Oldalak

2015. január 13., kedd

Amúgy

- Peti legújabb mániája, hogy amint hazaér az oviból, betűzi a hajába azt a két hajcsatot, ami megtalálható a háztartásunkban (mindkettőt ő találta az utcán) és ki sem veszi fürdésig. Roppant mókás, amikor hazaérve az első kérdése, hogy Hol vannak a csatjaim?
- Palika az előbb elszopogatott egy xs-es Halls cukorkát... (Nem mertem a szájában kotorászni, nehogy riadtan lenyelje action közben.) Most dől róla a citromszag.
- Sütöttem ilyen epres sütit, még hűl. (A fiúknak izlik, szerintem gáz. Alig jött fel, szalonnás, brrr.)
- Tegnap befizettem egy 10 hetes jógára a Ballsbridge College-be. Karácsonyra is kaptam egy "bérletet", de az csak 4 alkalmas lett volna és ráadásul 20.30kor kezdődött volna, igy AV-re maradt volna az egész altatási procedúra. (Volna, volna, volna.) Ez hétfőnként lesz 6-tól fél 8-ig, 8 perc sétára tőlünk és csak €80 volt, mig a másik €60. Szóval AV szépen visszakérte a már befizetett pénzt, én meg visszaforgattam és beiratkoztam erre a másik kurzusra. Mindig csak a varia, tudom.
- Ma végre ezer év óta először nem fúj annyira a szél (otthon még ezt is orkánnak neveznék, de mi már edzettek vagyunk), úgyhogy ovi után játszóztunk egy kicsit, de baromi hideg volt, úgyhogy hamar végeztünk.
- Befizettem a BioAnyu tanfolyamot, tegnap meg is jött az első lecke, de még nem olvastam el. Már most le vagyok maradva, zsir.
- Palika délelőtt aludt egy hosszút, 2 óra 45 percet. Hihetetlen, éjszaka sem alszik ennyit egy húzásra, nem tudom, mi lelte. Fél 1-kor kelt (korán is szunyált, ez is fura, máskor 11-kor alig lehet lelőni, most 9.45-kor aludt el), ami elég korai, de délután egyszerűen nem tudtam letenni a szokásos 4 körül, igy kihagyta a délutáni alvást. (Az úgy van, hogy alapesetben fél 8 körül ébred, 11-kor és fél 5-kor alszik kettőt, a délelőtti 1,5 órás szunya, a délutáni meg 30-45-60 perc, attól függően, mikor aludt el, a lényeg, hogy negyed 6-kor ébresztem mindenképp és igy negyed és fél 10 között tudjuk letenni. Szar rendszer, mert mind a napközbeni, mind az esti altatás horror, háromszor hozom le a szenteket az égből naponta, mire elalszik, de egy darab 1,5 órás alvás viszont még kevés neki, arról nem beszélve, hogy annak az egy alvásnak 1, fél 2 körül kéne kezdődnie logikusan, mikor Petiért kell menni az oviba... Gáz. No most tegnap ezt a megszokott rendszert boritotta azzal, hogy túl hosszan aludt, igy 4-5 körül még cseppet sem volt álmos persze, úgyhogy gondoltam egy nagyot és kihúztuk az esti fürdetésig - amit persze kicsit korábbra hoztunk, igy negyed 9-kor aludt el, vagyis pont egy órával hamarabb, mint szokott.) Az, hogy egyszer aludt, cseppet sem módositotta az éjszakai anti-nyugalmat, ugyanúgy 7x kelt, mint máskor (9-kor, 9.45-kor, 11-kor, éjfélkor, 1-kor, 3.45-kor, 5.45-kor, majd 7-kor végleg felkelt - mondjuk ez még a jobbik forgatókönyv, ezt szeretem, mert úgyis fél 12, 12 körül fekszünk, addig nem is riaszt fel az álmunkból, igy "csak" háromszor szakitotta meg az alvásomat, ez jó, az sokkal-sokkal bosszantóbb, mikor elsőre alszik egy hosszabbat (úgy 2 órát hehehe), majd 1-től nyomja azt a mintát, mint most a lefekvése után, hogy 45-60 percenként kel... no az a gyilkos...), szóval ugyanannyiszor ébredt, mint mindig, viszont legalább az altatás simán ment - kis szopi, kis büfi, majd be az ágyba, szia. Összehasonlithatatlanul jobb volt ez igy, mint a fél-háromnegyed órás közelharc, hogy aludjon.  
- Update: Esett egy kis hó - megmaradni nem  maradt meg persze, de kavargott. Sok helyre amúgy riasztást adtak ki, hóveszély miatt. (Hahaha, nem tudják, mitől döglik a légy, tavaly ilyenkor otthon méteres hó volt, ha jól rémlik, itt a hóveszély azt jelenti, hogy nem olvad el azon nyomban, hogy leesik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése