a hányás és ha ideges volt, azonnal rohant a mosdóba. Durva volt, az orvosok semmit sem tudtak tenni, 2 éves volt a gyerek, mikor találkoztunk és még akkor is folyton rókázott.
      Szülés közben hányni, atyaég, borzalom, el sem tudom képzelni, mondom, én csak émelyegtem 3 hónapig és annyi, ki nem jött semmi soha. :D Kiváncsi vagyok, másodszor is ilyen mázlista lennék-e. Remélem.

      Törlés
  4. hú, én végig azon rettegtem, hogy nem fog elmúlni, de közben azzal nyugtattam magam, hogy ez lehetetlen, de ezek szerint van ilyen, rémes lehet. jó, hát émelyegni is pocsék...jaj, fúj, időnként néhány szag azért visszahozza azt a nagyon rosszat. olyan volt, mintha kemóztak volna végig. egyszer kiszámoltam, körülbelül 700-szor hánytam, azt hiszem;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kompenzációképp ez a kolléganőm olyan humosros volt, hogy öröm volt hallgatni. Dőltek belőle a pikirt, ámde irtó vicces szövegek, mindig is szerettem volna olyan "schlagfertig" (ez hogy van magyarul?) válaszokat adni mindenkinek, mint ő.
      Szerintem nálunk a család összes tagja nem hányt még 700x összesitve sem. :D Baromira kimarhatja az a nyelőcsövet, jájj.

      Törlés
    2. ja, nagyon szar volt. és tulajdonképpen nyolc hónapig éheztem, mert mindig mindent kihánytam. a szülés után viszont mintha elvágták volna, isteni volt. sose felejtem el, hogy mennyire finom volt az óriás muffin, amit akkor ettem.:)
      egyébként asszem ezért különösen ingereltek a boldogságos terhesek, akik annyira élvezik a terhességet...

      Törlés