Oldalak

2012. december 23., vasárnap

Hétvége 2

Azaz a vasárnap, azaz ma.
Hogy megkönnyitse az életet, tegnap este olyan orkán támadt ránk, hogy alig birtunk elaludni, úgy süvitett. A szél délelőtt sem állt el, de mi bazi nagy hősök vagyunk, úgyhogy elmentünk vásárolni, gyalog, de P.-t szigorúan a babakocsiba parancsoltuk, mert két lábon elfújta volna a szél. Rá azért volt szükség, mert nem volt itthon se viz, se tej és egyikünk sem vállalta, hogy hazacipel 15-20 kilót itéletidőben, annyira viszont nem akartunk csövesek lenni, hogy elvisszük csak a babakocsit és abban cigöljük haza a cuccokat. Jött hát P. is, alibinek.
Ebédre főztem egy borzasztó pörköltet tésztával, majd délután sütöttem karácsonyi muffint (saját recept, beza) és 4 körül nekiindultunk a karácsonyi vásárnak. Eddigre gyengült a szél, ámbár bazi hideg lett és különben is jól összevesztünk, mert AV csak a ház körül akarta megfuttatni P.-t, mondván egy gyereknek nem program a karácsonyi vásár (!), inkább ők lemennek és én takaritok vagy forditva, de közöltem, hogy elmehet a tudjukhova, mi most már össze vagyunk ragasztva az ünnepekre, lefosom, ha porcicák kergetőznek, nem fogok itthon suvickolni, mig ők sétálnak és arra sem vagyok hajlandó, hogy megint, mint az év 365 napján én tötyörögjek az utcán P.-vel, egyedül, úgyhogy ha program A GYEREKNEK a vásár, ha nem, jönnek velem, mert már nagyon utálom ezt a karácsonyt igy is, ne legyen már még szarabb a hangulat, mint amúgy is a rohadt kocsi miatt. Nagy vidáman nekivágtunk hát a városnak, de előtte megbeszéltük, hogy ciki nem ciki, kölcsönzünk egy autót az ünnepekre, mert nem elég, hogy nincs kihez mennünk vendégségbe, kocsi nélkül ülhetünk otthon, mert az idő is egy fos, esik, fúj a szél, gyalog kimoccanni nem tudunk, a tömegközlekedés kvázi áll, mig ha van autónk, kiautózhatunk a tengerhez és szagolhatjuk az ablakon át a tengerszagot, két ünnep között el tudjuk vinni játszóházba P.-t, egyszer-egyszer el tudunk menni teázni egyet a városba és különben is, egy kis joyride mindhármunkat fel tud dobni bármikor. Úgyhogy 600 euró vagy nem 600 euró, kocsi kell. Először andalogtunk hát a vásárban (Dublin egyik legnagyobb vására, kb tizedakkora, mint egy pesti karácsonyi vásár), vettünk egy adag sült krumplát, mert P. megkivánta, majd felültettük az Urat egy körhintára is és egy kör után mi elindultunk a Darthoz, AV meg ment a buszhoz, hogy elhozza kocsit. Miután hazaértünk, elkészitettem a karácsonyi tortánkat (epres joghurttorta gyömbéres-csokis alapon) és a tárkonyos levest, ami holnap az ebéd lesz.
Este P. 8-kor elkezdett vetkőzni, hogy megy fürdeni (ez fél órával hamarabb van, mint a normális), megmostuk a haját is, hogy szép legyen holnapra, majd miután közölte, hogy fáj a feje, megmértük a lázát és 39-nél állt meg a mutató.
Boldog karácsonyt mindenkinek.      

1 megjegyzés: