Oldalak

2014. május 18., vasárnap

Isten áldja az esőt

Hát ez a mai nap...
Reggel mondjuk morcosan keltem, mert Palkó fél 7-kor felébredt (miután negyed 10-kor feküdt le, majd 3/4 1-kor és fél 4-kor is riasztott és előbbi időpontban negyed órát, utóbbiban viszont 3/4 órát bugizott, mert át volt pisilive és ha ruhát cserélünk, totál felébred) és nem akart visszaaludni, ami engem igen rosszul érintett, mert egy egy órás hordozgatás után ilyenkor még vissza szokott aludni 45 percet és igy általában fél 8 körül kel végleg, de neeem, most nem, elvégre vasárnap van, pattanjunk, pattanjunk, no de utána... Minden haragom elszállt.
Délelőtt takaritottunk, sütöttem egy egyszerű csokis sütit, ő pedig hol hintázott, hol mosolygott. Fél 10-kor elaludt és 1,5 órán át szunyált. 1,5 órán át! Nagyon durva, de még nincs vége. 11 körül vendégeink jöttek, beszélgettünk, hangoskodtunk és mig felvágtam a sütit, Palkót betettem a hintába, ő pedig (hoppá, hoppá, mindenki figyel?) egyszer csak elaludt! 45 percig húzta, oké, az nem sok, de magától elaludt a hintácskájában életében másodszor. Madarat lehetett volna velem fogatni, esküszöm. Pedig ekkor még jött a slusszpoén: 3 körül újra elaltattam és majdnem 3 órán át aludt! Atyaisten, sosem csinált még ilyet, el sem akartam hinni. És mindeközben a fentléte alatt mosolygott, magyarázott, huncutkodott...
Emberek, akinek nem 45 perceket alszik a gyereke, el sem tudja képzelni, mekkora áldás az, ha 2 órán át csend van. Mindenre volt időm. Elégedett, boldog, jókedvű és nyugodt vagyok - igy kérem lehet(ne) élni és elhiszem, hogy akinek ez a megszokott, nehezen veszi, mikor elkezd mászni, mozogni a gyerek, mert hogy akkor már mennyi a dolog mellette... Hahaha.

4 megjegyzés:

  1. Maximálisan átérzem az örömödet, és éljenéljen, hurrá! :-)
    (Léda olyan másfél éves korában aludt először napközben fél óránál többet, azt hiszem, rögtön két órát. Másfél óránál már vakaróztam unalmamban :-D. És tök érdekes, hogy te is írtad már, hogy Peti is most, "nagy"korában kezdett el többet aludni napközben, de Lédánál is ezt tapasztalom.)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem a két gyerek nagyjából ugyanannyit alszik haha. (Mondjuk a pelusuk mérete is kb hasonló. :D Igen, Peti még kap éjjelre pelót - ötöst, Pali négyest hord hehehe.)
    Amúgy készülj: pár hete Peti elkezdte, hogy abszolút nem alszik napközben. :( Mondjuk igy este fél 10-kor már kidől, mig ha alszik egy órát 2-3 körül, akkor még negyed 11-kor is behiv, szóval megvan az előnye a nem-alvásnak is... Én csak azt nem értem, hogy otthon az ovisok hogyan alszanak még nagycsoportban is???? (Itt kb 2,5-3 éves kortól nem alszanak délután a gyerekek az ovi-suli rendszer miatt főleg.)

    VálaszTörlés
  3. Örülök ennek a bejegyzésnek!

    VálaszTörlés
  4. Gergő az óvodában alszik délután, de itthon nem. Az esti altatás sokkal könnyebb, ha nem aludt délután, úgyhogy nem erőlködöm. ;)

    VálaszTörlés