Oldalak

2012. december 6., csütörtök

Sósabbak itt a könnyek

Abszolút nem vagyok Fidesz rajongó, sőt, de meg tudok vadulni a mostanság az FB-n keringő hamisabbnál-hamisabb, hangulatkeltő kis képecskéktől, amiken Magyarországot összehasonlitják a többi európai országgal, természetesen úgy, hogy mindenképp az jöjjön ki, hogy otthon a legszarabb élni. 
Múltkor volt például egy olyasmi grafikon, hogy "egy tömegközlekedési jegy ára a bérekhez viszonyitva Európa különböző országaiban", amin például az irországi adat egész egyszerűen valótlan volt. Ha az 1,65 eurós buszjegy helyett (ami 1-3 megállóig szól, ha ennél messzebbre utazol, akkor elmegyünk egészen 4,4-ig (csak oda, Dublin), illetve a LUAS és a DART jegy a busznál drágább), 1,15 eurót irnak, akkor az azért elég combos torzitás, nem? És ha Irországnál hamis az adat, vajon nem az az ember érzése, hogy minden országnál kamu adatok vannak, hiszen messziről jött ember...? Tegnap pedig a "európai egyetemi tandijak" kis képe keringett az ismerőseim körében, amin Angliát és Irországot (meg még néhány egyéb országot is) például elegánsan kihagytak, csak hogy az jöhessen ki, hogy a tervezett tandij otthon a legmagasabb egész Európában...
Nem mondom, hogy otthon Kánaán élni, dehogy, mert nem is tudhatom, hogyan változott az élet az elmúlt négy évben, de ezek a kis szarok egyszerűen vérlázitóak, mert az egyik oldalról sirunk, hogy jajaj, kiürül az ország, a másik oldalról meg döntjük a népre a sok marhaságot, hogy azt higyjék, Magyarországon kivül mindenhol dől a manna az égből*. 

* A tegnapi ismerőseim járnak a fejemben, rájuk is dől a manna, október eleje óta, két hónapja mindenre beadják mindketten a jelentkezésüket, a takaritótól kezdve a projekt managerig (mindkettőnek több diplomája van, többek között angol tanárok, tehát a nyelv is megy) ÉS eddig összesen annyi az eredmény, hogy megpróbálták lenyúlni a nem létező pénzüket.

2 megjegyzés:

  1. Kommentbe nem írod be ezeket? Hátha a jónép felkapja a fejét, hogy kamu az egész.

    VálaszTörlés
  2. Egyszer beirtam, de senkit sem hat meg, az ember azt olvassa el, amit akar, ami igazolja az elképzelését... Illetve múltkor vkit jól leoltottak, hogy persze, külföldről könnyű pampogni, minek szól bele az otthoni dolgokba. Khm.

    VálaszTörlés