Oldalak

2015. április 28., kedd

A hét meg...
Jól indult, T. szülinapjával. Mivel idén annyira ki vagyok égve, mint egy sivatag, délelőtt még semmi ajándékom nem volt neki, de még ötletem sem volt, mi kéne... Fél 11 körül lesz, ami lesz alapon nekivágtam Blackrock-nak Palikával, hátha meglátok valami vicceset a Debenhams-ban, de végül a bevásárlóközpont másik oldalánál kötöttem ki, ahol találtam egy Bewley's szaküzletet és lőttem T-nek egy csinos teáskannát, egy doboz Earl Grey teával. Besétáltam egy könyvesboltba is, hátha megfejelhetem a kannát valamivel, de mivel minden izgi 30 euro felett kezdődött, inkább feladtam. Gyorsan vettem ezt-azt a Supervaluban, majd hazasiettünk és nekiálltam tortát sütni. Mig fél kézzel Palikát ebédeltettem, a másik kezemmel összedobtam egy egyszerű piskótát, kevertem hozzá egy kókuszos krémet, majd miután hazahoztam Petit az oviból (ömlött az eső persze), megsütöttem A Remeket. Palika fél 3kor aludt el (nagyon gáz ez a Peti ovi - Paja alvás, sirok, ha eszembe jut...*), fél 5kor úgy ébresztettem, hogy tudjon este aludni. (Aha, igy is fél 10kor aludt el...) Mikor megjött T., ünnepeltünk, tortáztunk, átadtam az ajándékokat (kapott egy nagy tábla Lindt fehér csokit is), majd nekiálltunk Skype-olni. Este T. zenélni ment, én vért izzadtam, mire Palikát elaltattam, majd éjfélig szülinapi party helyeket keresgéltem, persze hiába.
Ma délelőtt a Nutgroveban kezdtünk, átvettem a szemcsiket (egyelőre jók, hurrá, főleg úgy, hogy csak vezetéshez / TV-hez kell hordanom), ittunk egy kávét T-vel az egyik lebuj hangulatú teázóban, majd egy gyors Lidl bevásárlás után hazajöttünk főzni. (Elvileg T. elvitte volna Paját sétálni, de mivel borzasztó szél fújt, úgy döntöttünk, jönnek velünk**.)

* Palika ha 1-ig nem alszik el, túlpörög és lehetetlen letenni, csak nyűglődik. 1 előtt nem tud elaludni, délben tehát nem tudom elaltatni, hogy fél 2-ig aludjon és mehessünk Petiért, ha viszont Peti után próbálom altatni, 2 körül, az nem megy, mert már túl fáradt. (Ráadásul ha fél 3-kor alszik el, fél 5-ig alszik és este képtelenség letenni... De ha délben el is aludna valami csoda folytán, fél 2-kor még 1) túl álmos lenne felkelni 2) fél 2-től max este 8-ig birná ki, akkor meg 5-kor már kukorékolna nekem itt...) Sehogy sem jó, 1-3-ig tud aludni, az a legideálisabb hosszra és időpontra is, különben nyűgös (plusz akkor tudom gond nélkül elaltatni délután és este is), de akkor viszont Petivel mi van. F*szomat már ebbe a k*va rendszerbe.  

**  T. még itthon van, tegnap volt a céges GP-nél meg a HR-nél, heti 3 délelőttel fog kezdeni, majd heti 5 délelőttel, aztán meglátjuk...  

8 megjegyzés:

  1. Azért az jó hír, hogy Palika legalább alszik! még ah nem is akkor, amikor kéne. Az éjszakák is megjavultak, ugye jól értem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Napközben igen, szépen nyomja a 1,5-2 órát. Ha 45 perc múlva fel is ébred, 90%-ban visszaaltatható 20 percen belül... ez tök jó. Csak hát az időpont!
      Éjszaka is egész jó most, 9-fél 10 körül alszik el, az első felsirásakor (ami éjfél és 2 között van valamikor) átteszem magam mellé és ott alszik óramű pontossággal 6-ig. (Közben persze felrúg, felriaszt párszor, de az oké.) 6-kor szopik kicsit és ha mázlim van, visszaalszik 5 percekre 7-fél 8-ig.

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Hát akkor továbbra se hatalmas az alvásigénye... de hátha még javul! :) Még halványan dereng, hogy a hajam égnek állt és legszívesebben visítottam volna, amikor azzal izélgettek, hogy ennek a gyereknek 14 órát kéne aludnia (mármint a lányomnak, 1-1,5 éves korában.. Hát örültem, ha mindösszesen aludt 12-t... És nekünk se működött az, hogy megpróbáljuk tologatni..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 14-et??? 1,5 évesen? Neeeeem, újszülöttként sem... Én szépen irtam mindkettőnél alvásnaplót, 10-12 óra maximum, de voltak napok mindkettőnél, mikor 9... Az átlag olyan 10,5 volt. Akárhány idősen.

      Törlés
  4. Óh, mi nem vagyunk lelki ikrek? Úgy érzem, hogy ugyanannak a pár cipőnek hordjuk egyik egyik felét, de a cipőfűző még össze is van kötve (ez a blog :-D).
    Egy nap 4 db bölcsi oda vissza köröm van. Mellé egy 12 hetes csecsemőm. Iiiiimádom! Egyszerűen iiiiimádom! :-P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hülyék vagyunk, otthon kéne élni az ingyen bölcsi, ingyen ovi, rokoni segitség szentháromságában... De mi itt nagyzolunk kérem. :D :D

      Törlés
    2. Persze, fittizünk, meg fene jó dó'gunk van ám he! Nem tudjuk már ebben a jó dolgunkban, hogy min ríjunk. :-D Hú, mikor xy anno kifejtette, hogy neki milyen fos az élete otthon, mert... bla bla, bezzeg én cserben hagytam az országot, leléptem és most itt csak vakarom a munyómat unalmamban és jó dolgomban.

      Törlés