Oldalak

2014. május 21., szerda

Aprók

Amikor jövünk haza az oviból, Peti mindig kommentál. (Sajnos nem látom, Palika mit csinál, hogy van, mikor görbül a szája, igy jól jön a kis kém.)
- Nyitva van a szeme.. Nézeget... A keze nem mozog, a lába sem. Szerintem álmos. De nem tud aludni. Szerintem a takonytól nem tud aludni. Vagy elfelejtette, hogy kell... Palikám, csukd be a szemed...
Hát nem zabálnivaló?

Aztán mikor kérdezgetem, mit csináltak az oviban, szintén vicces:
- Voltatok kinn az udvaron?
- Igen.
- De hát esett az eső...
- Neeeem, nem esett... Annyira...

És ami még történt:
  • Hétfőn Palika születése óta először néztünk filmet. Curtain: Poirot's last case. Tetszett. Jó lenne többször eljutni egy-egy filmig, de igy is éjfél lett, mire lefeküdtünk (10 előtt nem tudunk elkezdeni nézni semmit, mert Peti még fenn van és 3/4 10 körül Palkó is felébred mostanság ellenőrizni, megvagyunk-e), úgyhogy mikor ágyba kerültem, kelhettem is fel, mert Palika ugye negyed 1-fél 1 között eszik éjjel először. (Utána 3 körül és 6 körül, őrület, komolyan.)
  • Csináltam egy új blogot, mert utálom, hogy mindig órákig keresgetem a kedvenc receptjeimet és teli van a könyvjelzőm mindenféle kajával.
  • Rá kellett jönnöm, hogy javithatatlanul optimista és naiv vagyok: úgy képzeltem ugyanis, hogy amint Palkó 4 hónapos lesz, rohamtempóban állunk át a normális kajákra - ahhha, én meg az én vágyaim... Ez a kis Cicimumus nem csak hogy a tápszert rühelli, az eddig kipróbált almát és baby rice-t is. Mindkettőt fújjogva vette be a szájába, vagy öt percig a nyelvén tartogatta sunyin, majd ügyesen kifújta mondván vidd a pennába ezt a sz*rt. (Peti ebben is más volt egyébként: ő imádott mindent. Az első perctől kezdve. Oké, a répát utálta, de egyébként hozzátáplálódott lazán amint 4 hónapos lett. (Azért is fontos lenne, hogy egyen épkézláb kaját Palika, mert mostanság tejet sem eszik igazán - csak éjjel. Ha nappal mellre teszem, mert jelzi, hogy éhes, ficereg, üvölt, be sem kapja a cickóm, nem hogy szivna, csak tátog tovább riadtan és sirsirsir. Ha felveszem, bedühödik és tovább sir. Eh. És meggyőződésem, hogy azért kel rengetegszer éjjel, mert nappal alig eszik...)  
  • Maya-nak lesz szülinapi party-ja, igy Peti megkapta élete első bulimeghivását. Hehe. mikor kérdeztem, hogy milyen ajándékot vigyünk szerinte, gondolkozott, gondolkozott, majd van egy ötletem felkiáltással rámutatott az autópályájára. Édes csillagom.
  • Amúgy akkora már... Nem csak testileg, úgy mindenhogy. Tegnap majdnem elsirtam magam, ahogy realizáltam, hogy atyaég, ez a gyerek kicsúszott a kezeim közül. Hát most volt akkora, mint Palika! A legjelentősebb ugrás amúgy szerintem 3-4 éves kor között zajlik le. A tavalyi amerikai fotókon még inkább babás kisfiú, most meg... Szabályos iskolás kisfiú. Hihetetlen.   
  • Ja és tegnap felolvastam neki a Vakond és a Nyuszimamát és felháborodtam. Normális az vajon, aki ilyet leir egy gyerekkönyvben? (És ez még csak egy példa, volt egyéb bicskanyitogató mondat is.) 

2 megjegyzés:

  1. Ez a könyv, bakker...nagyon durva!

    Peti meg tényleg olyan nagyfiú már (írnám, hogy édes, meg cuki, de hát az milyen már egy négy évesre :-D ).

    VálaszTörlés
  2. Nagyon, pont te jutottál eszembe, hogy felvilágositó könyvet kerestél, hát ez az, de a furcsább fajtából...

    VálaszTörlés