Oldalak

2014. július 2., szerda

Amúgy...

... már többször rájöttem, hogy nem szabad rosszakat (sem) irnom, mert két nap és még szarabb lesz a helyzet. Március elején ugye hogy kivoltam, hogy költözés meg repülés és fúj - erre jött a seizure. Múltkor irtam, hogy jajaj, Palika éjjel 2x-3x ébred, no azóta minden éjjel nagyjából óránként kelünk, a múltkori fáradtságom semmi a mostanihoz képest, itt ülve el tudnék aludni, ha nem tudnám, hogy 10 perc és úgyis ébred ő is, mert elreggeliztem és elsütöttem az első 45 perces alvásának 80%-át. (Máskor* a kocsiban alszik az oviba menet, szóval ott is kizárt az alvás - sőt, meglepetés!, visszafelé is, mert akkor alussza a második 45 percét. (A harmadik 45-nél meg már Peti is itthon van és ő ugye nem alszik már napközben. Eh.)

* Ma nincs ovi, úgy döntöttem, júliusban heti 3 napot megy csak, elvégre csak nyári szünet van... (Ez 5 hétre majdnem 400 euro. Napi 3,5 óra angoltanulás Pipinek, egy-gyerekezés nekem. Zsir.) Hogy augusztusban megy-e és mennyit, azt még meglátjuk. Tegnap amúgy megnéztem egy másik ovit, 10 perc gyalog tőlünk, Anyu fedezte fel, mikor Palikával sétált. Honlapjunk nincsen, egy kis csendes utcában van, az udvar kicsi, de a vezetője szimpinek tűnt. Jövő héten csekkoljuk a szobákat is, most épp takaritás volt. Mondjuk ez is elég drága**, az államilag támogatott 3 órán*** felül 2 órát mehet plusszban Peti (vagyis 8.45-13.45-ig), ez havi 340 euro. (Vagyis napi plusz két óra havi 340 euro, mig a Simbasnál napi plusz fél óra (!) 126 euro. Arról nem beszélve, hogy mig oda-vissza megyünk Blackrock-ig, mennyi benzint égetünk el feleslegesen, ide meg gyalog is tudnánk menni vagy ha esik, négy perc kocsival és mivel fű alatt megközelithető, nincs is lámpa...)

** A többiek azt irják, hogy maximum 100 eurot fizetnek rá a napi pár plusz órára. Gondolom a környékünk ilyen, már hogy túl posh, nálunk a full time ovi (9-6-ig) havi 1100 euro, mig a város rosszabb kerületeiben már 900 euro körül is akad hely. Persze valamit valamiért. Itt mondjuk nincs teli hányással az utca reggelente és a házunk előtt elsétáló emberek 80%-a öltönyben / kiskosztümben jár. Kérdés, jó-e ez a steril környezet kisfiúként. Eh, nehéz ügy.

*** Ez röhej kategória amúgy szerintem, napi 3 óra (!) ingyenes egy tanéven keresztül, hahaha. Mondjuk persze kussolok, ez is jobb, mint a semmi, no de hát érted. Ebből a 3 órából fél óra szabad udvari játék, fél óra tizórai. Amit természetesen mi viszünk be. 

2 megjegyzés:

  1. Nalunk 820 dollar a heti 5 nap, reggel 7tol este 6ig, 3x kajaval, ami szigoruan egeszseges. Ertsd nincs sok edesseg, valtozatos stb. Minel kisebb annal dragabb egyebkent. A kornyek jo, csaladi hazas, fas, nagy ret a daycare mellett. Sokat tanulnK, mar szamol 20ig es enekli az abc dalt egyedul... Angolbol mindent megert es egyre tobbet beszel is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az egész jó, 820 dollár az még kevesebb euro.
      Én most abban bizom, hogy a napi 5 óra meghozza a hatást és ő is nekikezd. Azért az több, mint itt a mostani oviban 3,5 óra heti 4 délelőtt.

      Törlés