Oldalak

2014. szeptember 2., kedd

Shorties

  • Kicsit sokat autózhatunk, ha ma Peti azért kelt fél órával hamarabb, hogy bicajozhassunk az oviba... (Tegnap autóval mentünk, mert nem akartam elkésni, de hahaha, hát Irországban vagyunk, 8.45-kor, a hivatalos kezdéskor rajtunk kivül három gyerek volt a 16-ból...) Az út amúgy kereken 7 perc volt. 
  • Megszületett 26-án Leviék gyereke, mindenki jól van, de a csaj kissé arrogáns (mint mindig), nem engedi Levi anyukáját (meg senkit) oda (ebédet vinne stb), mondván minden szuper, minden jó, minek kéne nekik segitség, hát ez bakfitty. (Ő volt az (már a csaj, nem a Levi anyukája), aki beszólogatott, mikor itt voltak, milyen szófogadatlan Peti. Másfél éves volt akkor, csak mondom és annyit csinált (már Peti, nem a csaj), hogy hisztizett, mikor be akartuk ültetni a bevásárlókocsiba a boltban, hogy haladjunk. Már akkor felcseszte az agyam azzal (a csaj, nem Peti), hogy okoskodik zéró tapasztalattal (meg különben is, az én gyerekemet én szidhatom meg piszkálhatom, senki más egyelőre, még a Nagyija sem, akkor nehogy már egy vadidegen ossza nekem az észt), de most, hogy már ő is anyuka (pontosan 7 napja - hahaha, már elnézést), el tudom képzelni, miket pattog, tekintve, hogy a baba a második éjszakától átalussza az éjjelt. (Mondjuk ilyenkor is érzem, hogy nincs Isten, mert a nyakamat teszem rá, hogy ez a kislány mindig alvó, csendben játszó darab lesz...) No mindegy, a Levi ügye ez az egész, ha ő ezt a lányt választotta, ezt választotta, csak félek, hogy igy még jobban el fognak távolodni AV-vel, pedig a Legjobb Barátok, hivatalosan és gyakorlatilag is.
  • Este nyers répát nassoltunk és guess what - jó volt.   
  • Kedvenc Paja mozdulatom, mikor éjszaka evés után nyújtózik csukott szemmel. Utálok felkelni ezerszer éjjel, de ezt imádom nézni.
  • Peti szuperül ovizott az első napon, mikor érte mentem, orditva beszélt, el tudom képzelni a hangerőt, mi ment ott. Van pár furcsa dolog (kétszer kapnak kaját a lunchboxból, de az óvónéni választja ki, mikor mit, nem ő; nem lehet kulacsban vinni inni, beakerben kapnak inni napközben; nem lehet mazsolát / rágós müzlit vinni; nem voltak az udvaron (!!!) - ez fájt, mert jó kis udvar, bár kicsi, de van benne egy mini csúszda (errefelé ez az überszuper udvar), ráadásul mondta is a nő, hogy 10-10.40-ig kinn lesznek stb - update: kiderült, hogy sokan az első nap miatt késve jöttek, igy kimaradt az udvar, de ezentúl mennek mindenképp).
  • Palika veszettül pakolós fázisba lépett, úgy néz ki a lakás, mint ahol bomba robbant, nem birom én ezt idegekkel. Úgy mászik, mint a gép, felálldigál és újra fogzik szerintem, mert folyik a nyála és este 9 és éjfél között ötször ébredt, utána meg még háromszor 7-ig. (Mondjuk ez a sok ébredés a hihetetlen mozgásfejlődés miatt is lehet meg amiatt is, mert erősen szorong szeparációsan, ha nem lát, nyikorog, ha ott vagyok látótávolságban, elvan.)
  • Felfedeztem, hogy van a Boots-nál online rendelés, click&collect, úgyhogy este bevetem magam a gyerekruha kinálatba, mert kell vennem Palkónak rugikat, Petinek meg hosszú ujjas pólókat és egy pizsit. (A H&M továbbra is nagy kedvencem, de a rugi árai felháboritóak; a Penney's-t utálom már; a Dunnes-be meg a Tescoba még benézek, mik vannak; a Mothercare és a Debenhams árai meg most, hogy vége az akcióknak, egy az egyben viccesek, úgyhogy már csak elvből is kiestek.) 
  • Peti kedvenc kis videója mostanság a Jófogás reklám, néha csak úgy magában is dúdolgatja, hogy eladom a szemcsit... Szerintem marha nagy. (Mondjuk, hogy a végén mit üvöltenek, arra nem sikerült rájönnünk.)
  • Már rég akartam irni, hogy Palika legszivesebben a Montessori toronnyal szeret játszani - de hónapok óta. Nem összerakja persze, csak rágcsálja, ütögeti, miegymás, bármi. Mókás. 
  • Most megyünk Dublin 24-be átvenni az Amit rosszul tudtunk... könyvet meg pár Paja ruhácskát, amit egy ismeretlen volt szives elhozni nekünk Magyarországról, hiába no, nincs veszve az emberiség. 

7 megjegyzés:

  1. Huhh, ettől a nőtől én is kiborulnék! Gondolom nem kapkodjátok el a babalátogatást... :-D

    VálaszTörlés
  2. Hát nem. :-/
    Az előző barátnőjével még mindig tartjuk a kapcsolatot, tök kedves, szép lány, hozzá képest ez a csaj... Eh... Tudom, nem minden a külső, de egyrészt csúnya is eléggé, másrészt meg olyan nem is tudom, nagyon közönséges vagy nem tudom. Nem a k... értelmében, hanem olyan, mint aki életében csak fiúkkal beszélt. Persze ha a srácnak ő kell, nincs mit tenni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jah, értem mire gondolsz... (A katonanők többsége ilyen.)
      Ír, gondolom.

      Törlés
    2. Jáááj, borzalom. :D
      Ők amúgy magyarok, Levi AV gimis barátja volt és még most is nagyon jóban vannak. :)
      De igy egymás mellé teszed a volt barátnő és ennek a lánynak a képét és eeeeeeehh... A szerelem vak. Ez biztos.

      Törlés
    3. A Levi névből a magyar Leventére következtettem... csak azt hittem, hogy a csaj ír - már, ha van ott kint egy anyja, aki vinne neki ennivalót. (Bár most olvasom, hogy Levi anyukája vinné az ennivalót...)
      Jó, hát valaki szereti az érdekes arcú nőket, nah! :-D
      Amúgy az ilyen habitusuk miatt én például nem vagyok képes nőszámba venni azokat a szerencsétlen párákat, akik odakerülnek a szakaszba 4 hónapra. Van amelyik pl jól néz ki tényleg, de... hát ő pl nem használ még arckrémet sem, mert, hát minek az, kéne?
      Vagy képzelj el egy autószerelőnőt!

      Törlés
    4. Igen, csak a pornófilmekben szereplő férfias nők nőiesek is. :D :D

      Törlés