Oldalak

2014. január 15., szerda

Itthoni napok

Time flies. Holnap lesz két hetes Palkó. A napjaink zűrös folytonosságban telnek, 2 óra etetés (mell meg tápszer, bár volt már olyan, hogy nem kellett pótlás és egyébként is, minden kaja legalább fele tej, hurrá) majd nappal 1,5-2 óra alvás, éjszaka pedig virrasztás, egymásba folyó etetésekkel. Petit AV 3/4 9-kor elviszi oviba, 3/4 1-kor pedig hazahozza, igy délelőtt tudunk néha aludni 1-1,5 órácskát, ami életmentő ilyen vészterhes időkben. Mikor Peti megjön, ölelget kicsit, hangoskodik és 2 körül elalszik olyan fél 4-ig. Ha mázlink van, van 1 óra fedés az alvásokban, akkor szintén tudunk pihenni (miután éjszaka 3-4 óra a maximum részletekben, imádkozom, hogy legyen fedés), ha viszont nincs, akkor nincs, túl kell élni. Túlélni az estét a legborzasztóbb, mert eddigre Peti totál bepörög, bolond lesz, sikongat, rosszalkodik, ugrabugrál, ráadásul ekkor jön a fürdetés-etetés-altatás szentháromsága, amikoris minden kézre, türelemre és erőre szükség van, pontosabban lenne, pedig eddigre már teljesen hullák vagyunk.
Az itthonéltünk alatt látogatókat még nem nagyon fogadtunk, múlt szerdán beugrottak Anyuék 10 percre elvinni két adag szennyest illetve szombaton is jöttek, mert visszahozták a tiszta ruhákat és hoztak ebédet meg tortát a szülinapomra és ekkor elvitték Petit játszózni egy órára a szemközti kis játszótérre, de nagyjából ennyi, szegények még nem igazán tudtak unokázni szabadon. Ja, hétfőn behozták a kölcsön babakocsit, akkor is voltak és mig Apu elvitt engem varratszedésre, Anyu itthon tartotta szóval AV-t, mert Peti még oviban volt, a Kistesó meg aludt. A varratszedés egyébként mókás volt: hiába vitt el Apu, gyalog kellett besétálnom a kórházig a KIKA-tól, mert a Lehel utat lezárták a hülye bankos robbantás miatt - egyszerűen hihetetlen, hogy amerre járok, bombák robbannak. (Ugye mikor a dokinál voltam az utolsó alkalommal, akkor is bomba köpött a levesembe és 9-re értem haza taxival, mert lezárták a metrót... Kiváncsi leszek, hogy a 6 hetes kontrollkor mi lesz, jáááj.) A varratszedést amúgy meg sem éreztem és bár a dokim emlitett valami hegkimetszést (?), a helyettesének erről nem szólt, mert nem volt semmi ilyesmi. A helyettes doki megdicsért, hogy szép a hasam, szép a sebem és 5 perc után mehettem isten hirével.
A látogatásokra visszatérve, Nagyi sajnos még csak egyszer tudott beugrani megnézni Palkót, mikor vasárnap visszahozta Petit, aki nála ebédelt és aludt délután. Rajta kivül a Leviék csodálták meg még a legifjabb családtagot, ők szombaton délután jöttek el, de csak egy órát maradtak, mert a Levi sietett haza tanulni a vizsgáira.
Palkót eddig még nem vittük ki egyébként, tervezzük, de ronda az idő, totál ködös-szmogos fúj. Én a varratszedésen kivül tegnap este hagytam el a házat, mikor ugye elvittem Petit a néptáncra. Ma délután Apu valószinűleg beugrik, mert fogorvoshoz megy délután és hazafelé hoz nekünk egy rúd bolbászt (Peti imádja, kolbászon él gyakorlatilag), Anyu viszont nem tud jönni, mert dolgozik szegény.
Hát igy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése