Oldalak

2013. április 16., kedd

A szemük szépen csillog, de a feketéje sárga....

Jáááj több dolog is idegesit mostanság, ilyen apró kis szarok, nem is nagyon akadok fenn rajtuk, nem rágódom, csak időről-időre azt veszem észre, hogy jéé, ez is de béna, az is, jaj ez de gáz, hú az is. Elviselhetetlen lehetek sajnos, bár azt hiszem a kritikus szemléletemet egész jól titkolom, pedig...
Szóval például egy ismerősöm kiakadva irta, hogy egy soron kivüli tüdőszűrésért manapság van képük elkérni 1700 forintot. Oké, mit pattogok, nekünk lehet, hogy 6 euró semmi, de bezzeg, akik otthon... akik szegényen... akiknek jajj... Igen, elhiszem, hogy van, akinek megterhelő 1700 Ft-ot kiadni egy fontos vizsgálatra, de konkrétan aki ezt irta, nem ezek közé tartozik, hiszen mikor otthon vagyunk, a saját szememmel látom, mi mindene van az illető 3 éves gyerekének. Az otthon kötelező FP sütifaló bödön 7-8 ezerért, ilyen fejlesztő kocka, olyan zenélős izé, amolyan ez meg az. Nem illik, nem illik más zsebében turkálni, de ha márkás ruhákra, játékokra ki tudnak adni annyi pénzt, hogy elkerekedik a szemem, akkor nehogy már sopánkodjak, hogy ó, ó, igen szemetek, már a tüdőszűrés sem ingyenes, szégyen ez a Magyarország...
Aztán baromira bosszant az élelmiszeripar. Nem röhög. Egyszerűen utálom, unom, hogy minden mérgező, hogy semmit sem szabad a sarki boltból venni, csak őstermelőtől, csak rokontól, csak visszaeredeztethető forrásból. Mi? Hogy? Miből? Honnan? Idegesit, hogy utolsó szemétnek érzem magam, mert sima cukrot használok a sütikhez és nem mézet (amire mondjuk allergiás is vagyok hálistennek) vagy a megfizethetetlen nyirfacukrot.... Miért ilyen szar a világ? Miért kell a szándékos mérgezés, miért kell ez az egész?
És mindezek tetejében miért vannak olyanok, akik robbantanak egy maratonon, akik gyerekeket lőnek halomba egy táborban vagy iskolában, akik drogokat árulnak, lopnak, csalnak, hazudnak, ölnek?!
Olyan szomorú vagyok mostanság.

3 megjegyzés:

  1. ...még rokonoktól se, mert avas húst találnak adni, a zöldségeket meg valami kőkorszaki permetszerrel kezelik, mert "nem hisznek" az újfajta szerekben (após-anyós).
    Az utolsó bekezdés meg tényleg gyomorszorító.

    VálaszTörlés
  2. Na nálunk a rokoni szál kimarad. :D
    Amúgy el sem tudom képzelni, mi lesz a most kicsikkel, hová nőnek fel, hogyan?

    VálaszTörlés