Oldalak

2014. december 25., csütörtök

Karácsony 2014

No kérem, kész lettünk ám, hurrá, 24-én jött Santa végül.
Reggel AV takaritással kezdett, amig én lefoglaltam a gyerekeket, ő lemosta az ablakokat (zárójelben kérdezem és csak itt és csak most, hogy minek vajon?) és port törölt, pakolászott. 11 körül felkapta Petit és elmentek a Lidl-be reggeliért (haha) és mig távol voltak, én becsomagoltam minden cuccot a saját ajándékaim kivételével persze és feltettem sülni / főni a második fogást az ebédhez (magyaróvári csirkemell volt sült krumplival, köretben gyenge vagyok, tudom). Mivel Paja nem akart elaludni, nem volt egyszerű csomizni és konyhatündérkedni vele együtt, de mint tudjuk, zseniális zsonglőr vagyok, megoldottam, úgyhogy mire megjöttek a Fiúk, már minden kész volt és épp settenkedtem ki Palika szobájából, aki végre negyed 1 körül kidőlt. Jól jött ki a lépés, hogy Paja pont elaludt, mert igy szépen, csendben meg tudtunk ebédelni hármasban és egyikünknek sem kellett Palettát szórakoztatni. Ebéd után persze véget ért a "jólét": Pajika felébredt, majd hogy legyen már egy kicsit levegőn, elvittem sétálni. Hogy AV is tudjon csomagolni, Peti is velünk tartott. (Ki volt ám itt minden számolva kérem...) Fél 5 körül értünk haza, ekkor Peti elkezdett rajzfilmeket nézni, én Palacsintáztam, AV meg igyekezett spontán fotókat késziteni - ezúttal nem túl sok sikerrel, mert valaki mindig bemozdult, valaki mindig hülye fejet vágott, miegymás... Fél 6-kor felmentünk a tetőre megnézni, hátha látjuk Santát elrepülni a házunk felett (nem láttuk) és mire visszaértünk a lakásba, döbbenten láttuk, hogy amig mi bámultuk az eget, ő nagy cselesen valahogy már besurrant hozzánk és berejtette az ajándékokat a fa alá... Peti nagyon örült mindennek*, Palika már kevésbé volt lelkes** (mondjuk úgy, teljesen hidegen hagyta a felhajtás), remélem jövőre már ő is érettebb lesz kicsit és felfogja, hogy a karácsony egy különleges alkalom. Ajándékozás után felhivtuk Anyuékat boldog ünnepeket kivánni, majd miután Palika ugye egyszer aludt csak, már 8 körül megkezdtük a fürdetési procedúrát és igy 9-re már mindkét gyerek ágyban volt, hurrá, szóval mi is nekiállhattunk tüzetesebben megszemlélni az ajándékainkat... Az én Santam egyébként igen bőkezű volt, kaptam egy jógabérletet (csütörtökönként fél 9 - ajjajjj, hogy ezt hogyan tudjuk majd kivitelezni, nem tudom), egy karácsonyos ágymelegitőt, egy mókás egér formájú ajtókitámasztót, három óriási fürdőgolyót, egy vicces jegyzettömböt, egy Mrs Brown's Boys DVD gyűjteményt, egy Michael McIntyre DVD-t és a közös ajándékot, egy gofrisütőt. (Plusz a Bóbitás csoportunk Secret Santa-ját: két kézzel készitett szappant és egy receptgyűjtő füzetet meg Anyuéktól egy diódarálót (ez már nagyon kellett, eddig reszeltük a diót, jaja)).
25-én, vagyis karácsony másnapján, mikor mások ugye családoznak és itt-ott ebédelnek, mi délelőtt Bray-ben jártunk. A nap sütött, az idő szépnek tűnt, úgyhogy úgy döntöttünk, senki sem állithat meg, irány a tengerpart. Paja negyed 12-kor útközben elaludt és végig szunyálta az utat hálistennek, sőt, még akkor sem ébredt fel, mikor a Fiúk kiszálltak játszóterezni. Mivel baromira hideg volt és a szél is fújt a parton, az eredeti programot módositottuk és tekintve, hogy Palika ki sem nyitotta a szemét, őt ki sem vettük a kocsiból, 20 perc hintázás után fordultunk is vissza és húztunk haza melegedni... Mikor hazaértünk, Palika akkor kezdett csak ébredezni,  hiszen akkor telt le a szokásos délelőtti alvóideje. Hogy elfoglaljuk Petit ebédig (fél 1-kor álltam neki főzni, igen, barackleves volt és mustáros csirke tésztával), kapott még egy kis ajándékot: egy húzható táskát, benne két kis csomag Legoval. Mivel az hülyén jött volna ki, hogy csak neki van extra meglepije, AV is megkapta az addig az autó csomagtartójában pihenő giga távirányitós autóját és én is átvehettem az utolsó ajándékomat: egy harang alakú esernyőt. (Hurráááá!) 2 körül ebédeltünk, ebéd után AV elvitte Palikát sétálni, majd mikor visszatértek, Paja ment is aludni. A csendespihenő alatt a Fiúk Marioztak, én meg ledőltem kicsit, mert valami oknál fogva olyan hulladék voltam, hogyha nem fekszem el, tuti elájulok a fáradtságtól. Palika fél 6-kor kelt, ekkor AV nekiállt gofrit sütni, ami jó lett, csak épp iszonyat lapos... Ennyit az új gofrisütőnkről... (Mondjuk €10 volt, nem nagy összeg, olyan, mintha elmentünk volna gofrizni és mindhárman ettünk volna egyet-egyet, mert szerintem most felkerül a szekrény tetejére a cucc és elő sem szedjük, mig költözünk, mert oltári macera és dzsuva ám gofrit sütni, főleg, ha a sütő rossz konstrukció.) A Nagy Gofrizás után beszéltünk Anyuékkal, majd az este már úgy telt, mint bármelyik másik: a gyerekek fél 10-kor elaludtak, én meg nekiálltam irish stew-t főzni.  
Ma, 26-a van, St Stephen's Day, munkaszüneti nap, Nagyi már úton van felénk, a Fiúk Marioznak, én netezgetek és főzök és tervezgetem, mit is csinálunk az elkövetkezendő pár napban, 5-ig...

Update: Nagyi megjött***, AV láza 38,6 és nem tud a wc 2 méteres körzetéből eltávolodni... Őőőőőő... Jó kis közös programjaink lesznek, érzem.

* Kapott egy dobfelszerelést, egy mini mp3 lejátszót, pár karácsonyos alsót (haha), egy snap circuit dobozt (ez az abszolút hit amúgy, ha valami, hát ez aztán hours of fun-t biztosit neki, valóban) egy connect four játékot és egy Harold-os könyvecskét, amit még vagy augusztusban rendeltem.

** Ő kapott egy V-tech-es kormányt és egy pingvint, amibe bele lehet dobálni tallérokat, de sajnos mindkettőhöz kicsi még úgy tűnik.

*** Természetesen hozott ajándékokat is: Peti kapott egy fogkefe-fogkrém tartót homokórával, egy Mickey Egeres matricás füzetet és egy Akinek a kedve dacos cimű könyvet illetve a tesóméktól egy foglalkozásos puzzle-t és AV tesójáéktól egy vagon csokit; Palika kapott egy fürdős könyvet és a tesóméktól egy gurigatható, felfújható, csörgős hengert. Huhh. Ja, mi meg családilag kaptunk egy infralámpát. Találó.

4 megjegyzés:

  1. Húúú és Nagyi visz még ajándékot?

    VálaszTörlés
  2. hát, ez a snap circuit baromi jó, ha lenne módom rá, h szerezzek egyet Bucka szülinapjáig, tuti ezt kapná! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amerikából hozta AV még októberben. :) Azóta őrizgetjük.
      Nem birja abbahagyni, folyton ezen ügyködik.

      Törlés