Oldalak

2013. március 4., hétfő

És nem jártam még sivatagban...

Amúgy - ha ez nem derült volna ki eddig - mi is fontolgatjuk a második gyereket... Benne vagyunk a korban, nem akarok 35 felett szülni, szóval nincs sok időnk, de közben mostanság annyira szabadok vagyunk... P.-vel már simán eljutunk bárhová a világon, akár kettesben is, most robbantsunk bele ebbe az egészbe még egy atombombát? Végre begyógyultak a sebek, végre mosolyogva gondolok arra, hogy jééé, van egy gyerekünk, most guruljunk vissza a startmezőre? Tudom, minél több idő telik el, annál nehezebb lesz rábólintani, de annyira nem vagyunk azok a mindegy, mi lesz, majd csak lesz valahogy tipusú emberek, hogy baromi nehezen szánjuk rá magunkat a dologra. Nagyon szeretnék még egy gyereket, de ha eszembe jut, hogy két kicsivel (na jó, egy kicsivel meg egy gyanúsan közepessel) már nem fogunk tudni csak úgy 3 hónapra lelépni Ausztráliába, már nem fogok tudni bármikor egyedül hazarepülni, már nem fogunk tudni igy pattogni, kicsit összeszorul a szivem. AV azzal "vigasztal", hogy ha beindul P.-nek a suli, akkor igy is úgy is röghöz kötöttebbek leszünk, de nem tudom, nem tudom, pánikhangulatom van, utazgatni szeretnék, lebegni és nagyon féltem a mostani kis békés reggeleinket, mikor AV-nek integetünk az ablakból pizsamában, majd kivonulunk a konyhába reggelizni és összeveszünk az utolsó falat fánkon, majd megbeszéljük, hová is menjünk délelőtt...
Áh.

9 megjegyzés:

  1. azért annyira nem tragikus ám 35 felett szülni. meg lehet, hogy nem rossz egy kicsit nagyobb korkülönbség - tudom mit beszélek;)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem sem tragédia 35 felett szülni, bár én még nem töltöttem be akkor, úgyhogy nincs benne tapasztalatom. A korkülönbséggel kapcsolatban pedig Mollyval értek egyet, nem baj az, ha nagyobb a "szokásosnál", azaz legalább 3 év. Mondjuk ez nálatok már adott. :)

    VálaszTörlés
  3. Mi legalább 3 év korkülönbséget kötöttünk ki. Rengeteget agyalok azokon, akiknél csak 1,5 van, h hogyan bírhatták. Pl. ha én most terhes volnék az éjszakai üzemmódra átállt Rebeka mellett, hát...
    Inkább múljak el 35 - manapság már minden baj kiszűrhető - mint idegileg megreccsenjek! De, ha ovis lesz, szerintem hiányozni fog valaki aki mindig melletted van. :-)

    VálaszTörlés
  4. Engem 35 felett az zavar, hogy nagyon durván megnőnek a genetikai kockázatok és itt látok elég beteg gyereket, tekintve, hogy 14 és 54 között mindenki szül. :) Meg ha onnan nézzük, hogy minél hamarabb "túl vagyunk" az első pár szimbiotikus éven, annál hamarabb lehet újra szabad életünk, az is a most felé billenti a mérleget. Persze az is lehet, hogy tök mindegy, hogy 43 vagy 46 évesen fogjuk tudni két hétre magunk mögött hagyni a gyerekeket... :D

    VálaszTörlés
  5. Ne azt nézd, ott mennyi a beteg gyerek, mert azért abban szerintem az is vastagon benne van, hogy nincs abortusz. Nem mindenki engedheti meg, hogy átmenjen Angliába. Ezt csak úgy zárójelben írtam.

    Lehet, hogy azért sem vagyok képes aggódni a 35 év feletti szülés miatt, mert nekem már esélyem sincs másra. Ha egyáltalán rászánom magam (mert nálunk én vagyok, aki egyelőre ellenáll), akkor is legalább 3 év különbséget szeretnék (hasonló okokból, mint Béb), az pedig azt jelenti, hogy bőven betöltöm a 37-et is addigra (jesszus... ez így elég ronda leírva).

    VálaszTörlés
  6. Én alapból 30 alatt akartam szülni. :D Haha. A 3 év különbség már nálatok is megvan, nem? No jó, 2-3 hónap még, de az már itt van hamar. :)
    Én számolgattam, ha most jönne a második, pontosan 3,5 év lenne köztük. Az elég sok.

    VálaszTörlés
  7. Akkor hajrá! Lesz még majd 9 nyugodt(abb) hónapotok akkor is, ha most érkezik. :-)

    VálaszTörlés
  8. Pont erről beszélgettünk a délelőtti játszóterezés helyetti gyerekpörgetésen. Elég vegyes a társaság: van 3 és 4 év korkülönbség is, de olyan is, akinek nem lesz 2 év a gyerekek között (most várják a másodikat). Mindenki elmondta az előnyeit és a hátrányait, de abban egyeztünk meg, hogy nagyon függ attól, hogy ki mennyit bír. Én tudom, hogy nem bírnék két kicsit terelgetni itthon, az talán még az ikreknél is riasztóbb számomra, mert különböző fázisban vannak, különböző igényekkel és napirenddel. A 3 év azért a minimum nálam, mert akkor a nagyobb már óvodás. Persze, akkor meg bejátszhat, hogy egyszerre kell megszoknia, hogy a "konkurenciát" és az óvodát...

    Jaja, lassan már nem takarózhatok azzal, hogy nem szeretnék 3 évnél kevesebb különbséget. Konkrétan jövő hónaptól az orrom alá lehetne dörgölni... :)

    VálaszTörlés