Oldalak

2013. november 14., csütörtök

A hét eleje


Hétfőn délelőtt tehát Bray-ben voltunk Anyuval, elbúcsúztunk az ovitól és délután-este nekiálltam pakolni. Kedden délelőtt P.-vel hármasban elautóztunk Howth-ra, a játszótérre, ahol legalább egy órán át játszottunk, én a magam részéről már igencsak blazirt képpel, de sebaj, legalább P. jól érezte magát. Ebéd után folytattam a pakolást (eközben szegény P2-re morgolódtam, mert le nem állt egy másodpercre sem és iszonyat nehezemre esett úgy telerakni a bőröndöket, hogy közben a hasbőröm alatt mint egy alien szemmel láthatóan járt valami jobbról-balra, balról-jobbra, lentől-fel és fentről-le). 11-kor, este, mint egy hulla zuhantam be az ágyba, fájt a hasam, sehogy sem volt kényelmes, kivoltam, mint a liba. A pakolást szerda délelőtt is folytattam, mert az utolsó simitásokat (P. játékai, a konyhából ez-az) már nem tudtam kedd este elvégezni. Az utolsó másodpercben lezuhanyoztam, délben ebédeltünk, negyed 1-kor nekivágtunk a reptérnek és 2-kor már ott ültünk a kapuknál. A repülés egyébként nagyon furcsán alakult: P. egy percet sem akart telefonozni, végig izgett-mozgott, ficergett, lemászott a székek alá, egy szóval őrültködött, mint aki megkergült. (Oké, sirni nem sirt, kiabálni nem kiabált, de azért eléggé idegesitett, hogy egy másodpercig sem ült meg a fenekén, folyton fel-felpattant és semmi sem kötötte le az ég világon...) Szegény úgy várta ezt a repülést, alig birt elaludni este, ehhez képest az egész gáz volt: mérgelődtem vele, csititottam nonstop, fenyegettem, kiabáltam vele, de persze hiába, mikor látta, hogy dühös vagyok, jajaj, megölellek kiáltással a nyakamba borult, megpuszilgatott, hogy most már jó leszek, majd fél perc után ott folytatta, ahol abbahagyta.
Két óra szenvedés után végre megkegyelmezett: végignyúlt három ülésen és - láss csodát, elaludt. Nem is értem, mi jött rá, múltkor a Dublin - San Francisco utat végighúzta egy óra alvással, Dublin-Budapest vonalon nem is emlékszem, mikor szunyált utoljára... Mindenesetre már szálltunk lefelé, mikor felébresztettem és látszott rajta, hogy még lazán nyomta volna tovább... 7-re értünk a lakásba: hihetetlen amúgy, hogy hiába 2,5-3 óra a repülés, háztól-házig akkor is majdnem 7 óra, úgy, hogy a repterekhez viszonylag közel lakunk, szóval nem kell még Szegedre leautóznunk vagy épp nem Cork-ból jövünk... Csóri P. egyébként olyan kis rutinos repülő már, a biztonságiaknál pl mint a gép megy át a kapukon, nem szaladgál el, mert tudja hogy ott tilos, szóval alapvetően nagyon jó útitárs, csak most, mióta 3 éves elmúlt, egyszerűen semmi nem köti le a világon, amikor már ott ülünk a fél négyzetméternyi kis helyünkön és egy percre sem tud leállni, csak mozog, mozog, mozog.
Mintha a kis tér ösztönözné, otthon azért le tud ülni a fenekére, a gépen meg folyton felpattan az ülésre, lemászik, visszamászik, közben sűrű boci, boci mellett lever mindent, szóval olyan clumsy, mint máskor sohasem... Mindegy, lényeg a lényeg, hogy itt vagyunk, itthon vagyunk, igaz, otthon csatateret hagytunk, de AV-nek lesz 10 napja mindent bedobozolni és kiköltözni. (Azért 10 napja, mert ma reggel elindult Amerikába és csak 28-án ér haza. Azért durva világ ez, nem? Szanaszét vagyunk úgy, hogy közben 1,5-2 hónap és ha minden igaz, egyel többen is leszünk... Én csak kapkodom a fejem, komolyan.)

3 megjegyzés:

  1. No, ezt a bejegyzésedet is tökéletesen át tudom érezni! Ahogy rohan az idő, mi is megint dobozolunk újra...

    VálaszTörlés
  2. Hová? Merre? Mikor?
    Amúgy durva belegondolni, hogy van, aki 60 év alatt 1x költözik. :D

    VálaszTörlés
  3. Vissza Európába, Franciaországba. Jó, a mindjárt azért vagy 2014 augusztus vége/szeptember eleje, vagy egy évvel később. De úgy rohan az idő, a fene se gondolná, hogy 14 hónap már eltelt...

    VálaszTörlés