Oldalak

2014. február 23., vasárnap

Meh

Annyiszor megfogadtam már, hogy nem irok alvásról, jellemzőkről, mert amint kimondok valamit, az azonnal módosul és általában negativ irányba.
Ami az alvást illeti, az elmúlt napokban abszolút mélypontra értünk (remélem), tegnap például összesen 3,5 óra sikerült 20-40 percekre elosztva reggel 7 és este 11 között, éjszaka pedig - bár reméltük, hogy igy jól kifáradt nappal - szokás szerint négyszer keltünk, háromszor fél órákra, egyszer pedig két (!) órára.
És természetesen slusszpoénként elkezdődött a mindig sirok korszak, el lehet tehát képzelni, hogy ha 3,5 órát aludt, mennyit sirt... Igen, nagyjából úgy 10-11 órát. Nem akart enni, ha mellre tettem, szivott kettőt és kiköpte, majd sirt; ha tápszert adtam neki, ugyanez zöldben. Ringatás, hordozás közben percekre elaludt, de amint letettem volna, újra kezdődött a visitás.
Az igazat megvallva, úgy voltam vele, hogy vastagon letojom a kortizolt meg a hasonlókat, ha kézben is sir és letéve is, hagyom a kiságyban, mert akkor legalább a hátam nem akar leszakadni a 6.5 kilójától. Ezt persze nem tudtam megtenni, csak hősködtem, de jól esett fogadkozni meg igérgetni, mert addig sem gondoltam arra, hogy mennyire lassan lesz ez a gyerek 3 éves és hányszor fogok kikészülni még addig.

4 megjegyzés:

  1. Bízzunk benne, hogy elmúlik ez 1-2 nap alatt. R.-nak is volt 2 hós kora körül egy ilyen hétvégéje. Ráadásul pont ott volt egy régi, jó barátunk nálunk, akivel laza a viszonyunk a végletekig. (Szóval nem az, h a feszkóm ragadt rá.) Aztán, ahogy jött, ment is ez.
    Én már attól féltem, hogy fogzik, mert köpött ki mindent...
    Remélem, nálatok is ez lesz és huss, már el is felejtettétek!
    Nem vagy feszkós a visszabumlizás, albi miatt? Nem lehet ez a kiváltója?

    VálaszTörlés
  2. Ó, Istenem milyen cuki ez a kép! (okosat nem tudok mondani, hallgatni biztos elég fárasztó...)

    VálaszTörlés
  3. Ó egyemmeg :-(
    Ilyen tájban a nemsírós babák is rá szoktak zendíteni, olvastam erről valamit, hogy kb. ilyenkor "jönnek rá", hogy hol is vannak, "kiűzetés a Paradicsomból" vagy ilyesmi, de ha alapból nem sírós, szerintem abba fogja hagyni.
    (Ha laktózérzékeny lenne, akkor nem most kezdte volna a sírást, hanem az első szoptatás után fél órával, anyatej ivása után 20-30 perccel mindig rákezdene, és laktózmentes tápszer után nem sírna, látványosan (őőő, hallványosan...?) csendben lenne. Nálunk ezek voltak a jelek. A Colief, illetve a Lactase Comfort cseppeket (én az utóbbit használom minden gyanús kajánál) egyébként nekik találták ki, ha mégis. De nem hinném, hogy Palkó laktózérzékeny lenne.)

    VálaszTörlés
  4. Köszi, azóta úgy tűnik, nincs ilyen nagy gond.
    Rájöttünk, hogy a borsó lehetett a gáz + megjött, lehet, hogy rosszabb a tej ize és olvasgattam, más baba is rühelli a HA-s tápszert, mert keserű... :( Szóval fájt a hasa és a kaja is szar volt. Csórikám.
    "Kiűzetés a Paradicsomból" hát ezen menten elsirom magam, komolyan.

    VálaszTörlés