Oldalak

2015. február 10., kedd

Anyway. Palika érdekességek:
  • Megkapta ma az MMR meg a Prevenar oltást. Következő menet március 10-én, 10-kor. (Jól tűrte amúgy szegényke a megpróbáltatást, sirt kicsit, majd morcos volt egy ideig, de összességében itthon már jól volt. 1-1,5 hétig várhatjuk a lázat. Szuper. Update: egész délután nyűgös volt, csak kézben akart lenni... 37.6 volt a legmagasabb hője, ó jeee. Amúgy állitólag az USA-ban a bárányhimlő elleni oltás is kötelező, úgyhogy még azt is meg kell kapnia kinn. Vicces, mert az itt és otthon is fizetős, kinn meg nem. Oltás szédelgők vagyunk, ez van. Azért kóválygunk a világban, hogy minden ajánlott szurit megkaphassanak a kölykök ingyen. Haha. (Itt Irországban is kaptak már egy olyat, ami otthon nem kötelező, talán az agyhártyagyulladás ellenit, de ez nem 100%, mindegy, az egyiket.) 
  • Iszonyat magas. 18-24 hós ruhákat hord (pólókból, pulcsikból van pár 2-3 évese is) és alig tudok tőle valamit csinálni a konyhában, mert leránt mindent az asztalról. (Hogy ezt elkerüljem, behajolok mélyen az asztal fölé, de az sem megoldás, mert leszakad a derekam... Sehová nem lehet tenni semmit, mert eléri. Az asztalainkból a középső 10x10 centis részt használhatjuk nagyjából, mert felkapaszkodik mindenért. Őrület. A súlya amúgy stagnál: 12,15 kg. 
  • Tud beszélni. Nem röhög. Először azt hittem, csak beképzelem, de nem, mert következetesen csinálja. Az úgy van, hogy ha szeretne valamit kinyittatni, akkor idehozza hozzám a kérdéses dobozt, nyökörög, hogy segitsek már, majd ha rákérdezek, hogy "Ezt nyissam ki?", akkor elkiáltja magát, hogy "E". Ilyen röviden, élesen. Tegnap ezt még tovább cifrázta: a hűtőből szeretett volna valamit, szóval mutogatott, nyivákolt, majd mikor felemeltem, rámutatott a vizre. Kérdeztem, hogy "Ezt szeretnéd?", jött a szokásos "E", majd újra tovább szivattam, hogy "Inni szeretnél?", mire érthetően, Peti hangsúllyal azt mondta, hogy "A-ha!". Meglepődve rohantam T-hez, hogy te jó isten, érti a gyerekünk, mit mondunk neki és reagál is, mire ő blazirt arccal közölte, hogy tudja, ő ezt már napok óta tapasztalja. Hihetetlen. Jó, oké, persze, ez még nem beszéd, de érted. 
  • Pár napja már csak jár. Nagyon vicces, már azt hittem, örökre csak mászni fog, erre mostanság már mindenhová gyalog közlekedik. Rájött, hogy kevesebb energiával tovább ér. Ahhoz képest, hogy már augusztusban állt, mint a cövek, nem siette el ezt a járni tanulás dolgot, még a múlt héten is főleg mászott, mint a villám, de a lényeg, hogy ráérzett az izére, ha minden jól megy, a repcsin már nem kell azon stresszelnünk, hogy felnyalja a padlót, hurrá.

6 megjegyzés:

  1. Attól még fel fogja nyalni! :-D

    Bírom a pasikat: ő már rájött, de persze miért említené neked felfedezését. :-P

    VálaszTörlés
  2. Még két hónap, addig csak lesz némi esze. :D

    :D :D Férfiak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De pasi... 16 sőt akár 46 és 86 évesen is felnyalja a padlót négykézláb - x sör után. :-D

      Törlés
  3. Ne is mondd, ez a fiúság most cseppet zavar. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áhh, nyugi, csak azért merészelek itt komiszkodni, mert szorul a hurok... :-D
      Apropó, hétvégén hallottam:
      - Miért jobb a fiús apáknak?
      - Nekik csak egy f*szra kell vigyázniuk, míg a lányosoknak a Világ összes f*szára. :-D

      Törlés
  4. No majd belejutsz... Plusz egy fiús lány... Hehe....

    VálaszTörlés