Oldalak

2015. január 31., szombat

Két apró a két fiúról:
Nem emlékszem irtam-e már, hogy Palika bögre függő. Akárhol, akármikor meglát egy bögrét, odatép és ha üres, ivást imitál, ha teli van... hát akkor magára önti a tartalmát. Hasonlóképp függő Peti is, nevezetesen pakolás-függő. Múltkor úgy evett, mint a gép, repült a rizs szanaszét*, kérdeztem, hová siet, mire lihegve közölte, hogy hát természetesen pakolni. (A gond csak azzal van, mikor Palika kezéből is kicsavar valamit, csak azért, hogy a helyére tehesse... Őőőőő... Azt hiszem, sikerült átörökitenem az OCD-met.)

* A kajálásával két bajom is van. Egyrészt szinte fényevő, komolyan, Palika nagyobb adagokat vág be, mint ő (szerdán ráállt a mérlegre, 17,4 kg, "fogytam" jelentette ki könnyedén), másrészt meg úgy eszik, mint egy disznó, rizst, tarhonyát már rühellek adni neki, mert azt képtelenség összesöpörni is, de mindent, egyszerűen mindent leszór, lehullajt, kiönt, úgyhogy általában most már csak ujjnyi itókákat adok neki, mert annyit könnyebb feltörölni, mint 1-2 decit... Ez vajon a fiúságának köszönhető vagy kezdjek aggódni? Nem direkt csinálja amúgy, ha kap pl egy kekszet, mindig kér hozzá tányért is és óvatosan fölé hajolva ropogtat, de hiába, előbb-utóbb igyis minden morzsás körülötte, én meg tajtékzom.

2 megjegyzés:

  1. Milyen evőeszközzel eszik Peti?
    Nálunk most az megy, ha kis villát adok neki, akkor jujj, hát nem minden a földön landol "véletlenül"? ... Viszont, ha ehet felnőtt villával, akkor érdekes módon, a kiskanálból sem potyog ki mellesles a rizs etc etc.

    VálaszTörlés
  2. Kiskanállal. Csak kiskanállal hajlandó enni. :)
    És közben magyaráz és nem figyel a kanálra, ami tele van pl rizzsel...

    VálaszTörlés