Oldalak

2013. január 28., hétfő

Zajos magányban foszforeszkálok

Őszintén kérdezem, más 2,5 éves is dumál egész álló nap? De tényleg, úgy Egész Nap. Ebéd közben, játék közben, altatás közben, séta közben, folyton? Ha nem kérdezősködik, akkor kommentál. Az előbb orrszivás közben miután ötvenszer rászóltam, hogy ne ficeregjen, mert megszúrom, arra lettem figyelmes, hogy nem éjem el a tököt, mindjá megjesz, ugyanis egy halloween-ről itt maradt kis világitós tököt próbált meg megkaparintani, miközben én épp az orrán ügyködtem. Őrület, zsong a fejem.

Ehhez kapcsolódóan jut eszembe, tegnap végigkérdezgettem angolul, hol van a lepke, a nap, az ég, a homok, a tenger, a csúszda, a bármi a puzzle-ján és basszus a fa kivételével mindent jól elmutogatott.

9 megjegyzés:

  1. Nem tudom, a 2,5 évesek hogy csinálják, de elsőkézből tapasztalom, hogy egy 2 éves (és 2 hetes) állandóan dumál. Evés közben, játék közben, altatás közben, séta közben, folyton. :D

    VálaszTörlés
  2. az enyémek két és negyed évesek, folyton dumálnak, nagyon durva:D

    VálaszTörlés
  3. De miért kell ezt csinálni? :D (Költői a kérdés.) Amúgy emlékszem, mig nem beszélt, akkor is folyton vmi hangot adott ki, nyögött, nyikorgott, morgott, le is irtam itt, hogy eljön a végem, ha egyszer megtanul beszélni... És lőn. A legbosszantóbb, mikor nem csak úgy kommentálja, mit csinál, hanem választ / megerősitést vár és képes órákon át minden mondata után elvárni, hogy leokézzam, mit mond. (Amig nem aházom le pl azt, hogy megy a vonat, akkor elmondja ötezerszer is, egyre hangosabban és közelebbről.)

    VálaszTörlés
  4. a nyöszörgés meg nyögve rikoltozás az százszor rosszabb, mint a beszéd, mi majd megőrülünk, mikor ilyen erőszakosan vinnyognak még mindig, pedig tudnak beszélni...jaj, nem tudom, pedig örülök is, mert viccesek nagyon,csak most nagyon kemény lett az élet.

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk az igaz, hogy a nyögés még idegesitőbb, még emlékszem. :D Főleg duplán.

    VálaszTörlés
  6. az a baj, hogy hiába tudnak már beszélni, nem szoknak le róla az istennek se.

    VálaszTörlés
  7. Ez érdekes, lehet, hogy ez "iker betegség"? Nálunk simán abbahagyta a nyöszörgést, csak akkor ordit értelem nélkül, ha mérges.

    VálaszTörlés
  8. Rebeka már most dumagép... Mondjuk nem esett messze az alma a fájától - mert én is az voltam - így fel voltam készülve. Értelmesen még nem beszél, de egész nem nyomja a sódert, énekel, sikongat. (Séta közben szerencsére Timéot szórakoztatja.)Nálunk nincs olyan probléma, h telefonálok a nagyival és nem hallja a hangját.
    Ma meg is kérdezte anyám: "végig karattyolt, meg nyüzsgött, míg beszéltünk, biztos vagy te benne, h le fogod tudni fektetni?"

    VálaszTörlés
  9. Akkor ő is ilyen chatty lesz, őrület. Viccesnek amúgy baromi vicces, de ha csak te hallgatod 7/24 az kicsit teliti a puffert. :)))

    VálaszTörlés