Oldalak

2014. november 6., csütörtök

Kérdések a publikumhoz

1) Aki "normál úton" szült, annak is húzódik a varrása ekkor-akkor? Peti után én ezt cseppet sem éreztem, de most, mióta kétszer vágtak keresztbe ugyanott, sokszor fáj a vágásom. Nem magától, hanem mondjuk ha törökülésben ülök és a nadrág túl szűk és megnyomja. Vagy ha Palika rátenyerel. Oké, gondolom az ember lába közé ritkán tapos be egy gyerek, de érted. Nem parázom, nem hiszem, hogy gond van nálam, csak azon gondolkozom, ha ez megszokott a hüvelyi szülés után is (hiszen azért elég vaskos vágásokról-varrásokról van szó, valljuk be) ki az, aki az ilyen kellemetlenségek ellenére képes bevállalni egy harmadik vagy negyedik gyereket...
2) Azon gondolkozom, hogy aki erre jár, szeretne-e Titkos Télapózni. Nem röhög. Mindenki, aki szeretne, kapna egy párt és karácsonyig kéne küldenie neki egy kis ajándékot, mondjuk 6-7 euró (2000 Ft) értékben. Na? Valaki?  

14 megjegyzés:

  1. 1. Igen, en meg durvabb frontkor is erzem vagy ha sokat megyek/nehezet emelek.
    2.en benne vagyok :-)

    VálaszTörlés
  2. 1) "Megnyugodtam", hogy ez nem a császár következménye. Mondjuk sejtettem valahol...
    2) Tök jó! Akkor ha más nem jelentkezik, max egymást ajándékozzuk meg. :D :D

    VálaszTörlés
  3. Megjöttem!
    1) Nekem tényleg cafatokra szakadt a gátam és ugye utána 4 hónap volt, mire újra "működött a munyóm", de nem szokott fájni már. Bár tény, hogy hidegfronttal nem találkoztam azóta.
    Viszont egyre jobban agyalok a császár dolgon...
    3) Titkos Télapózhatunk, de... akkor ne tudjuk kitől kapunk ajándékot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 1) És nem húzódik meg ilyenek?
      Agyalsz? Hogyhogy? Választható?
      (Én amúgy ennek ellenére örülök a császároknak, tuti, hogy egy 39 cm-es fejkerület nem fért volna ki rajtam. :D)
      2) Szupiiii. :D Még próbálok másokat is keresni, ne legyen egyértelmű. ;)

      Törlés
    2. 1) Nem, nem tudok ilyesmiről beszámolni, hogy húzódna. Igazából ilyen szempontból ugyanolyan, mint előtte. Mas szempontból - de csak mióta terhes vagyok újra - meg olyan renyhébb lett. Bár talán ez is javulóban van.

      2) Nem választható... Csak anno azt mondta a szülésznő, mikor Bunnyt szültem, hogy a következő se legyen 3,5 kg-nál nagyobb, mert akkor ezzel a csípővel az császár lesz...
      Majd most már Zemberrel megyek sage femme-hez remélem és körbeszimatoltatok a témában.
      Tartok tőle, hogy nálunk is nagy buksi lesz, mert a többi mérete a 22. héten még szabvány volt (mért és számított méret megegyezett) kivéve a kobakja, ami idősebbnek felelt meg. Tekintve, hogy Zembernek nagy feje van, öcsémnek volt a legnagyobb a szülészeten és Rebekáé is eléggé méretes... Szóval fel vagyok készülve!
      Anyut többek között öcsémmel annak a fejmérete miatt is császározták, mert, h különben vinne mindent, mint a piros hetes... Meg is vágta a doki a homlokát. (Az első emlékem kiskoromból, hogy a szülészeten nézzük az a fekete fehér tv-t, aminek kékes árnyalata van és azt a babát kell nézni, akinek sebes a homloka, mert ő az öcsém.)
      Szóval... ha valami módon ebbe bele lehetne szólni, hát én most kipróbálnám a programozott császárt, kérem szépen! Nem a szüléstől félek, hanem, hogy utána megint 4 hónap, mire...
      Illetve bevallom, durva kényelmes volna előre tudni, úgy belőni a szabit, bébisintért, nappali gyermekfelügyeletet etc.

      Törlés
    3. Ja és arra sem számítok, hogy így második nekifutásra, kisfiúval én majd egy 3,5kg alatti babát fogok kipottyantani magamból. Zember is 4 kg volt, öcsém is 62 centis. S a fiam már most olyanokat taszajt rajtam, mint Bunny két hónappal idősebb korában.

      Törlés
    4. Hát igen, ez a pontos időt előre tudni jó dolog - csak lelkileg tök megterhelő, ne röhögj, tényleg. Én karácsonytól már fostam nagyon, számoltam vissza, mert tudtam, hogy 2-án megfordul a világ... Nagyon stresszelt a dolog.
      Mekkora most Rebba feje? Petié most 54 cm - Palié 49. Már a fejkerület. Nehéz lesz rájuk kalapot venni. :D

      Törlés
    5. Rebeka 48 centivel született, 3105g-mal és 35,5 cm-es fejkerülettel.
      Utoljára a feje 50,8 cm volt (2 évesen).
      Van egy görbénk a fejkerület változásáról is és, hááát, volt, hogy a határvonalon mozgott a kobakja olyan 12-15 hósan. Akkor azon agyaltam: oké, hogy a kajáját tudom szabályozni, h ne hízzon el, no de a fejméretével mit kezdjek. Egyébként akkor lett 50 centis a buksi, s ott úgy stagnált is.

      Törlés
  4. nekem is mindenem szétszakadt a két gyerekkel, de nekem nem fáj soha semmi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Min múlhat ez vajon? Mekkora volt a fejük? Súlyuk?

      Törlés
    2. hát, kicsik voltak, darabonként két kiló, kis fejjel, pontosan nem tudom már, valahonnan előkotrom ha érdekel, bár annyira nem izgi. biztos egyéni érzékenység is az ilyen, passz.

      Törlés
    3. gondolom igen, ez ilyen szöveti különbség lehet.
      mint ahogy van, aki 5 gyereket szül lazán és van, aki 1 után is úgy néz ki, mint akin az úthenger ment át. :)

      Törlés
  5. (ja, ajándékost kifelejtettem: hát, bocsánat ha spoiler vagyok, de én kapásból elfelejteném, hogy ilyet kell csinálnom, nagyon rossz vagyok az ilyen postára adós témákban, szóval inkább majd csak lélekben támogatom az eseményt;))

    VálaszTörlés