Oldalak

2015. február 12., csütörtök

A napokban amúgy kicsit kivoltam, hogy úgy hozta az élet, hogy két fiunk van. Egyetlen ismerősünknél, barátunknál sincs ez a felállás, a legtöbb családban két lány van vagy maximum egy lány, egy fiú. Azon akadtam amúgy ki, hogy mindketten a kanapén játszottak és egyszer csak Palika minden átmenet nélkül elkezdte ütni Petit, de igy erőből. A végén szegény Pipi ott feküdt összekuporodva, záporoztak rá az ütések és nem tűnt úgy, mintha Paja egyhamar abba akarná hagyni az osztást. (Röhejesen hangzik, de nagyon erős, kifejezetten fáj, ha összetűzésbe keveredünk.) Erről a rövidke konfliktusról eszembe jutott, hogy atyaég, mennyi ilyen lesz még... Ez a két gyerek péppé fogja egymást verni, mire felnő. Persze, persze, a lányok is verekedhetnek, de alapjaiban azért egy fiú - mégiscsak egy fiú. A lányok egy idő után inkább pletykálnak, veszekszenek, piszkálódnak, a fiúk viszont, ha kell, ha nem, verekszenek... Tegnap itt volt Christian ugye és mi volt a legjobb szórakozásuk Petivel? Igen, igen, csépelték egymást, mint a szódás a lovát. Röhögtek közben meg kiabáltak, de azért csak verekedtek... És ez engem tök zavar. Tudom, hogy természetes jelenség, de basszus. Egy egészséges önbizalmú gyereket nem hat meg a vita, a csúfolódás (legalábbis szeretném ezt hinni, hogy tehetünk az ellen, hogy ne meneküljön öngyilkosságba egy gyerek a legdurvább esetben), a fizikai harc, a verekedés, a kakaskodás viszont komoly sérüléseket okozhat. Most irassam be karatéra vagy mi az isten? A veszélyes helyzetekből adódó baleseteket úgysem tudja azzal kikerülni...
Hjajjj, hát nagy az én bánatom. Mi lesz igy?

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez nem törvényszerű ám! Pl én rengeteget verekedtem öcsémmel...
    Rebba is folyton hajba kap Anaval annak ellenére, hogy legjobb barátnők. (Jó, nem ütik egymást, de rendesen megy a csajos, sikítós cirkusz.)
    A másik barátnőmnek meg két fia van, de azok olyan szelídek...
    Egy ismerősömnek meg két lánya, akik meg olyan vadak, harapnak meg mindenkit, tépik egymást. :-(
    Szóval ez inkább karakter kérdése ez.
    Én azt mondom, hogy ugyan most szopcsi ez neked, de később legalább nem kell olyan miatt marcangolnod magad, hogy kis töketlennek érzed a fiaid. ;-)

    VálaszTörlés
  2. A fiú-lány felosztásban is lehet ám, hogy a fiú állandóan veri a lányt.. mint nálunk tesómmal :((( Nem tudom mi a jó megoldás ilyenkor, szétválasztani, külön bünti sarok, hegyi beszéd?? Szerintem jó módszerrel le lehet őket szoktatni... legalábbis remélem. Az egyik ismerősömnek amúgy 4 fia van, még sem verekednek... :O Pedig biztos volt próbálkozás... fel a fejjel!

    VálaszTörlés