Oldalak

2013. március 25., hétfő

Sokat gondolok mostanság a terhességre, például minden vasárnap kinyitom a bezzeganyát a szüléstörténetekért és hányva zárom is be azonnal, mert mindig olyan cimek fogadnak, hogy sámlin állva nyomta ki belőlem a doki a gyereket meg úgy éreztem a belső szerveim is kijöttek a babával együtt. Hát nem b*meg én ilyet nem akarok érezni, ha antinő vagyok, akkor sem. Nem tudom, hogy leszünk képesek kivitelezni a második szülést is otthon, de hogy én egy olyan országban, ahol természetes és nem kivétel a VBAC, nem akarok kockáztatni. (És mondjuk nem ez az egyetlen bajom az ir terhességgondozással és szülési protokollal, ezt már párszor kifejtettem.)
No de nem is ez a lényeg, hanem hogy biztos van valami oka, ami miatt a nők szülés előtt lezuhanyoznak, de én még nem jöttem rá, mi az. Amikor elfolyt a magzatvizem anno, én is beugrottam a kádba, no de mondjuk elsősorban azért, mert reggel volt és mindig reggel fürdöm, szóval ha mindez mondjuk délután történik, nem tudom, hogy eszembe jutott volna-e zuhanyozni egyet, mielőtt hivom a mentőket, hogy mitévő legyek.   

8 megjegyzés:

  1. Úgy emlékszem, én is lezuhanyoztam, mielőtt elindultunk a kórházba. Nem tudom megmondani, mire volt jó, mert úgyis csatakosra izzadtam, de talán annyi, hogy tisztán kezdtem az egészet. :)

    VálaszTörlés
  2. nekem egy barátnőm azt mondta, hogy vízbe vágyott, mikor érezte a fájásokat. lehet, hogy ez valami ősi dolog...

    VálaszTörlés
  3. Nem tudom. Vagy az ember mindenhol azt olvassa, hogy szülés előtt zuhanyozni kell és már tudat alatt teszi. :D Én még a kórházban is zuhanyoztam egyet, de csak mert unatkoztam és azt mondták, hátha akkor jönnek a fájások. Nem jöttek. :D

    VálaszTörlés
  4. nekem eszembe se jutott zuhanyozni, de én teljesen önkívületi állapotba kerültem úgy megrémültem;)

    VálaszTörlés
  5. Én asszem fel sem fogtam, mi van. Utólag átgondolva, már előző este szivágrott a magzatviz, de azt hittem, csak túl erős folyásom van (már elnézést) majd éjszaka felébredtem, hogy jééé, megjött, de eszembe sem volt kimenni a wc-re, mert túl álmos voltam, miután percenként felriadtam, hogy tejóisten, hogy a francba lehet ennyit rugdosni és aztán mikor reggel végre megtettem, feltűnt, hogy hoppá, ez nem pisi. :D Akkor zuhany, majd telefon a mentőknek, hogy mit csináljak. Talán 10 perc múlva már a mentőben ültem és csorogtunk a kórház felé. Ott vizsgálat, jééé, tényleg magzatviz volt, telefon anyunak meg anyósomnak, hogy benn fogtak, majd miután kiszámoltam, hogy AV most már felébredhetett, őt is hivtam, hogy mi a helyzet. :D P. 3-kor született, ő este 9-re ért oda az első géppel. :D

    VálaszTörlés
  6. Én is lezuhanyoztam és megborotválkoztam szépen mindenhol, addig Zember is megborotválkozott - mindezt hajnali 3kor - de valahogy így tűnt korrektnek a személyzettel szemben. :-)

    VálaszTörlés
  7. Borotválkozni? A terhesség végén? Hát akrobata vagy te? Én a lábkörmeimet sem tudtam levágni... :D

    VálaszTörlés
  8. Ugyanez jutott eszembe. :) Meg aztán mi van, ha egy fájás közben eret vág magán az ember lánya?

    VálaszTörlés