Oldalak

2015. február 18., szerda

  • Tegnapról még azt szerettem volna irni, hogy most, hogy Peti délután viszonylag kellemes jelenség volt, Palika ette meg a nyűgrépát, egész álló nap cipeltette a senekét, ha meg letettem, már a föld felé közeledve üvöltött előre, de úgy, hogy taknya-nyála egybefolyt. Lehet, hogy ez még mindig az MMR (ha 7-10 nap után várható láz, simán dolgozhat még), de lehet, hogy újabb fog közeleg a láthatáron, bármelyik is van, csókoltatom az Életet, mert nehogy már megengedje, hogy egy nap mindkét gyerek vidám, boldog és elégedett legyen... 
  • Nem mintha védeném Pipit, de eszembe jutott, hogy ez a nagy TV mánia azért van valószinűleg, mert végre érti a rajzfilmeket... Múltkor nem hallottam egy mondatot, rákérdeztem, hogy mit mondtak? Mire lazán odavágta. Ir kiejtéssel haha. (Amúgy mindig vannak ilyen fellángolásai: egy időben megátalkodottan kirakózott, éjjel-nappal, aztán volt időszak, mikor csak stencilezett, aztán LEGO-zott, majd Apatepizett (autóversenyzett a telefonon) satöbbi satöbbi... Ez a TV őrület is ki fog égni, biztos vagyok benne.)
  • Ebédre amúgy maradék frankfurti levest ettem (most úgy érzem, egész életemben képes lennék frankfurti levest enni), majd sütöttem egy kis adag almás crumble-t, ami úgy elfogyott, mintha nem is lett volna, mert ezúttal Peti is rákattant (mondtam, hogy jó kisfiú volt tegnap, szó nélkül nyomta befelé az almákat is). A nagy sikerre való tekintettel ma málnás-almás crumble-t készitek, mélyhűtött málnából, kiváncsi vagyok, ez tetszik-e majd nekik. 
  • Este T. szerintem palit fog sütni, mert már tegnap is tervezte (szégyen-gyalázat, hogy Pancake Tuesday-kor nem ettünk csak bolti palit), Peti már le is darált hozzá egy tányérnyi diót - no nem mintha szeretné a diós palacsintát, de a darálót imádja... És ha már pali: remélem az idei húsvéti ünnepkör egy fokkal kellemesebb lesz, mint a tavalyi... (2014-ben március 4-re esett Pancake Tuesday, jól emlékszem, T. akkor került kórházba... Másnap - vagyis ma meg - Ash Wednesday van, ha valakit érdekel. Ilyenkor az ir emberek 90%-nak a homlokán van némi hamu - emlékszem, mikor ezt először láttam, azt hittem véletlen haha... Bővebben itten.)    

2 megjegyzés:

  1. Nyah, itt a Mardi Grast jól elmosta az eső... :-P Nyesze neked 3 napos karneváli szünet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk mid-term-break van, de hálistennek a mi helyünk nem tartja. :D :P

      Törlés