Oldalak

2013. január 7., hétfő

Szivbetegségeket nevelünk majd magunkba...

Vagy nem...
Nem tudom, hogy kezdődött pontosan, de pár napja teljesen hátast dobott az izlésem, pontosabban az agyam és egyszerűen elkezdtem undorodni az eddig semlegesnek vagy finomnak tartott ételektől. Nem titkoltam soha, hogy szeretem a gyorséttermi kajákat, de komolyan, ha most meg kéne ennem egy hamburgert, kihánynám. Szombaton azért sütöttem pizzát, mert AV felvetette, hogy rendeljünk, de valami olyan ellenérzés kapott el, hogy ihajj, úgyhogy mondtam, hogy csak a testemen keresztül, inkább sütök én... Vasárnap avokádót is vettem, pedig rühellem, de valahogy most úgy éreztem, adnom kell neki még egy esélyt, hátha szeretem... Betáraztam gyömbérből, citromból, répából (!), mézből és egy mangót is hoztam meg egy 2 kilós teljes kiőrlésű lisztet is meg fehér teát. Otthagytam viszont a polcon a felvágottakat, a virslit, a kekszeket (atyaisten, megbolondultam) és a különböző gyümölcsleveket is.
Remélem nem haldoklom vagy ilyesmi, számomra abszolút meglepő fordulat ez, sosem figyeltem oda igazán, mit eszünk és most tessék. Őrület.

Ennek kapcsán három gondolat merült fel bennem. 1) Utálom ezt a világot, hogy sosem tudhatjuk, mit veszünk a szánkba. Oké, felvágott helyett vettem csirkemellett, keksz helyett meg egy vagon gyümölcsöt, de basszus, ki tudja, hogy azt a csirkét mivel etették, ki tudja, hogy azokat a gyümiket mivel permetezték? Szörnyű az emberiség, komolyan, sosem akartam kertes házat kis baromfiudvarral, de most felmerült bennem a gondolat, hogy talán az az egyetlen módja, hogy ellenőrzött kajához jussunk... (Persze ki tudja, vennénk egy telket amiről kiderülne, hogy szennyezett a földje, keltetnénk csibéket, amikről kiderülne, hogy a szüleit hormonokkal kezelték stb stb stb... Eh...) 2) Ez tök jó Irországban, hogy a bio és a sima ételek árai között sok esetben sokkal kisebb a különbség, mint otthon. Persze ezt nézhetjük a másik oldalról is: valószinű, hogy a normál ételek drágák és azokhoz képest a bio cuccok már csak kicsit lehetnek drágábbak, különben soha senki nem venné meg őket... 3) Szeretném, ha P. normális ételeket enne, de miután a folyékony dolgokat egy az egyben elutasitja (se főzelék, se leves, de még csak szaft sem kerülhet a tányérjára) elég nagy bajban vagyok. Ma készitettem neki csirkefalatokat (a sütőben, nem olajban sütve) rizzsel, imádta, de nem ehet minden nap húst rizzsel... Megfeneklettem kicsit az ő esetében, úgy érzem.

4 megjegyzés:

  1. aranyosak vagytok, de neeeeem. :) már december eleje óta ez van, akkor is irtam, hogy fényből élünk mostanság, semmi kedvem enni... :D van egy pár élj egészségesen! hivő ismerősöm és folyamatosan posztolják a fb-on az undoritóbbnál undoritóbb dolgokat, szerintem ez lehet a fő ok... :( most más terveink vannak - még. :)

    VálaszTörlés
  2. Ugyanez jutott eszembe nekem is, csak nem mertem leírni :-)

    VálaszTörlés