Oldalak

2014. március 31., hétfő

A múlt hetünk

A múlt hetünk elég zavarosra sikerült, járkáltunk ide-oda és jöttek hozzánk folyamatosan.
Tegnap, vasárnap délelőtt elmentünk Petivel rollerezni a környékre, de csak egy fél órácskát sétáltunk, mert 11 körül jöttek Mártiék elbúcsúzni, ugyanis tegnap hazaköltöztek Magyarországra szipp. Nem maradtak sokáig, egy fél órára ugrottak be a reptér előtt, de jól esett nagyon. Mivel nálunk március utolsó vasárnapja Anyák Napja, kaptam a fiúktól egy öt részes szivecskés konyhai szettet meg egy Poirot-lámpát. (AV nevezte el igy, mert olyan csinos klasszikus vonalú.) Délután, mikor Peti felébredt, elmentünk a Woodies-be fúrót venni, a régi ugyanis (Agojama haha, most Black & Decker) tönkrement. Próbáltunk pakolni is persze, de mivel hol Peti, hol Pali aludt, elég nehezen haladtunk... Este jó gáz műsorunk volt, de ezt már irtam: Palika üvöltött, mint még soha, de AV ennek ellenére ügyesen összeszerelte a cipősszekrényt, hurrá.
Szombaton délelőtt elmentünk Petivel a Lecsó Klubba, ami egy magyar gyerekeknek szánt heti rendszerességgel tartott foglalkozás, de azt hiszem, először és utoljára voltunk, mert borzasztó volt. Peti volt a legfiatalabb, a többiek 6-7 évesek voltak, de még ők is fossá unták magukat, miután a növényekről volt szó, de olyan irtózatosan szárazon (az eper mije a növénynek, gyökere? virága? termése? mit jelent a viz körforgása? jaysus...), hogy már majdnem sirtam fél 11-kor, mikor rádöbbentem, hogy még van másfél óra hátra. Délután IKEA-ztunk, vettünk egy iróasztalt, egy cipőtartót meg pár apróságot, pl Sziszt, serpenyőt, pelenkázófeltétet, miegymást. A Gyerekek IKEA-ját átalakitották, a mozgásos cuccok (csúszda, egyensúlyozó gerenda, pörgetős fotel) máshol voltak, mint a kiskonyha például, de sikeresen megtaláltuk, igy mig AV vásárolt, mi játszottunk. Hazafelé Petivel ettünk egy hotdogot meg egy sült krumplit egy fagyival, mert az önkiszolgáló pénztárnál fizettünk és ha nem terelem el, megőrjitett volna, mert ő akart csippantani mindenáron. Ahogy mentünk hazafelé, AV folyamatosan azon aggódott (velem együtt), hogy mi lesz, ha megint rohama lesz, mit ne mondjak, elég szomorú volt az egész, annál is inkább, mert én vezettem, ő meg csak úgy ült mellettem, mint egy zsák krumpli. (Mindig azokon röhögtünk, akiknél a nő vezet, a férfi meg a bal oldalon gubbaszt, tradicionális pár vagyunk, na.) Ezen a napon amúgy tök sokat haladtunk: legalább három dobozt kipakoltunk és felvittük a nagy iróasztalt is a padlásra.
Pénteken délelőtt Petivel elmentünk a Dundrumba a H&M-be vásárolni, vettünk két nadrágot (egy szürke kordot és egy zöld normál gatyót), egy vastag kék kardigánt, egy vékony fekete kardigánt és egy vékony szürke pulcsit. (Mindez 26 euro volt, éljen.) Délután jött hozzánk Saverio, AV legjobb barátja és mig ők zenéltek, mi elmentünk a Poolbegre, hátha alszik Palika. (Aludt kb 2xfél órát, tyű, Peti meg kicsit rollerezett a parton az üvöltő szélben.)
Csütörtökön leadtuk Petit az oviba, majd elmentünk a Nutgrove Shopping Centerbe, kiválasztani AV két új szemüvegkeretét meg megnézetni a szemét. Ha már ott voltunk, Tescoztunk is egyet és vettem három Thank you képeslapot, amit fel akarunk adni majd a kórháznak. Délután 4-re jöttek a Gáborék a kislányukkal és kb 6-ig maradtak, jól elvoltunk, de AV eléggé kifáradt a végére, hiába, ekkor még gyengusabb volt.
Szerdán délelőtt a Lidl-ben vásároltam, délután pedig Gyula és Zsolt ugrottak be AV-t meglátogatni, de nem sokáig maradtak, csak egy fél órát nagyjából, mert Gyula Elvinasért ment az iskolába, Zsolt meg követte. Mikor elmentek, Petivel hármasban elsétáltunk a gyógyszertárba, nem volt egyszerű, de megoldottunk.
Kedden ovi után elmentünk AV-nek szemcsiket csináltatni, de kiderült, hogy a szemvizsgálathoz időpontot kell kérni. Vettünk egy új mikrót, Petinek két pizsit* meg egy Chicken Royale meal-t a Burgerben és tűztünk is haza, mert Palika otthon várt. A délutánunk csendben telt, ezen a napon senki sem volt ránk kiváncsi.
Hétfőn délelőtt bevittem AV-t a Céghez, hogy beszéljen a főnökével és tájékoztassa már, mi a helyzet. Colin tök rendes volt, ő is felajánlotta, hogy ahogy tud, segit és biztositott róla, hogy ha 4 hét nem elég, AV maradhat akár 6 hetet is itthon. Ez a nap elég húzós volt, mert délután meg vérvételre vittem Tallaght-ba, igy nem aludhatott délután, mint tette ezt mindig 2-4 között, mióta itthon volt. A vérvételen kivül szerettünk volna fülészetre is eljutni, de persze oda beutaló kellett volna, igy az elmaradt. A kávézóban vettem egy könyvet (Adrian Mole elveszett naplói) meg egy Rooibos teát és mig vártunk a vérvételre, iszogattunk meg azon röhögtünk kinunkban, hogy AV karja olyan, mint egy drogosé, kék-zöld, itt egy folt, ott egy folt, fúj. Hazafelé beugrottunk a rendőrségre AV telefonjáért, amit végre meg is kaptunk, mert felhivtuk Kevin-t, aki persze szabadnapos volt, de igy járt.
Amint látszik, elég aktiv hetünk volt, AV napról-napra erősödött és fejlődött, ha végre hallana a jobb fülére, szerintem már a régi lenne. A feje csak néha fájt már, a fázása elmúlt (hálistennek, megőrjitett vele) és már alig-alig köhög. Agyilag a régi, a poénjai ülnek és bár időről-időre ráparázik, mi van, ha megismétlődik ez az egész, igyekszünk megnyugtatni, hogy azért szedi a gyógyszereket, hogy ne legyen semmi baj. Hát bizzunk benne, hogy igazunk is lesz.

* Elértük azt a kort, mikor már csak halálfejes, Pókemberes cuccok vannak fiúknak a Penney's-ben, szóval a Dunnesben voltunk kénytelenek vásárolni illetve asszem maradok a nagy kedvenc H&M-nél.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése