Oldalak

2014. május 8., csütörtök

Fáj, hogy részekben élek

  • A furcsa (=ir) személynevek mellett a városnevek sem semmik, 5 év után döbbentem rá, hogy Portlaoise-t úgy ejtik, hogy kisasztal Portlis. Hosszú i-vel, csak az nincs a laptopomon. 
  • Már rég akartam irni, hogy miképpen a magyar taxisok őrültek, a buszosok meg nagyjából rendben vannak, Irországban ez forditva van: a taxisok teljesen türelmesen, szépen, udvariasan vezetnek (legalábbis nem erőszakosabban, mint a normál vezetők), a buszosok meg mind pszichopaták. Lazán ráhúzzák a kormányt bármikor, tépnek, mint a vadbarmok és például múltkor, mikor felszálltunk hárman (fogtam Peti kezét és kistáskáját, a másik kezemben vittem a rollerját, Palika rám kötve lifegett, a vállamról lógott a saját táskám), szóval miközben a rollert a térdeim között tartva potyogtattam be az aprót (ez is mekkora állatság már, csak pontos apróval lehet fizetni, nem adnak vissza és papirpénzt sem fogadnak el, hát hol élünk, most komolyan?), vagyis épp ilyen igen bizonytalan helyzetben leledzettem, a sofőr elindult. Hát bazmeg, állj meg a lábadon igy. És ehhez hasonló dolgok történnek mindig, mikor buszra szállok. Szerintem a toborzásnál direkt szűrik, ki elég marha és ha valaki túl normális, azt nem veszik fel.  
  • Vettem a Lidl-ben underwired szoptatós melltartót, hurráhurrá. Végre nem a hasamon lógnak a melleim és kinéznek valahogy. (Igaz, hogy ennek a melltartónak meg nem lehet ki- meg bekapcsolni a szoptatós részét egy kézzel, pfff. Mondjuk két kézzel is nehéz.)
  • Licitáltam egy hintára, mert tököm kivan a nonstop cipeléssel. Ilyen lesz, ha lesz. 
  • Illetve ha már adverts, tegnap vettem egy base-t is a Graco ülés alá, hogy ne kelljen ki- meg becsatolgatni mindig a hordozót, mert elég macera, amennyit mi autózunk... 
  • Május elseje az ir nyár első napja. Klassz, mert áprilisban ragyogó idő volt, 16-18 fok, napsütés, ihaj-csuhaj; amióta viszont május van, botrányos az időjárás, 10-12 fok és szél, eső, jáj.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése