Oldalak

2014. május 19., hétfő

A hétvégénk

Peregnek a napok, peregnek rendesen.
A péntek - no az egy tökéletes nap volt. Imádtam. Nem ment zökkenőmentesen persze, de a megelőző napokhoz képest határozottan klassz volt. Délelőtt - hirtelen ötlettől vezérelve - elmentünk hármasban az állatkertbe. Eredetileg a Hosszú Csúszdás Játszóra akartam menni, mert az pont 40 percre van, gondoltam Palika alszik odafelé, ott töltünk 1-1,5 órát és mikor látom, hogy kókad, majd visszaindulunk és szépen hazafelé is alszik, de mivel annyira gyönyörű idő volt és volt egy adults go free voucher-em az állatkertbe, inkább úgy döntöttem, bevállaljuk a dolgot. Az odaút fél óráját Palika szépen átaludta (hurráhurrá), majd mikor megérkeztünk, kiszedtem a hordozót a kocsiból, rácsattintottam a babakocsira és igy még negyed órát ráhúzott, vagyis épp akkor kelt fel, mikor beléptünk az állatkertbe. (9.45-re értünk oda és már nem volt az állatkerttel szemben hely, szóval be kellett állnom a hülye parkolóba, ami negyed órányi gyaloglásra van az állatkerti kaputól, szuper, de igy jártunk.) Peti nagyon élvezte a kis kirándulásunkat egyébként, imádta a térképet, ő vezetett, mondta, mikor merre menjünk. Palkó persze nem birta a babakocsiban, igy végig kézben vittem, de sebaj, jól megvoltunk, ezúttal valahogy nem zavart, hogy nehezitett pályán mozgunk.
Negyed 12 körül járt, mikor elaludt a karomban a törpe, igy Petit mozgósitanom kellett, hogy Most Azonnal kifelé, mennünk kell haza... (Szegény.) A rohanás közben a zsiráfokat meg a gorillákat még megnéztük azért, de egyébként erőltetett menetben csörtettünk kifelé (mert persze az állatkert legtávolabbi pontján voltunk a kapukhoz képest). Mire elértünk a kocsihoz - Murphy dolgozott és a balsejtelmem beigazolódott - Palkó felébredt és éktelen sirásba kezdett. Reménykedtem, hogy az autó elzsongitja majd, de nem, egész úton (40 perc, persze dugó volt) orditott a hátsó ülésen. (Ez volt amúgy a nap leggázabb része, ezen kivül viszont tényleg minden klappolt nagyjából...) Mikor hazaértünk, evett egy kicsit és szinte azonnal elaludt, úgy tűnik, éhes volt, bár az állatkertben megevett 1,5 deci tápszert (hurrá), szóval nem értem a dolgot, de mindegy, a lényeg, hogy szépen elaludt a kiságyában némi ringatás után. Ezután Petit szintén megebédeltettem és elküldtem szunyálni, majd sütöttem egy epres potyogtatós sütit. Mikor AV megjött, mi is ledőltünk (!) és egészen 4-ig sziesztáztunk. Negyed 5-kor megjött Maya Peti nagy örömére és egészen negyed 7-ig maradt. Az apukája hozta, aki egy baromi laza fickó, ugyanis 5 perc beszélgetés után lelépett és itthagyta a lányát egy kvázi idegen családban... Maya-t amúgy nem rázta meg a dolog, szépen elvolt a két gyerek 2 órán keresztül, igaz, szegény Peti semmit sem értett abból, amit karattyolt neki a kislány. Mivel negyed 7 körül Palkó megint elkezdett álmoskodni (4-kor kelt egyébként, 1,5 órát aludt az állatkerti móka után), össznépileg lementünk a Herbert Parkba labdázni meg frizbizni - illetve egyesek aludni. Fél 8-ra értünk haza, hullafáradtan, de élményekben gazdagon haha.  
Szombaton, mivel még tartott a jó idő, Bray-be mentünk. Az odautat Palika átaludta (35 perc hehe), majd 5 percnyi babakocsizás után feszengeni kezdett, úgyhogy újra megnyertem a hordozását. A fiúk fagyiztak, mi táncikáltunk, szép volt az élet, na. Némi piknikezés után (ezalatt le tudtam tenni Palkót 5 percekre, de általában azért a karomban volt) a fiúk lementek a vizhez kavicsozni, én meg megetettem Palikát. Mikor láttam, hogy kókad, azonnal hazaindultunk, hogy ne járjuk úgy, mint az állatkertnél. A tervem bevált: hazáig aludt, egy nyikkanás sem hallatszott a hátsó ülésről... Ebédre pizzát ettünk, úgyhogy az esténk ismét nem volt sima - úgy gondolom, hogy a paradicsomszósz miatt. Mivel vasárnapra már rossz időt mondtak, délután még lecuccoltunk a Herbert Parkba mókázni kicsit a szokásos felállásban: AV Petit szórakoztatta, én meg Palikácskát. (Ekkor Petin végre rövidgatya volt, Bray-ben még ragaszkodott a hosszúhoz: minden nyár elején ezt csinálja, először nem hajlandó rövidgatyát venni, utálja, ha csupasz a lába.)
A vasárnapról már irtam: szuper nap volt. Délelőtt jöttek az Eszterék, volt nagy nyüzsi, de mindnyájan jól birtuk: Petinek tetszett, hogy Lindus érti, mit mond; Palika meg buddha-napot tartott és lazán elaludt a zűrzavar közepén. (A zűrzavart főleg szegény Livi okozta: egy éves volt hétfőn és épp a hiperaktiv korszakát éli - jááááj, azért még ez sem az én korszakom, azt hiszem, maradjunk abban, hogy számomra két év felett válnak a gyerekek csodálatossá...) Délután esett, igy beragadtunk a lakásba: a fiúk pogácsát sütöttek és kézműveskedtek, én meg Palika mellett aludtam 2 órát. (Mondom én, hogy jó kis nap volt.)
Amilyen rosszul indult a hét, meg kell vallanom, hogy olyan jól végződött. A péntek-szombat-vasárnap tökéletesre sikerült, úgyhogy most imádkozom az égiekhez, hogy kitartson ez a sikerszéria. Drukkdrukkdrukk.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy az első randi jól sült el! :-D

    VálaszTörlés
  2. :))) Remélem a szülinap is jó lesz. :)
    Amúgy tök vicces, hogy 4 nap van köztük... Ilyenek ezek a Bikák... :D

    VálaszTörlés