Oldalak

2015. május 18., hétfő

A hétvégénk meglehetősen rohangálós lett. Aktiv, na.
Szombaton a Kukacos játszón kezdtünk viszonylag későn, mert előtte csináltam citromos és csokis tiramisut (haha, tudom, hogy a tiramisu kávés, csak azt akartam érzékeltetni, milyen jellegű desszertet dobtam össze). A játszón én Petit felügyeltem (nem tud túl sok mindent csinálni fél kézzel), T. meg Palikával kalandozott, mert T.-nek Pipihez épp nem volt idegrendszere. (Ne szaladgálj a gipsszel - de miért ne? / Ne feküdj rá - de miért ne? / Ne emelgesd a Palikát - de miért ne? stb) Ebédre gyrost csináltam - a Lidl-ből hoztam gyros húst, befűszerezve, csináltam hozzá görögsalátát meg sütöttem mellé némi sült krumplit - majd miután mindenki jól lakott, elaltattam Palikát. Az alvás alatt sütöttem néhány tepsi csavart sajtost leveles tésztából, T. meg ezalatt takaritott és pakolt, mert fél 5-re jöttek Eszterék. A nagyobbak már jól elvoltak egymással, mi csak a kicsiket terelgettük, mert ők meg folyton összevesztek, ki mivel játsszon épp... Fél 8-ig maradtak, a fiúk a buli végén gitároztak is, mókás volt, szeretem, ha átjönnek és Peti is teljesen odáig volt, hogy vendégeink voltak.
Vasárnap semmi kedvem nem volt főzni, ezért Marcus bulija előtt csak tengtem-lengtem, rámolgattam (bár a party maradványait már este eltüntettem, mert utálok kupira ébredni). 11re mentünk az Enchancia-ba Petivel, T. meg itthon maradt Palikát őrizni. A buli 1ig tartott és kissé fura volt, mert az ünnepelt szülein kivül én voltam az egyetlen szülő, mivel mindenki más leléphetett, nekem viszont maradnom kellett, mert Peti rám tapadt, mint egy pióca, hogy ne menjek el... (Tök ciki, nem? 5 éves múlt...) Mondjuk oké, nehezitett pályán mozgott, mert egyrészt úgy indultunk, hogy Anya, én utálom ám a Marcust (ezt többször mondta már, ennek ellenére mindenképp akart menni a buliba) a törött karjával nem mert semmit csinálni az össze-vissza vaduló kölykök között (iszonyat zűrzavar meg hangzavar volt és mindenki rohangált, mint a félőrült), de akkor is, kissé cinknek éreztem, hogy Peti nem volt benne semmi mókában, hiszen akkor minek mentünk el... Voltak pihenős party-game-k is, azoktól is húzódozott, csak miután kitettem a lelkem, akkor volt hajlandó néha-néha kegyesen csatlakozni. No mindegy, azért túléltük, én fotózással próbáltam agyonütni az időt, úgysem fényképezett rajtam kivül senki. Fél 2 körül értünk haza, ebédre pizzát rendeltünk, majd mikor felkelt Paletta, elvittem T-t az X-Musicba, mi meg továbbhajtottunk az új játszóra, Walkinstown-ba. 6-ra visszamentünk T-ért, hazafelé beugrottunk egy Lidl-be péksütikért és jó későn, 7kor értünk haza. Este rendeltem magamnak egy szoknyát meg egy felsőt a Marks&Spencertől, Petinek meg egy szandit a Dunnes-ból, úgyhogy amellett, hogy aktivan töltöttük a hétvégét, még a végén haszonba is tettem a napot, hurrá.    

1 megjegyzés:

  1. Bírom, h minden bulin van legalább 2 Frozen Elsa, meg ugyanennyi pókember és egyéb Disney luvnya. Nagyon régen nem láttam már igazán egyedi jelmezeket. :-(

    VálaszTörlés