Oldalak

2013. augusztus 13., kedd

Weekend

Hol is maradtam el...
Pénteknél talán. Délelőtt egy másik ovit néztünk meg, a Bloomfield Childcare-t, ami itt van a közelünkben - és az előnye ebben ki is merül. A körbevezető nőci ugyan szimpi volt, de a termek roppant picik voltak, az udvar pedig szinte semmi: egy pár négyzetméternyi gumibetonos valami. Ráadásul itt ragaszkodnak hozzá, hogy ha nem beszéli P. a nyelvet, délután járjon, 2-6-ig, ami azért is gáz, mert 2-3-ig alszik, de ez még hagyján, tudnánk csúsztatni, de 2-3-ig van arts & crafts, utána fél óra uzsonna, majd egy óra kinti szabad játék és másfél óra benti szabad játék... Szerintem mindez havi 550 euróért kissé gyér, tekintve, hogy délelőtt normális, kötött foglalkozások vannak, amikor egyrészt még nem hullák a gyerekek, másrészt meg mennyivel könnyebb már utasitásokat követve tanulni (vedd elő az ollót, fessél, homokozzál - hát látja a többit, utánozza le őket), mint csak úgy, szabad játék során, amikor az is kétséges, hogy egyetlen gyerek is veszi a fáradtságot, hogy szóljon Mr Ideiglenesen SüketNémához... Eh. Ebédre gombapörköltet csináltam tésztával, majd délután megsütöttem ezt a kókuszos brownie-szerűséget, ami jó tömör lett, olyannyira, hogy a felét a mélyhűtőbe kellett tennem, mert láttam, hogy nem fogy kellőképpen. Délután alig vártam, hogy AV hazajöjjön, húztam a városba a szabadprogramomra. Ezúttal csak egy csikos pólót vettem magamnak (nem terhes) meg P.-nek egy zöld hosszúujjasat illetve sok kézműves apróságot - dettó P.-nek. A Mothercare-ben ráakadtam erre is, tök izgi, én is szivesen játszom vele, de AV anyukája szerint tűzre kéne vetni, mert veszélyes. (Nem vetjük tűzre.)
Szombaton délelőtt a Phoenix Park-ban jártunk, a Nagyjátszón, ahol iszonyat sokan voltak, de rég jártunk hagyományos játszótéren, igy P.-nek bejött a dolog. Ezúttal csomót játszott a hintán kivül máson is, többek között a kisházban is (lásd kép), én pedig most, hogy nézem itt, megállapitom, hogy ezt a gyereket valahogy csellel juttatták belém anno, mert hogy ezzel az erővel egy fekete kisfiút is kiszedhettek volna belőlem, annyira nem hasonlit rám. Ebédre csirkepörköltet ettünk, majd a délutáni alvás után elmentünk Powerscourt-ba. A házat eleve nem akartuk megnézni (P-vel? haha), de idő sem lett volna rá, igy a kerten szaladtunk végig egy óra alatt - mivel zárt fél 6-kor. (Halálom a verőfényes nyáron korán záró hely, de mindegy.) A rohamtempót P. nem igazán birta, igy kidőlt kétszer, mint a fenti képen is látszik. A kert után még beugrottunk a Dunnesbe vásárolni, igy elég későn értünk haza, meglehetősen fáradtan.
Vasárnap délelőtt a Fiúk elmentek a Kukacos Játszótérre, én meg főztem. Karfiolleves volt paprikáskrumplival hehe. Délután, mivel már rég voltunk, elmentünk Howth-ra és sétáltunk egyet a kikötőben. Fókák sajnos nem voltak (nem tudom, hogyhogy nem), de igy is jót mászkáltunk a tomboló szélben, ezúttal az északi részen. Este elpakoltam P. játékait, jó néhány cucc ment a szekrénybe, a maradék holmit pedig tematikusan elrendeztem, hiába két Montessori intézmény után megirigyeltem a rendet. Az estét tejberizzsel zártuk illetve én nem, mivel már megint (még mindig) nonstop rossz a szám ize, istenem, ez már sosem fog elmúlni.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése