Oldalak

2012. december 7., péntek

Gondol

Egyébként azért is érintett meg ez a "baleset", mert - nem röhög - P. születése óta azon rettegek, hogy a tenyerén az életvonala baromi rövid. Ha a sajátomat nézegetem, nekem baromi hosszú és erős, neki viszont alig pár centi és megtörik. Egy ideig hiányzik, aztán újra ott a ránc. Nem hiszek az ilyesmiben, de akkor is. Miért nem tud normális életvonala lenni, hogy ne aggódjam magam halálra? Ráadásul teli a sajtó a rosszabbnál-rosszabb hirekkel: gyilkosságok, balesetek, furcsa, halálos kórságok... Most még jó, mert itt van mellettem, megvédem én mindentől, de pár év, mondjuk 3-4 és végképp bekerül a körforgásba... Tudom, hogy a biztonságos élet egyik alappillére fiatalként, ha sok barátod van, ha népszerű vagy (persze most nem gondolok arra, hogy valakiknek pont ez szúrhat szemet, ha sokan szeretnek, ha van miért irigykedni rád), de mi mindketten roppant válogatósak vagyunk, alig-alig akad ember, akikre igazán tudunk barátként tekinteni, hol lesz itt a modell, hogy kell szocializálódni? Mi nem tudunk kibújni a bőrünkből (és nem is akarunk), nem fogjuk hajszolni a barátokat ezentúl sem, de igy honnan lesznek P.-nek kis barátai, akikkel összejár majd, akik szeretik, akik megvédik? Álságosan nyissunk és próbáljuk vele elhitetetni, hogy mi vagyunk a legnagyobb partiarcok a környéken? Nem hiszem, hogy ez megoldás lenne... Vigyük egy olyan közegbe (ha már megtehetjük), ami szinte teljesen steril, ahol kevés a bűntett? (Gondolok itt elsősorban Szingapúrra.) Vagy hogy?

Még ki lehet nyitni.
És be lehet zárni.
Még föl lehet kötni.
És le lehet vágni.
Még meg lehet szülni.
És el lehet ásni.

7 megjegyzés:

  1. Gergőnek is ijesztően rövid az életvonala, az enyém meg elágazik a végén...

    VálaszTörlés
  2. Ezen már én is gondolkodtam, mert hiába élünk Szegeden 12 éve, nincs egy ismerősöm se, olyan, mintha külföldön élnénk, csak itt mindenki magyarul beszél (ált.suliba, gimibe nem ide jártam). Az egyetemi társaim, akikkel jóban voltam, nem szegediek voltak, és elszeleltek innen, a "szomszédolás", boltban, játszótéren ismerkedés meg annyira nem az én világom...
    Életvonal: Lédáét még nem néztem, de az enyém egy ponton megszakad, aztán folytatódik, és utána van benne egy nagyon durva törés.

    VálaszTörlés
  3. Nem ertek az ilyenekhez, de vki egyszer azt mondta, h nem szamit, milyen hosszu, mert mas lehet a "beosztasa".... :-)

    VálaszTörlés
  4. Alaposan megvizsgáltam az életvonalamat. Az elágazás előtti rész olyan rövid, hogy -figyelembe véve a koromat- kb. gimiben el kellett volna patkolnom (vagy elágaznom :D)...

    VálaszTörlés
  5. Jaj, remélem tényleg kamu az egész tenyérjóslás. :) Amúgy egyszer olvastam egy horoszkópot, ahol az volt, hogy a Rák férfiak 39 évesen halnak meg (ezt igy, ja) és attól fostam 3 éven át, hogy Apu mindjárt meghal. De már elmúlt 39.

    VálaszTörlés
  6. Ezzel az a nagy baj (szvsz), hogy HA NEM HISZEL, akkor ilyen gondolatmenetekbe ne menj bele, mert így csak paráztatod magad. Ha meg HISZEL, akkor nézz utána jobban, mert így csak paráztatod magad. A gondolataid viszont megteremtik a valóságodat előbb-utóbb, ha hiszel, ha nem. Ha pedig ezen parázol, akkor ez lesz előbb, vagy utóbb.
    Off.

    VálaszTörlés
  7. A tenyértérképelemzők szerint fiamnak kellett volna születnie. Akárhogy is nézem, lány...

    VálaszTörlés