Oldalak

2013. április 12., péntek

A terrible feeling of de ja vu

Már megint ezek a szemét anyajegyek. Már megint a melanómától való fosás. És már megint azelőtt egy-két héttel, hogy kilőnénk magunkat.
Az úgy volt, hogy AV-t reggel elvittük a Grafton közelébe a Specsavers-be szemüveget csináltatni, de nem kapott időpontot szemtesztre, úgyhogy mivel csütörtök a hosszú nap, 7-re foglaltunk időpontot a frissen felfedezett Nutgrove Shopping Centre-be a cég egyik másik üzletébe és munka után odaviharzottunk. (A viharzás túlzás, olyan dugó volt ugyanis, hogy a negyed órás út egy órás lett...) Mig mi P.-vel kicseréltük az úszógatyót amit délelőtt vettünk neki egy Ireland Rugby-s mackófelsőre, majd beugrottunk a Tescoba, mert P. rájött, hogy szeretne sportkupakos flakonból vizet inni, AV átesett a szemteszten, ahol kiderült, hogy a szeme hátulján (!) van egy anyajegy (!), aminek egyenetlen a felülete és ezért további vizsgálatokra van szükség. Tavaly ilyenkor egy orvosi rutinlátogatás alkalmával derült ki, hogy le kell szedni a hátáról pár anyajegyet, mert "gyanúsak", most meg ez... Én azzal vigasztalom, hogy ha "lenne valami", azt az MRI kimutatta volna (azóta sem derült ki, mi volt a fülcsengés, már elmúlt amúgy, csak a fülzúgás maradt meg), de ezt persze totál laikusként mondom, gőzöm sincs, mit mutat ki egy MRI és mit nem. A gáz a dologban, hogy lehet, hogy csak biopsziával derül ki, mi is a helyzet azzal a kis szarral a szemén, az viszont esetében elég veszélyes, miután a lazy eye miatt gyakorlatilag csak az egyik szemével lát - mit ad isten, azzal, amelyiken az anyajegy trónol... Szóval great expectations, tegnap este megbeszéltük, hogy ha megvakul, akkor én fogom elvinni kocsival mindenfelé, hogy inspirációs előadásokat tartson. Király, mi?
Egyébként 3/4 9-re értünk haza, no nem a dugó miatt, az nem volt már, hanem mert 8.20-ig vizsgálgatták. Ahhoz képest, hogy otthon sitty-sutty megvan egy ilyen szemvizsgálat, itt elég alaposan körbejárták a témát, meg is voltunk lepődve rendesen.
Az éjszaka egyébként megint (szokás szerint) borzasztóan telt: mi 1-re kerültünk ágyba, P. 3-kor átjött orditozva, hogy kér a butykosába vizet, ekkor észrevettem, hogy totálisan átpisilte magát (nem csoda, megitta a 0,75 literes sportkupakos flakon vizet - sajnálom, nem volt kisebb kiszerelés), majd nem birt visszaaludni az istennek sem. Fél 5-kor még néztem az órát, hogy nem igaz b*zmeg, hogy nem tudunk elaludni (P. sem tudott és igy én sem persze), aztán végre álomba zuhantunk, de 6-kor meg arra ébredtem, hogy AV horkol, mint a földrengés, 8-kor pedig csöngött a telefonom, hivtak a magyar ismerőseink - persze nem tudom, miért, mert nem vettem fel, nehogy felébresszem P.-t. Mondjuk felesleges óvatoskodás volt, negyed 9-kor ugyanis mint a gép felkelt és elkezdett zongorázni. a legbosszantóbb, hogy ilyenkor napközben nem pótolja ám az éjjel kiesett 2,5 órát - ugyanúgy 60 percet alszik, mint máskor. Igy 24 órából 10 órát sem szunyál. Menő.    

2 megjegyzés:

  1. Amiket a hátáról leszedtek, azok végül milyenek voltak? Volt szövetminta?
    Bakker, ilyet még nem hallottam, hogy a szemben is lehet anyajegy...és hogyan vizsgálják tovább? Elkerülhető, hogy megpiszkálják?

    (Tesóm férjénél az agydaganat elég durva tüneteket okozott (migrénszerű, folyamatos fejfájás, ájulás, eszméletvesztés, epilepsziához hasonló rohamok, zavart beszéd, emlékezetkiesés stb...), mondjuk tudom, hogy más-más helyen más-más tüneteket okozhat, de azért nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, szerintem.)

    VálaszTörlés
  2. Annak negativ lett a szövetmintája.
    Én sem tudtam, hogy lehet ilyen... Holnap lesz vmi vizsgálat, de még nem mondták, milyen. Izgalmas...

    Amúgy most nem az agydaganat a para, mert azt az MRI azért mutatta volna, hanem hogy az anyajegy rosszindulatú. Mint megtudtuk, a szemben is lehet melanóma... Igen-igen ritka, de előfordul. :(

    VálaszTörlés