Oldalak

2014. augusztus 6., szerda

A múlt hét

A múlt hetünk is aktivan telt ám (mikor nem). 
Hétfőn délelőtt egyedül vittem Petit oviba, majd hazafelé benéztem a Debenhams-ba a Blackrock Shopping Centre-ben, de nem vettem semmi fontosat, csak egy borszinű pulcsit Petinek, mert úgy megtetszett. Délután - már hogy ovi után rögtön -, mivel volt egy Grown-ups Go Free voucherem, ami lejárt júliusban, elvittem Petit az Imaginosity-be, amiről ódákat zengenek az Ir Anyák. Hát... Ööööö... Valószinűleg a San Jose-i múzeum magasra tette a mércét, de ez a hely ahhoz képest elég béna volt. Most őszintén, a mai világban melyik gyereket érdekli az, hogy játékból bevásárolhat, ha sok boltban van igazi, gyerekeknek való kosárka? Kit érdekel, hogy játékból főzhet, mikor otthon olyan játékmikró várja, aminek nem törött az ajtaja és hangot is ad? Ki játszik fagitárral, mikor igazi is lehet neki? Értem én, hogy pretend play és társai, de na. Valószinű, ha Peti tudna kommunikálni másokkal (mármint angolul), másképp jött volna le a dolog, de igy elég gyér élmény volt, még úgy is, hogy volt pár, igazán csak pár dolog, ami jó volt (például a daru, de onnan meg mindig ellökték mások; a climber; az autóvezetés szimulátor). Mondjuk egy dologra jó volt ez a múzeum-játszóház: többet nem vágyom a pesti Mini-city-be, mert valószinűleg az is csalódás lenne. (Annál is inkább, mert ott is, mint itt is, a felnőtteknek is kell belépőjegy. WTF? Utálom az ilyen lehúzós helyeket. A gyerek egyedül nem mehet be ugye, kell felnőttjegy, hogy kisérgethessük őket, de azért fizessünk is magunk után, mintha legalábbis a felnőttek is leülnének időnként daruzni vagy épitőkockázni...) Ja, és ami még gáz volt, hogy az egész 3. emelet egy kültéri játszótér volt, de az csak bizonyos időpontokban szinte percekre nyitott ki, úgyhogy el lehet képzelni, milyen tömegnyomor volt ott, ha végre kiengedték oda a jónépet. Na jó, fika off, ide se megyünk többet és kész... Kedden délelőtt együtt mentünk négyesben oviba és miután leadtuk Petit, Nagyival meg Pajával beugrottunk a Debenhams-ba meg a M&S-be. 70%-os leárazások voltak, de igy is csak egy farmerszoknyát vettem, hiába no, ezek a helyek még igy is drágák. Délután AV kivett fél napot és miután Petit hazahoztam az oviból, elmentünk Bray-be kettesben vidámparkozni. Mivel ő mindenen szédül, csak én próbáltam ki három attrakciót is, amiből kettő jó volt, tetszett (az egyik a sima körhinta, vicces, sosem ültem még ilyenen, a másik meg ilyen sziszegős fel-le ugráló izé volt), a harmadik viszont borzasztó volt, szó szerint fájt az agyam utána, nem tudom, ez kinek jó, én mindenesetre ezentúl messzire elkerülöm ezt a cuccot, mert iszonyat volt. A vidámparkozás előtt fagyiztunk is, éljen Gino's, majd fél 5 körül értünk haza. Este AV elment zenélni valami bárba (haha), de nem nagyon tetszett neki, bár igy is éjfél után ért haza.
Szerdán délelőtt, mivel AV szabadnapot vett ki, elmentünk a National Aquatic Centre-be, mert volt még egy Grown-ups Go Free voucherem... Peti először elég nehezen oldódott, mert a gyerekrészen, a kalózhajónál mindenfelől spriccelt a viz, de miután tettünk vagy húsz kört a sodrómedencében, felbátorodott és már le mert csúszni a gyerekcsúszdákon is. 10.15-re értünk oda, 1-ig maradtunk, jól kidöglöttünk és mivel enni nem lehetett benn és kinn is csak sütiket árultak, tűztünk haza pizzát rendelni. A délután lazán telt, 6 körül elvittem Palikát aludni a Poolbegre, illetve este rendeltem a Tescotól és lelkesedtem, hogy milyen szép kis napunk volt. 
Csütörtökön megint ovi volt és bár Nagyi ekkor volt 60 éves, Palika nélkül mentem ovi után a Dundrumba, mert vennem kellett tortát meg virágot, hogy felköszönthessük délután. Mikor hazaértem, elindult AV-hez a Céghez, ebédeltek, majd délután kettesben sétáltak a glasnevin-i temetőben meg a Botanikus Kertben. 4-re értek haza, hullafáradtan, majd miután megjött a Tescos bácsi és elvitték a hintát (eladtam juhúúú, igen, Paja sajnos végleg kinőtte, szipp) tortáztunk és ünnepeltünk. 
Pénteken délelőtt Petivel elmentünk Lindusékhoz Blanchardstown-ba. Jól éreztük magunkat, én örültem, látva, hogy másnál sem könnyű az élet (Livi 1 éves volt májusban, jajjjj, hát ez a korszak is szörnyű), a gyerekek meg jól eljátszottak egymással. (Peti talán Lindussal találja meg leginkább a közös nevezőt, tök jól eljátszanak.) 1 körül értünk haza, majd 5 körül elvittem a két kisfiút Herbert Parkozni, AV és Nagyi meg jöttek utánunk sétálni.  Szombat éjjel óriási esőzés kezdődött, esett egész nap, a DART sem járt... Délelőtt a Blackrock Shopping Centre-be vittem AV-t, hogy vegyen magának némi ruhát és amig ő vásárolgatott, mi Petivel benéztünk a Supervalu-ba és vettünk a Mekiben egy smoothie-t. Mivel ömlött az eső egész nap, sehová sem mentünk délután Petivel, csak este autóztunk el a Nagyival a Tesco-ba bevásárolni, miután AV visszavitte és állitólag megcsináltatta másodszor is a kocsi fékjeit. (Azóta is csikorognak, de sebaj.) 
Vasárnap délelőtt miután még mindig elég ramaty volt az idő, elvittem Petit a Dundrum-ba, az új játszóházba. Iszonyat sokan voltak, őrületes hangzavar volt, a gyerekek meg állatkodtak (különböző rollerekkel, ride-onokkal gurultak le a csúszdákon, a sok hülye szülő meg csak vigyorgott, végülis kit izgat, ha a hülye gyerekem elüt egy 1 éves szerencsétlent a csúszda alján, aki rosszkor volt rossz helyen)... 10 perc után Peti megkörnyékezett, hogy menjünk haza, én még 10 percet ráhúzattam vele, ha már megvettük a belépőt, majd inkább a Dundrumban mászkáltunk, jobb volt az úgy mindenkinek. Délután nekivágtunk, hogy sétáljunk a Herbert Parkban, de sajnos elkezdett csöpögni az eső, igy a Nagyi meg Peti játszótereztek, mi meg elvittük Palikát inkább autózni, hadd aludjon anélkül, hogy eső érné szépséges pofázmányát. 
Hétfőn - oké, ez már ez a hét, nem a múlt hét, de ide tartozik a nap, mert bank holiday volt - délelőtt elvittük Petit Bray-be. A terv az volt, hogy csak játszózunk az új játszón meg fagyizunk, hiszen a vidámpark még úgyis zárva lesz, de mivel elég későn indultunk, a funfair meg valami oknál fogva az ir szokásokkal ellentétben valóban pontosan délben kinyitott, megengedtük Petinek, hogy egy valamire felüljön. Ő a sima körhintát választotta, ami nagyon menő volt és más vidámparkokban nem is szokott lenni sajnos. A hinta előtt egyébként teljesitettük a tervet is: játszótereztünk és fagyiztunk is, szóval jó kis délelőttünk volt, főleg úgy, hogy hazafelé benéztünk a Lidl-be és némi rágcsa mellett (fánk, muffin, perec, cookie) vettünk egy fejtörős könyvecskét, néhány stencilt Petinek meg egy tenyérlenyomat készitő gyurmát Palikának (vagyis magunknak). Délután, miután felállitottam Petinek az eddig ágy alatt heverő sátrát, bár jó idő volt, a Nutgrove Shopping Centre-be mentünk, mert AV Nagyi 60. szülinapjára a gitár mellé (hehe) vett egy tabletet is és azt el kellett hoznunk az Argosból. Mig AV átvette a szajrét, mi Petivel Tescoztunk kicsit (Kinder tojást szerettünk volna már napok óta, de sehol sem lehet kapni, hát ilyet!), majd átszaladtunk a Lidl-be is, mert reménykedtem, hogy lesz Palikának gatyóresz, de persze nem volt. (Csütörtökön indult az akció, aznap be is ugrottam a deansgrange-i Lidl-be, mert Paja minden gatyóját kinőtte már, ami ilyen terhesgatya-szerűség, vastag derékrésszel, a sima gumis meg nyomja a hasát, de összesen kettő darab gatyóka volt, az egyik a fenti képen látható 6-12 hós, a másik meg egy 0-2 hós... Délelőtt a bray-i Lidl-ben sem volt egyetlen gatyó sem és délután a Nutgrove-ban sem, szóval elkapkodták rendesen, én meg meg vagyok lőve kérem, mert sehol máshol nem láttam még ilyen jellegű gatyát, pedig istenuccse minden szóba jöhető üzletben kerestem már... Most azon filózom, hogy rendelek a netről pfff.) No szóval hétfőn vásároltunk és másnap, kedden kezdődött tulajdonképp ez a rövid hét, aminek lassan vége is...     

2 megjegyzés:

  1. Palika milyen nagy fiú lett!
    ... és mennyire Petios - szvsz - ezen a fotón!
    Én is a "terhes" babagatyókat szerettem anno rettentően.

    VálaszTörlés
  2. Hááááát, 7 hónapos múlt... Nagyon nagy már!
    Igen, a khm... nem darázsderekú babák barátja a terhesgatyó. :D

    VálaszTörlés