Oldalak

2015. április 26., vasárnap

A krónikából már csak a hétvége van (meg egész Magyarország haha), utána remélem lesz érkezésem irni másról is, mert nagyon telitődöm bizonyos dolgokkal és nem látok kiutat. Néha már azon agyalok, hogy biztosan depressziós lettem itt a hónapok / évek során, csak jól titkolom.

Jelenleg amúgy ez a betegség készit ki, hiába nem kéne, nem szabadna, haragszom, mert totál szemétségnek érzem ezt az élettől, hogy igy kicsesz velünk, hogy ezt a szart folyton itt lebegteti felettünk. Most komolyan, hogy veszekedjek egy olyan emberrel, akinek lehet, hogy a stressz okozza az epilepsziás rohamait? Hogy bizzak rá egy vagy kettő khm... cseppet sem idegnyugtató kölyköt? Hogy kérjem meg, hogy néha ő keljen már fel 6-kor a gyerekéhez, amikor általában egy roham legfőbb kiváltó oka az alváshiány?
Sosem használom ezt a szót, de geciségnek érzem ezt az egészet. Mintha csak úgy, egy kis plusz energia beleadásával lazán tehermentesithetném az apai feladatok alól... Mintha nem arról lett volna szó már ezelőtt is, a betegség előtt, hogy kész, ennyi, én ennyit tudok, biztos gagyi, de nem tudok többet vállalni a gyerekekből, mert megőrülök... És akkor most ez.
Egyszerűen nem látom, merre, hogyan tovább. Hiszen ahelyett, hogy egyenlőbben oszthatnánk meg a terheket, mert kezdek teljesen lemerülni gyerek-ügyileg (amúgy nem, tényleg, fizikailag most tök jól vagyok, egyszerűen csak az itthonlétet unom marhára), az élet azt várja, hogy vegyek át mindent ezen a téren.
Hát mi ez, ha nem geciség?! Erre nincs más szó.
És egyébként azon filóztam, mi van, ha velem történik ez? Ha én esem össze kétszer? Engem ki próbálna meg pótolni és hogyan? Persze ilyenen  ne gondolkozzunk, de most komolyan, elvileg mi történne vajon? (És az engem-et ki lehet cserélni az Anyával. Mi van, ha egy Anyával történik ez, nem egy Apával? Az őskorban élünk, ennyi.)

8 megjegyzés:

  1. Nem tudnál bébiszittert fogadni időnként? Az nem segítene? Hétvégén délután egy nagyot aludni, amíg a 2 gyerek máshol "parkol"?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendszeres heti 2 délutánra keresünk valakit - és nulla az eredmény. Csak dél-amerikaiak irnak, akik alig tudnak angolul vagy esetleg magyarok, akik közül a többség jééééézusisten kategória. Nem fogom egy fb-n csücsöritős k.-ra bizni őket, sajnálom. :D
      A máshol parkolás már nem opció, Peti nem alszik délután. :( Palika alvása alatt néha ledőltem fél órát kb, de Petit akkor is szórakoztatni kell.

      Törlés
  2. Hat ez az. Geciseg...
    Itthoni dokiknal nem jartatok? Vagy akkor ennyi, szettart kezekkel hummognek a dokik es fingjuk sincs mi a baja?
    A szitter jo lenne, rad ferne egy 100%-os felnott segitsege. A ketgyerekezesbe meg ugy is bele lehet roppanni ha hebe-hoba le tudod passzolni az egyiket legalabb.
    Lehet hogy irtad mar, de vegul marad Dublin?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De-de, jártunk, majd még megirom.
      Epilepsziát mondtak, de ez egy összefoglaló név, ha az embernek ilyen rohama(i) van(nak). Van öröklött és szerzett, nálunk az utóbbi játszik, ha játszik, valószinűleg az első ütés nagyon súlyos volt és az nem múlt el nyom nélkül, gócot képez, mint egy rossz fog és ha olyan a bolygók együttállása, akkor bármikor megismétlődhet. Mázli, hogy eddig ilyen hosszú kifutása volt (aluszékonyság, beszédzavar stb), valószinű legközelebb is ez lesz, de semmi sem garantált. Az "igazi" epilepsziás roham a semmiből jön, 5-30 mp alatt, nála fél-egy napig romlanak a dolgok - no de hogy harmadszor mi lesz, senki sem tudja.
      Holnap megy be a céghez beszélni az orvossal, főnökökkel stb...

      Törlés
  3. "Engem ki próbálna meg pótolni és hogyan?"
    Ez már nekem is sokszor eszembe jutott, a választ mondjuk nem tudom.... Főleg amikor betegen vagyok itthon két gyerekkel, és tudom, hogy most kb. estig a kutya nem nézne felénk. (Meg kéne tanítani Lédát telefonálni...)

    VálaszTörlés
  4. Igen, ezen már én is gondolkoztam. Csak hol találja meg a telefont mindig?!

    VálaszTörlés
  5. Nah, tökéletesen tudom hol szorít az üvegcipellőd drágám! Tökéletesen!
    S drága anyós pajtás is hasonló.
    Pl. szülés után én logisztikázzam le hol maradjon a gyerek 1, mert apuka elfáradt és szeretne pihikézni és akkor ő most hazamegy, maradjak csak ott én a 2 órás gyerek 2-vel a kórházban egyedül.
    S mikor kiakadok, hogy a szülésben - még mindig én szültem! - elfáradt férj hazament pihikézni, akkor anyósom felháborodik, hogy hát a fiacskája beteg, szüksége van a pihenésre... (Bár akkor nem volt rá szüksége, mikor a sógornőm szarságát kellett intézni anyós helyett, ugye? Az én bárminemű pihenésem meg amúgy is úri huncutság...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, szó szerint ugyanúgy vagyunk. :(
      És ezek a megjegyzések... Csak hab a tortán, mintha nem lenne elég stressz rajtunk...
      Most, hogy T. két este kimenőt kap, nehogy azt hidd, hogy anyós eszébe jut, hogy és te? Te mikor mész és hová kipihenni az egész heti hajtást, gyerekezést... Az természetes, hogy én birom, hogy én kibirom. Hiszen én csak itthon vagyok a gyerekekkel...

      Törlés