Oldalak

2013. január 30., szerda

Fényben ülés. És széltolás.

Végre megvan a vérteszt eredménye, krónikusan alacsony a vastartalmam, a megengedett 8-254 helyett 5. (Otthon nem ilyen referenciaértékekkel számolnak, ezt már terhesen is kiokumláltam.) Hazafelé a dokitól úgy fújt a szél, hogy rendesen bokán fostam magam, ültünk a kocsiban (!) a pirosnál és lazán kilengett az autó, az úton átmenő gyalogos pedig úgy tűnt, sosem ér át, nekifeszült a szélnek, mint a tájfunos / hurrikános képeken az emberek és Nem Moccant. Nem láttam még ilyet, hálát adtam az égnek, hogy nem sétáltunk el megnézni a folyót az orvos után, különben fedél nélkül ért volna minket a dolog és esküszöm, P. elrepült volna a francba. Alig vártam, hogy hazaérjünk, eszembe sem jutott most kimenni a tengerhez.
Sütöttem amúgy magvas kenyeret, nem lett rossz, de jó sem. Azt hiszem, kimondhatjuk, nálunk nem lehet kapni sima lisztet, mindben van élesztő is, most néztem meg a zacskókat. (Plain flour, ehhez képesta második összetevő a raising agent. Anyád.)

4 megjegyzés:

  1. Ez az év neked nem bejövős. :-(

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, nagyon utálom. :(

    VálaszTörlés
  3. A strong white-ban is van élesztő? Nekem az vált be legjobban, amikor az itthonihoz hasonló lisztet kerestem. Igaz, sosem néztem, van-e benne raising agent.

    VálaszTörlés
  4. Én eddig a plain - self raising kettősében éltem, nem tudtam, hogy van más. Aztán most észrevettem, hogy vannak mixek - de azokhoz csak tejet kell adni és kész a kenyér, el tudod képzelni, milyen... Nem értem, hol kéne keresni tovább, néztük a Dunnesben, Tescoban, Lidlben, csak ez a 3 volt, plain, sr, mix. :( Kérdeztem is az egyik eladót, de azt mondta, ezek vannak, nincs olyan, hogy "bread flour", mint amit a recept ir.

    VálaszTörlés