Oldalak

2015. június 25., csütörtök

  • Palettának két napja kinn a 16. foga. Már csak a nagy hátsók hiányoznak. (A jobb alsó azok közül is karcolgat már, egy csúcsa kinn van szerintem, de ha benyúlok, iszonyatra ráharap. 4, négy fog hiányzik és többet nem lesz fogzó babám, jajjj.)  
  • Peti tegnap nagyon csehül volt: úgy jött haza az oviból, hogy szédül, majd mikor Palika felkelt, ő elaludt. Mikor felébredt, még mindig szédült, majd kidobta a taccsot, szegény mindent kihányt, amit aznap evett. (Hasmenése nem volt.) Szerintem valami romlottat ehetett vagy nem tudom, mindenesetre láza nem volt, 37.4-gyel feküdt le, de reggel vidáman ébredt, jól volt. 
  • Ma délelőtt egy stillorgan-i játszón voltunk, ami rettentőre felhúzott. Kivülről szép kis fajátszótér volt, viszonylag új, hinták, körhinták, szokásos, de belülről egy óriási veszélyforrás volt az egész. Dizájnosnak rettentőre dizájnos volt, de hogy a tervező gyereket még nem látott, az tuti. A csúszdakomplexum volt számomra a csúcs: egy óriási, bonyolult hálózat, két csúszdával, ami esküszöm Petinek is kihivást jelentett volna, pedig ő ugye már nem 1,5. Mindenhol szakadékok, lyukak, hülyén belógó gerendák - áh, iszonyat volt, komolyan, ha Paja épp nem fejelt le valamit, akkor majd' leszédült a semmibe... Nem is maradtunk sokáig amúgy, jobb a békesség, szerintem igy is csoda, hogy Palika nem sérült meg. A parkban egyébként találkoztunk egy magyar anyukával meg a kisfiával, aki 2013 novemberi volt, tehát Paletta korosztálya és ami a legviccesebb, utólag kiderült, hogy a nő férje is Googler, haha, kicsi a világ. 
  • Palika amúgy egy kis majom: úgy utánozza Petit, hogy röhej. Ha Pipi dobálja a kabátját, ő is szerez valami ruhadarabot és dobálgatja, ha kinyújtja a nyelvét, ő is, ha ugrál az ágyon, ő is rugózik a lábával... Hihetetlen, hogy húzza Peti ezt a kis csimpánzot. 
  • Tegnap óta óriási, kámzsás fellegek ülnek a városon: egy percre elő nem bukkant a nap kedd óta, vastag, sötét az ég és rettenetesen nyomott, fülledt a levegő. Délelőtt a játszón szellő sem rebbent, szinte remegett a feszültség körülöttünk, nem tudom, mi ez, de elég idegesitő.  
  • Egyszer szeretnék ilyenkor június végén Izlandra eljutni, hogy lássam a sarki fényt. (Ez onnan jutott eszembe, hogy a Cég 90%-a ott tölti a hétvégét - hja, fiatalok, megtehetik.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése