Oldalak

2014. június 6., péntek

No gyorsan

A hét.
Hétfőn bank holiday volt. Megint. MEGINT. Délelőtt Petivel elmentünk a Blackrock Shopping Centre-be cipőt nézni neki (ott van Debenhams, Mothercare és Next is, gondoltam valamelyikben csak lesz egy jó félcipő vagy szandi), de a Supervalu kivételével minden délben nyitott. DÉLBEN. Egy órán át szerencsétlenkedtünk, hogy kiderithessük, hogy a Mothercare-ben nincs 25-ös cipő abszolút, a Debenhamsban pedig igen kicsiny a választék az online-hoz képest. (A Nextben pedig egy fia cipő nem volt, grrr.) Mikor már úgy éreztem, minden kötél szakad, Peti talált egy neki tetsző vászoncipit, úgyhogy azt felmarkolva mégis elégedetten távoztunk, igaz, egy ilyen cipő otthon szerintem egy ötszázas a kinaiban, itt meg 20 euró, de mindegy. Délután össznépileg - AV nélkül azért - kivonultunk a Herbert Parkba, ahol Palkó aludt, Anyu Petivel focizott hehe, én meg felügyeltem mindenkit meg kiszedtem a szemöldököm.
Kedden AV félnapos volt, igy a gyorsan elillanó délelőtt után (Lidl-ben jártam, egyedül, igy extra illanós volt az ovis pár óra, főleg, mert utána beugrottam a rendőrségre is, hogy hitelesitsék Palkó születési anyakönyvi kivonatát és végre be tudjuk adni a családi pótlék igénylő papirkánkat) és miután elrendeztem mindkét gyereket, elmentem elé a Céghez. Elautóztunk kettesben a St Stephen's Green Shopping Centre-ig, vettünk Palikának egy sajnos kicsi nyári sapit a H&M-ben, megnéztük a matracokat a Mothercare-ben, vettünk pelust a Dunnes-ben (neeem, nem a gyerekekről szólt a délután) és végül beültünk a Bewley's-be kávézni meg sütizni is. Mivel AV-nek meglehetősen rossz napja volt, elég nyögve-nyelősen ment ez a "randi", úgyhogy másfél óra együttlét után inkább hazamentünk, mert éreztük, hogy nem sok jó sül ki abból, ha mi most kettesben vagyunk, mert konkrétan egymás idegeire megyünk. (A kávé meg a süti azért finom volt.) Mikor hazaértünk, Peti és Anyu elmentek a Herbert Parkba, de akkora eső kerekedett, hogy nem sokkal később AV-nek utánuk kellett mennie, hogy megmentse őket.
Szerdán délelőtt Palikát elvittük oltásra Anyuval és nagyjából ennyi is volt a napi programunk, mivel délután nem tudtunk Herbert Parkozni sem, mert esett az eső, fúj. Palkó a 6in1 szuri mellett (ami ugyanaz, mint az otthoni 4 hónapos korban adandó 5in1 plusz van benne Hepatitis B elleni vakcina is) megkapta az agyhártyagyulladás elleni oltást is, ami itt nem ajánlott, hanem kötelező hálistennek.(Azért hálistennek, mert olvastam az agyhártyagyulli következményeiről és hát khm... nekem kissé veszélyesebbnek tűnik, mint egy nátha.)
Csütörtökön délelőtt ovi után Anyuval és Palikával elautóztunk Bray-be, ahol andalogtunk a tengerparton, fagyiztunk és próbáltuk kitalálni, Palkó miért nyög egyfolytában. Délután megint közös programot szerveztünk AV-vel, mert fél napos volt: kiautóztunk Howth-ra és felmásztunk a szép kilátáshoz. (Gyerekekkel ez sajnos lehetetlen még, szerintem 7-8 éves kor alatt életveszélyes a terep.) Ez a találkánk jobban sikerült, mint a keddi, sokat beszélgettünk, sétáltunk, nevetgéltünk, szóval jól éreztük magunkat szabadon. Mikor hazaértünk, AV elszaladt a Tescoba tejért, majd kimentünk a Herbert Parkba is mókázni, mert egyrészt szuper idő volt, másrészt meg Peti szeretett volna némi Apa-Fiú programot is. 7 körül értünk haza, ekkor AV nekiállt palacsintát sütni, mi meg Anyuval gyerekeztünk egészen fürdetésig.
Ma péntek van, nincs ovi, igy délelőtt Petivel elmentünk a St Stephen's Green-i játszótérre, mert ott már piszok régen jártunk és mivel csak egy órára tudtam parkolócetlit venni, utána még elmentünk a Tesco-ba is vásárolni. Elvileg ma Summer Party van a Cégnél (summer hahaha, újra 14 fok van a tegnapi 20 után), hogy megyünk-e, időjárás-függő, bár szegény Peti nagyon be van sózva, imádja az ilyen happeningeket. Most kivételesen mindkét gyerek alszik (bár Peti szerintem csak úgy csinál), úgyhogy iszom is egy tejeskávét, mert Palkó mindjárt kel, hiszen lassan letelik a 45 perce jaj-jaj, nehéz az élet, igy jártunk.



Ja és +1:
Caught in the act

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése