Oldalak

2013. március 25., hétfő

Voltam New Yorkban, reptéren Londonban...

Múltkor láttam FB-n egy családot, akik négy kisgyerekkel körbeutazták a világot és hát nem tudom, bár két pszichológus ismerősöm (az egyik gyerekekkel foglalkozik, a másik HR-rel, de egyiküknek sincs még saját gyerkőce) is vagánynak titulálta a dolgot, számomra azért nem egyértelműen pozitiv ez a történet... Oké, biztosan meg lehet csinálni és a szülőknek óriási sikerélmény, de nem őrület egy éven át ide-oda repülni négy 5 év alatti kölyökkel, akiknek valószinűleg ebben a korban még azért egy cseppet nagyobb állandóság lenne jó? Persze, mondom ezt én, akinek folyton be van sózva a hátsója és aki elrángatta a két éves gyerekét a világ másik felébe, no de nem arról van szó, hogy Sydney után még elvittük őt Braziliába meg Kinába meg Kambodzsába meg mit tudom én még merre pár hetekre... No mindegy, biztos igy is lehet csinálni, csak vajon megéri-e.  

5 megjegyzés:

  1. Az ilyen utánfutós bicikliktől a hideg ráz, Szegeden is van egy család, aki ilyennel közlekedik, én folyton azon görcsölnék, hogy mikor tapossák el hátulról a gyerekeimet egy terepjáróval/kamionnal...

    VálaszTörlés
  2. Olyan nincs, amit elöl lehet tolni? :D Amúgy én sem mernék bicajozni az autók között normális cangával sem, pedig az itteni sofőrök sokkal óvatosabbak, mint otthon..

    VálaszTörlés
  3. de van olyan amit elöl lehet tolni, 2000 eurónál kezdődik. mi épp most készülünk venni ilyen húzókát, de a kattant olasz sofőrök miatt én csak a járdán húzogatom majd őket, mondjuk itt sok bicikliút van, de a bringások is kattantak...

    VálaszTörlés
  4. (egyébként borzongva irigylem őket. biztos állati jó ez, de ugyanakkor rettenetes.)

    VálaszTörlés
  5. Pf, no akkor ilyet sem veszünk, mondjuk egy gyerekhez felesleges is. :) A bicikliutak itt botrányosak, pontosabban ugye a roppant keskeny autóutak miatt nagyon veszélyesek, arról nem beszélve, hogy mindenki lazán megáll parkolni a bicikliúton, miután sok helyen nem is tilos. Hát én nem irigylem őket, gyerekek nélkül persze igen, nagyon, de négy kölyökkel, fúúúúúj. Folyton azon kattognék, mit hagyunk ki amiatt, hogy egy játszótéren csesszük el az időt... :D Szóval szuper lehet ez egy év alatt - gyerekek nélkül. Ha meg már van négy gyerek, akkor én tuti részleteiben csinálnám végig a tervet, egyik nyáron ez, másik nyáron az, harmadik nyáron amaz. Úgy legalább hosszabb az élvezet is, mindig van mit várni. :)

    VálaszTörlés