Oldalak

2015. május 10., vasárnap

Amúgy jól elkiabáltam, két napig tartott a pünkösdi szépen elalvás - most visszatértünk a maratoni kinlódáshoz. Szopás - kis tápszer - letesz az ágyba - és feláll. És vigyorog, sőt, röhécsel és esze ágában sincs aludni. Se napközben, se este. Minimum fél óráig még kinlódik a kiságyban, mielőtt kidőlne. (Ha kimegyek, ordit.) Ezen kivül pár napja megint 7kor kel (mivel 9 után alszik el, én azt várom, hogy minimum 8ig csendben legyen és mióta visszajöttünk Magyarországról, ez kb igy is volt (otthon ugye 6-kor kelt, no comment, az az überszivás kategória), de most megint kukorékol... Arról nem beszélve, hogy úgy alszik, mint a nyúl, ha éjjel visszatakarom, felébred, úgyhogy napok óta takaró nélkül alszik (gonosz én), ezért is álltam most rá a hálózsák témára, hátha úgy nem fagy meg éjszaka...
És hab a tortán, hogy sikit. De mint egy dementor, iszonyat. Totál pukkancs amúgy, egy másodperc alatt képes felhergelni magát és sikit, de valami borzasztó frekvencián és hosszan. Kibirhatatlan.

5 megjegyzés:

  1. -Nem tudsz rá plüss pizsit venni?
    Most olvason Ranschburgot és ő írja, hogy a fiú gyerekek nem igazán szeretik a takarózást születésüktől fogva.
    Mondjuk nálunk R. sem szerette, meg hálózsákot sem, ezért vettem neki plüss pizsit, amíg még volt a méretében.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk se Lédát, se Viktort nem lehet, lehetett betakarni sosem. Az első fordulásnál lerúgják magukról. Léda kicsinek elvolt a hálózsákban, aztán a plüss pizsirugiban, most már azt sem tűri meg magán. Mindkettőt vastag plüss pizsiben altattam télen, most Lédára már elég a vékonyabb (22-24 fok van bent a lakásban fűtés nélkül is, de a zoknit pl mindig leveszi), Viktort még vastagabba öltöztetem, de alá már csak egy bodyt adok, rugdalózót nem.

    VálaszTörlés
  3. A pizsitől attól tartok, hogy felcsúszik a derekán. Meg van plüss rugi is, de az kevés. Bazi hideg van. :( Ha fűtünk, 20-21 fok max.
    Petinél nem volt újdonság a hálózsák, ő mindig abban aludt, születésétől kezdve, mert mindig kiforgott a takaró alól, már egy hetesen is; Palika viszont most újitott, eddig szépen aludt, most - haha, kb pár hónapja, lassan kapcsolok - már nagyon fetreng éjjel és fél óránál hosszabban nem marad rajta takaró... Tegnap adtam rá először hálózsákot, jól tűrte, igy is forgolódott, de legalább melegben. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsi, itt fogalmi zavar van: a f'anciáknál a pizsoma az a plüssből készült, talpas rugdalózó. (Teletubbies gönc, ahogy Zember hívja.) Szóval én olyanra gondoltam, abból nem tud kilógni a dereka.
      No, az szuper, ha bírta a hálózsákot!

      Törlés
    2. Jaaaaaaaaa... A sleepsuit akkor, rugdalózó. :)

      Törlés