Oldalak

2014. október 6., hétfő

A hétvége vége

Hát viccesre sikeredett a tegnapi napunk úgy fél 1-től, AV és Peti ugyanis nem egyedül érkeztek haza a teniszről, hanem Christian-ékkel. Őőőőő. Kissé meglepődtem, mert már meg volt teritve, az irish stew szépen gőzölgött a tányérokban, az epres-almás crumble épp kész lett és akkor beállitottak ide plusz ketten... Akikről ráadásul kiderült, hogy vegetáriánusok haha. (Nem mintha öt adag ebédet főztem volna, de érted.) Szóval AV megkérdezte, nem gáz-e ha itt esznek, nem várja-e őket otthon a család vasárnapi ebéddel, majd mivel az apuka részéről (aki Dean) az volt a válasz, hogy neeem, nekem kéne főznöm (bazzeg hol árulnak ilyen fickókat: az ismerőseink körében nagyjából mindenhol a férfiak főznek, hát hogy van ez?), AV rendelt egy zöldséges pizzát, amit szépen meg is ettünk mind az öten, a csodás kis irish stew-m meg értelemszerűen regrediált vacsorának... Érdekes dolgok derültek ki amúgy: Dean 50 éves és ez a harmadik házassága, 6 hét múlvára van kiirva az anyuka Christian öccsével, aki már az ötödik gyereke lesz... (Tud élni, tud élni.) Christian amúgy aranyos volt, kis vigyori, imádja a vonatokat, totál sinmániás, szegény Peti mutatta itt a kis játékait (Lego, Wii, Mario, Pop up Pirate, puzzle-k), de Christian minduntalan visszatért a vonatokhoz, amik viszont Petit nem izgatták túlzottan. No mindegy, azért megvoltak, megbeszéltük, hogy jövő héten mi megyünk el hozzájuk látogatóba tenisz (és Herbert Park) után.
Miután igy szétbombázták a napunkat, úgy éreztem, megérdemlem, hogy egyedül elautózhatok Carrickmines-be visszavinni Sophie-t, hogy ne jövő héten kelljen Palikával együtt, úgyhogy miután lefeküdt a két pulya, kocsiba vágtam magam és elszáguldottam a Park-ba. Sophie-t szó nélkül visszavették (sajnálom, nem játszott vele Paja, ez van) és vissza is utalták a teljes árát, 17 eurot. (Ez csak azért vicces, mert a két játékért 23 eurot fizettem 29 helyett, mert volt ugye a 6 euros voucherem, mert 25 euro felett vásároltam - igen ám, de most ha 17-et visszautalnak, akkor 6 euroba került az eredetileg 12 euros térkép (ami eleve 19-ről volt leárazva haha). Jól jártam, na.) Miután ilyen jó bizniszt csináltam, beugrottam egy Home Plus More boltba, vettem Palika csörgőinek egy mókás kis tárolót (azért mókás, mert tárolódoboz, de rá is lehet ülni és kiselefántot formáz), majd beugrottam a Heaton's-ba és a TK Maxx-be, de csak úgy nézelődtem, mert túl sok volt az áru és beleszédültem, inkább nem is vettem semmit.
Az este ezek után nyugiban telt, az éjszaka viszont kevésbé: akkora szél volt, hogy Peti fél 2kor átjött mellém, hogy nagyon fél, szeretne velem aludni, hát ilyet, 2 éve nem csinált hasonlót (mondjuk szó se róla, én is összefostam magam, olyan idő volt).
Most süt a nap, Paja 11kor aludt el, már mostam egyet, azt tervezem, hogy délután megsütöm a szórt túróst, rendelek a Tesco-tól és kidekoráljuk a lakást Halloween ügyileg. (Jobb előbb, mint később, Peti nagyon lelkes.)

14 megjegyzés:

  1. 1.Azért nem sok esélyt adtál Sophie-nak :-D
    2.Pár éve még irtóztál a tökfaragástól-Halloween-től :-)

    VálaszTörlés
  2. Hát hallod, rá sem nézett. :D Nem hogy szájba vegye... amúgy túl vaskosnak tűnt nekem, nem tudom, a kisebbek hogy rágcsálhatják... Igy jártunk. :D
    Iiiigen, utáltam Halloween-t, de szegény Peti tök lelkes! Olyan aranyos, tegnap már feltette az összes Halloween-es dekorációt, huhog folyton, ijesztget, nagyon benne van a dologban. Azt is kitalálta, hogy vegyünk ma tököt és kezdjünk is faragni. :D No azt azért már leállitottam... Majd 2-3 hét múlva.

    VálaszTörlés
  3. Ilyen szinten megy már a Halloween? Azt hittem picit még várnak vele az írek is...
    Itt szerencsére annyira még nem vert gyökeret a dolog! Bár én szimpatizálok vele.

    VálaszTörlés
  4. Ooo mar hetek ota figyel Santa is a boltokban... En mar vele fenyegetek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet a klíma miatt, de ide viszonylag csak az utolsó pillanatban jutnak el ezek. Szóval van Papa Noel a boltban talpig plüssben, de csak december közepétől, nem október elejétől. :-D
      Amúgy tegnap mondta Zember, hogy megjött az idei céges karácsonyi ajándék lista - idén végre nincs, hanem 30 Eus utalvány van szerencsére - és bennem akkor tudatosult, hogy banyek, nyakunkon az ünnepek. :-D
      Pedig augusztus végén - igaz otthon és nem itt! - egyszer már elkapott a karácsony érzés...

      Törlés
    2. Itt most még arról csacsogunk inkább, hogy 2012 óta nem volt ilyen forróság...

      Törlés
    3. Hát de elég nehéz lehet kari hangulatba kerülni, ha meg lehet rohadni. :D
      Nálunk most 5 fok volt reggel, napközben 10-12. Itt a tél!
      (És amúgy most annyira fura, folyton azon jár az agyam, hogy tavaly ilyenkor mint volt, hogy volt... Lassan készülődtünk Magyarországra... És mi minden történt azóta!!!!! És hogy elszállt már ez az év!)

      Törlés
    4. Igen, eszembe is jutsz időnként... Bár más a január eleje, mint a február vége, de... szinte most született Palika, erre mindjárt mi is kétgyerekesek leszünk.
      Ez lesz életem 3. trópusi karácsonya és bízom benne, hogy az utolsó ilyen. Annyira szeretnék készülődni rá én is, hangolódni, de... mikor az izzadtság patakokban folyik a két mellem között, akkor eléggé nehéz elkapni a feelinget. :-P

      Törlés
    5. Tegnap mondtam Zembernek, hogy szegény Rebbának kicsi korából annyi marad majd meg a karácsonyból, h a Télapó egy büdösre izzadt állat. :-D

      Törlés
    6. Elhiszem, én utálnék melegben karácsonyozni... :) Mondjuk Sydneyben talán kibirnám. :D
      Amúgy ezen is szoktam gondolkozni, hogy te jó ég, milyen más körülmények nőnek fel a gyerekeink! Persze, az idők is változtak, de aki otthon nevel gyereket, annak mégis ismerős a rendszer, hogy persze, ovi, menza, mit tudom én, napközi, ilyesmi, itt meg ezek teljesen másképp vannak és a gyerekeinknek gőze sem lesz arról, hogy nálunk ez mennyire másképp ment... o.O

      Törlés
    7. Nem... Valóban. Valószínűleg az ovis szlenget sem fogják vágni például. Nincs jelük, meg ilyesmi.
      De ettől még májerek lesznek és kész! Egy kis akcentus... és olvad a másik nem.
      Anno általánosban hozzánk látogatott Ausztráliából egy osztálytársam unokatesója - magyar, jól beszél, no, de a fene sem tudja már mikor települtek ki - és rajongtunk érte. Aztán jött középsulis korunkban is T. - akkor mi már nem voltunk osztálytársak az unokatesóval - , de akkor is hatalmas szám volt.
      Bízom benne, hogy a mi gyerekeink is inkább ilyen megkülönböztetésben részesülnek majd, mint negatívban.
      Amúgy ezek a szokások is... Én most a Mikulás/Papa Noel/Jézuska/Télapó/Santa helyzet feloldásán törpölök. :-) Azt hiszem dec. 6-án fog jönni Szent Miklós, a Mikulás bácsi. Karácsonykor meg majd a Papa Noel Télapó, meg angyalkák, meg minden. Valahogy csak kisütök belőle valamit. :-D

      Törlés
    8. Remélem igazad lesz. :) Mindenesetre a kétnyelvűség jót tesz majd. :)
      Jajj, ez a Miki ünnepkör borzasztó, meg vagyunk mi áldva...
      Nálunk Mikulás jön 6-án, Karácsonykor meg Santa / Father Christmas. Ez okés is, csak ne néznének ki ugyanúgy!!!! Gőzöm sincs, azt hogy magyarázom meg, miért jár piros kabátban mindkettő és miért van hosszú szakálluk és miért dagik kicsit... Mi a különbség???

      Törlés
    9. Én azt találtam ki, hogy bár mindkettő egy idős, szakállas fószer, de Szent Miklós bá' olyan püspökös, neki cipőket kell kitenni, nem is feltétlenül kövér etc. Ja! Meg van Krampusza!
      Télapó meg a hasban erős, Hohohó! meg rénszarvasok, meg piros plüss, fehér szőrme szegéllyel, meg manók, angyalok, ami szimpi.
      Jó, hát necces, necces, de... :-D

      Törlés
    10. Jobb, mint a semmi... :D Meg legalább megismeri a püspök szót. :D

      Törlés