Oldalak

2014. december 29., hétfő

Maradunk élve

No kérem, vagyunk ám, ma volt AV interjúja MV-ba, most este jött egy mail, hogy összeállitják az ajánlat-csomagját, ergo oda is mehetnénk, ha kedvező feltételeket kapunk... (Eddig csak Sydney volt biztos, most MV is úgy tűnik bejött, de mondom, konkrét összegről nem esett még szó.)

Most valahogy eltávolodtam Sydney-től. Annyira eszement messze van, ezt nem lehet elmesélni. Mintha egy másik bolygó lenne...
MV viszont egyre szimpibb valahogy, most úgy érzem, oda indulnék is lassan... Ez ilyen gut feeling. Sydney-t 31-ig el kell döntenünk, igen vagy nem, Amerikát csak az ajánlat után tudjuk komolyan fontolóra venni.

Csak nehogy két szék közül a földre essünk.. Mondjuk akkor marad a langyi Dublin, ahol ha néha lábamhoz térdepel egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom, tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton... Ej-ej.

10 megjegyzés:

  1. S mikor lesz ajánlat? 31. előtt tutira nem már, mi? ... (Egy pillanatra nem realizálódott bennem , h 31. az már holnap. :-P)

    VálaszTörlés
  2. Hát ki tudja. :) Akkor maradunk itten, ha szar.
    Kiszámoltuk amúgy 7300 ausztrál dollár 4 főnek nem biztositana olyan életet kinn, mint amilyet most itt élünk, mert iszonyat árak vannak. (Ovi 100 AUD per nap...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ammor megy a szurok Ámérikához! Mert azért nem szabad Ausztráliába menni, hogy pocsékabbul éljetek és messzebb legyetek - ezt már tudom. :-P (Nekünk sem volt ez akkora biznisz, mint hittük. Bár nálunk sokszor nem lehet menni, hanem kell...)
      Viszont azt is megértem, h AV-t felőrli belülről, ha pocsék a légkör a munkahelyén... Szóval kívánom, h jöjjön össze az USA!

      Törlés
    2. Köszi. :)
      Legalább te tudod, mit akarunk. :D
      BUÉK :) :)

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Még 30-án este (ott 31-én reggel) lemondtuk, családi okokra hivatkozva. :) Öreg vagyok én már bohócnak, nagyon szenyák az idegenekkel, ha gyereked van (pláne gyerekeid), nem éri meg anyagilag kimenni. Egyedül-ketten oké, de a gyerekeknek ugye kell ovi, suli és minden fizetős, baromira. Ha nem állandó lakos vagy (és mi nem lennénk azok a 3 éves visa-val) iszonyat pénzeket kéne fizetni az iskoláért is (ami itt Irországban már ingyenes, hiszen Peti 5 éves lesz), arról nem beszélve, hogy maga a megélhetés borzalom. Ahol 2012-ben laktunk, az a lakás HETENTE 1000 dollár volt. 2012-ben. Szóval 7300 dolláros fizu mellett 4000 a lakás minimum, 2000 az ovi (meg Palikának talán 1000, ha fél napos) és hello. Élelmiszer, utazások? Hmmm.... Hát nyomorogni nem megyünk oda.

      Törlés
  4. akkor bye-bye álmaim Ausztráliáról. (nem hittem volna, azért ez durva.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ketten szuper, gyerekkel szopás - ha nem vagy ausztrál... Persze a mi igényeink is durvák, biztos lehetne kisebb lakásban élni, kevesebbet költeni (mi azért nem spórolunk most, ez tény), de most 35 évesen húzzuk összébb a nadrágszijat? És az eü-ről még nem beszéltem. Hogy az mennyi lehet.

      De módositok: Egy keresővel egy négy tagú család nincs eleresztve. Ha én is keresnék, akkor kb ott tartanánk, mint most, szóval olyan szinvonalon, ahol most élünk.

      Családdal bevándorlóként Ausztráliában nem meggazdagszik az ember, hanem jól érzi magát, igy mondta egy ott élő barátunk.

      Törlés
  5. mondjuk Amerikával is az a baj, hogy kurva drága a lakásbérlet és a gyerekeknek bármi.bha nem csak enni akarsz, hanem más igényeid vannak, akkor szerintem ott is nehéz élni - mondjuk Texasban még tűrhető volt. nehéz ügy, de reméljük valami szuper ajánlatot kaptok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát jövő hét elején legkésőbb megtudjuk.
      ausztráliában az alapárak is nagyon genyák, emlékszem, már 2012-ben hőbörögtem, pedig akkor még ovi, orvosi ellátás nem is kellett. eh...
      sehol sem jó... :(

      Törlés