Oldalak

2013. március 10., vasárnap

Dolguk van, délen esni fog...

Meccs készül alant
Még egy ilyen fos hétvégét, mint ez a mostani... Eleve az idő minősithetetlen. Szerda reggeltől tegnap éjszakáig ömlött az eső, de megállás nélkül. Az az undoritó, csontig hatoló, apró szemű, jéghideg trutyi, ami szinte áll a levegőben, szóval ha egy másodpercig a szabadban vagy, akkor simán bőrig ázol és vacogsz a 3-4 fokban... Éjszaka ugyan abbamaradt a dolog, de felváltotta olyan 100-120 km-es szél, ami úgy süvit át a lakáson, mintha nyitva lennének az ablakok. Keddre havat is mond az időjárás jelentés. Havat! Márciusban! Mikor máskor a leghidegebb januárban sem esik. Ezzel összefüggésben kimozdulni sem tudtunk / tudunk igazán, ami miatt P. tök zizi. Este fél 11-kor még fenn volt, reggel 5 körül átjött és 8-kor fújt ébresztőt (9,5 óra éjszaka, szuper), viszont most negyed 3 múlt és nem alszik ám, csak ficereg az ágyában meg dalolgat. Szerintem ez baromira nem aranyos. Agyfaszt kapok mindenkitől, aki 4-5 évesen is órákat képes aludni délután és ezredszer is felteszem a kérdést, hogy ha más 2-3-4 órákat huny napközben, akkor ez a kukac mi a jó istenért elégszik meg 9,5 óra alvással a 24-ből és miért nem tud kidőlni, mint a többi normális kortársa?! A világból ki lehet kergetni ezzel, komolyan, utálok már blogokat meg fórumokat olvasgatni, mert úgy tűnik, aludni mindenki képes, kivéve ezt a kis disznót. (Aki nem alszik napközben, annak legalább a 11-12 óra megvan éjjel, nem 9,5 és forditva, aki éjjel ébred, az nappal szunyál órákon át...)
No mindegy, próbálok mélyeket lélegezni és nem megrángatni, hogy aludjon végre haha.
Apple crumble
Szóval akkor a szokásos: Tegnap délelőtt vásároltunk a Lidl-ben, bizva abban, hogy délutánra eláll az eső és tudunk menni valami értelmes helyre is. Az eső persze szart elállni, sőt, mikor lementünk a kocsihoz, hogy elmenjünk venni P.-nek pár cuccot (mackónadrágot, pulcsit), kiderült, hogy a kocsi kereke (megint) leeresztett. 2002 és 2008 között otthon nagyjából 3 defektünk volt, mióta itt vagyunk, minden évre jut minimum 3-4 kerékcsere és szerintem ez már szignifikáns különbségnek mondható... A délutáni autózásból nem lett tehát semmi, AV megpróbálta ugyan lecserélni a kereket, de az alig egy éves gumi rá volt rohadva a nemtudommire, úgyhogy a csavarok leszedegetése után képtelen volt leemelni a kereket, igy fél óra küzedelem után hagyta az egészet a francba és fossá ázva feljött utánunk a lakásba. Hogy valami jó is legyen a napban, sütöttünk egy magvas kenyeret meg egy almás pitét, előbbi végre normálisan feljött és nem lett olyan sűrű, mint az eddigiek, amikkel ölni lehetett volna, utóbbi pedig a szokásos minőség volt, ergo finom.
Ma délelőtt mig én P.-vel főztem, AV elvitte a kocsit a legközelebbi gumishoz, leoperáltatta a kereket róla és kicseréltette a jobb hátsó gumit. Kemény 15 eurót fizetett, mondjuk ez jól esett. A nap további részében szerintem lelépünk mackógatyát meg pulcsit venni P.-nek és este elmondhatjuk, hogy hümmhümm, megint elmúlt egy hétvége, március közepe van és mi még mindig nem tudjuk, melyik országban fogunk Szilveszterezni idén és hányan. Eh.    

7 megjegyzés:

  1. http://www.medhelp.org/posts/Maternal--Child/toddler-sleep-problems-Open-Forum/show/157504

    VálaszTörlés
  2. köszi! beleolvasgattam az elsőnél a kommentekbe, no ő nem sir meg visongat, nem fáj semmije, simán csak nem álmos. a kocsiban néha poénkodik mostanság, hogy nyenyenye, becsuktam a szemem, mert aludni akarok, de aztán hozzáteszi, hogy csak vicc vót. :-S

    VálaszTörlés
  3. van egy rakás ilyen, több olyat is láttam, aki arról panaszkodik, hogy a gyerek soha nem alszik és már megőrül, mondjuk azt nem csodálom. csak azért tettem ide neked, hogy lásd, azért nem vagy egyedül.

    VálaszTörlés
  4. most teljesen úgy érzem, hogy a kevés alváshoz képest az, ha egy gyerek keveset eszik pl vagy fényen él, smafu. persze nyilván ha sokat aludna és nem enne, akkor az akasztana ki, hogy jaj milyen sovány, hát elfújja a szél. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hátha még változik ez is, próbálj nem csüggedni, bár tudom, hogy az alvás körüli problémák a legrohadtabbak

      Törlés
    2. Egy ismerősöm mesélte, hogy az első gyereke volt ilyen kis alvásigényű, igaz ő korábban feküdt, de 5-kor fenn volt stabilan (én akkor ugranék ki az ablakon az tuti, abszolút bagoly tipusúak vagyunk), na ő mondta, hogy úgy lett jól alvó gyereke, hogy szült még egyet. :) Azóta meg már harmadik is van, szóval elvileg túlélhető a dolog, csak baromi bosszantó.

      Törlés
  5. Én csodállak, h bírod ezt! Nálunk most megy ez az éjjel nem alszik - nappal meg közelharc árán - de mi már 2 hét alatt totál zombik lettünk. Ha leteszem vhova a fejem, már el is aludtam...

    VálaszTörlés