Oldalak

2014. augusztus 26., kedd

Előbb inkább a hétről

Az rövidebb.
Tegnap nem voltunk sehol. Abszolút sehol. Peti a héten itthon van, szóval akár bulizhattunk is volna, de úgy esett az eső és úgy kiégett a mozgás relém a nyaralás alatt, hogy semmi kedvem sem volt kimoccanni és ő sem erősködött, nagyon jól elvolt egész nap itthon. Ebédre tojáslevest csináltam, Peti kapott egy sajtos rántottát, mert a tojások lejártak ma, én meg gazdaságos vagyok, Palikát meg bevezettem a húsevők világába némi sütőtökös csirkével. Mivel AV hátából kiszedtek egy anyajegyet 1 körül, este csináltam néhány vigasz pogit és ezzel le is tudtam a napot, agyő, igy kell ezt csinálni, csak alaphangon. (No jó, mostam is kettőt meg porszivóztam, de az alap.)
Ma már kissé sűrűbb volt az élet: délelőtt jöttek Zsombiék, itt voltak 10-től 1-ig. Sajnos kicsit előbb jöttek, mint a megbeszélt, igy alig végeztem a zuhanyozással és bunkóság, nem bunkóság, akkor főztem, mikor itt voltak (és még hozzá milyen jót - gombapörköltet- nomnomnom), de ettől függetlenül jól telt a délelőtt. (Kivéve azt a pár percet, mikor az anyukája kérése ellenére  Zsombi vagy ötvenedszer sasszézott be a morzsálódós pogival a nappaliba és Peti ezt megelégelve beállt elé, ami miatt Zsombi nekiszaladt az ajtófélfának és sirni kezdett, úgyhogy mikor később Peti az abszolút más állagú piskótatallérjával szintén kisétált a konyhából, Ági rászólt, hogy jöjjön vissza, hiszen ha nem engedte Zsombornak sem, hogy kimenjen, maradjon a konyhában ő is... Lehet, gyenge szülő vagyok, de utólag ez tök fáj - hát bakker ne szóljon már rá vendégségben a saját gyerekemre... Mellesleg Peti szépen kiállt magáért, mert közölte, hogy ő bemehet, mert a piskótatallér (itt odanyomta Ági orra elé mintegy szemléltetésképpen) nem morzsálódik... Hehe. Szerintem ez nem szemtelenség, remélem Zsombi anyja nem vette annak... (Vagy ha annak vette, igy járt.)) Mikor elmentek, megebédeltünk és bepakoltam a két pulyát a kocsiba, hogy elmenjünk a Nutgrove Shopping Centre-be plázázni. Volt egy 10 eurós Argos utalványunk, ami épp ma járt le, el kellett használnunk hát* és ha már elindultunk, beugrottunk a Bootsba venni valami olajat Peti arcára, mert hámlik, olyan száraz; a Penneys-be, mert kifogytunk a puha türcsikből és a Tescoba, mert kellet ez-az. Bár Paja 4-től 9-ig nem aludt, az este szépen telt, mert nem nyűglődött (sőt, egész nap vigyorgott a világra, nem is értem), meg is állapitottam, hogy tulképp engem nem is érdekel, ha nem alszik, ha birja a tempót és nem nyig, hogy fáradt / éhes / bármi.
Le sem merem irni, de ma még az is eszembe jutott, hogy mi lenne, ha lenne harmadik... Hahahaha.

* Peti megkapta élete első igazi LEGO-ját: egy tűzoltós szettet**. Egész este azt szerelte, nagy műgonddal, istenem, hát mikor lett ekkora.
** Azon filózom kéne mellé egy ILYEN is. Lehet meg is veszem neki extra-meglepiként. (Ez a mostani cucc ovikezdő ajándék lett volna, de mivel ott volt, mikor vettük, nem volt szivem eltenni hétfőig és ma kellett ugye megvennünk, mert lejárt a voucher... De ezt az ici-pici plusz kiegészitőt megkaphatná az első napja után, Palikával meg is tudnám venni, mig Peppencs hétfőn ovizik...)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése