Oldalak

2015. július 15., szerda

Utálom azt a nagy okos tanácsot, hogy fogadjuk el a gyerek érzelmeit és akkor minden szuper lesz, mert én remekül elfogadom Peti érzéseit, hogy dühös, szomorú, ideges, bármi, de egyszerűen a falat kaparom attól, hogy ő mindig a végletekig dühös, a végletekig szomorú és a végletekig ideges. Semmi bajom az érzelmei minőségével, a mennyiségével vannak problémáim és ha belepusztulok sem tudom elfogadni, hogy a Borsószem királyfi minden kis apró baromságon órákon át tud rágódni. Órákon át? Van, hogy napokon át. És felidéz és nem felejt és kattog, kattog, kattog, én meg már azt is megbánom, hogy valaha elvesztettem a szüzességem, mert fel nem foghatom, hogy lehet valaki ilyen kicseszettül makacs, akaratos, kitartó öt évesen. Ma pl, hogy a kocsiban ne legyen konfliktus abból Palikával, hogy Peti kap Kubut, ő meg nem, megkértem Pipit, hogy ne bontsa ki az üditőjét, vizet igyon és erre ő bazmeg negyven km-en keresztül csak puffogott, pattogott, hogy milyen világ ez, hogy mindig az van, amit én akarok, hogy neki mindig engedelmeskednie kell és különben is, ő mennyire mérges most rám. Próbáltam én magyarázni, érvelni, megnyugtatni, hogy megértem, hogy dühös, próbáltam viccelni, elterelni, igéretet tettem, hogy ha hazaér, ihat Kubut, csak most birja ki, de nem, semmi sem hatott, csak undokoskodott, morgolódott, mérgelődött egész úton. Gondolatban már rég ott hagytam az út szélén (egyszerűen agybajt kapok tőle, agybajt!), tekintve, hogy mostanság egymást érik ezek az összeütközések (odafelé is rinyált valamin, szóval odafelé is megvolt a hangulat) és nem tudom elfogadni, hogy ilyen rohadt erőszakos fráter amióta csak megszületett.
Most komolyan, hogy ne válasszak igy magamnak csillagot kedvencet?!  

18 megjegyzés:

  1. Juj, Léna nagyon hasonló és plusz bónuszként torkaszakadtàból ordít, ha vmi nem úgy van ahogy akarja - ha olyan kedve van, akàr óràkig, nem lehet megvigasztalni, iszonyú idegesítő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már komolyan utálok menni vele bárhova, mert mióta itt vagyunk, elkezdte, hogy "De én azt AKAROM (és kb toppant is)", én meg égek, hogy milyen kis pöcs. Azért húz fel, mert roppant hálátlannak tartom, csomó dologban engedékeny vagyok vele, van pár szabály viszont, ami fix és mégis folyton azokat is feszegeti. Néha legszivesebben hagynám a francba, csináljon, amit akar, le van ejtve, kinek van ehhez idegrendszere? Egyetlen vigaszom Palika, komolyan, ő egy angyal ebből a szempontból, múltkor két emeletet ment a lift úgy, hogy be volt csipve az ujja, két percig ha sirt. Peti szerintem még most is üvöltene.

      Törlés
  2. Ó, ismerős...és nyomathatja az ember a "megértem, hogy most dühös vagy"-dumát pont lecarják azt is...
    Engem az alkudozással készít ki, mondom valamire, hogy nem, és jön a "de csak", "egy kicsit még", "csak még egyet" idegrágással.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan. :( Ez a sosem adom fel, csak azért is nekem lesz igazam hozzáállás idegtépő. Próbálok arra gondolni, hogy ez a pitbull természet egyszer jól fog jönni neki (?), de elviselni iszonyat.
      (Állandóan azzal jön, hogy "nem kell feladni, ki kell tartani" és feladatmegoldásnál ez szuper, de egyébként... Ááááááááá...)

      Törlés
    2. Hú, az alkudozàs meg Marcika asztala tényleg...azért kemény az élet két négy évessel. Most épp hàrmasban nyaralunk, hàt keményen reszelik az idegeimet, nem mondom.

      Törlés
  3. Hazafelé most a strandról azon vitatkozott, hogy a repülő lassabb, mint az autó... És hiába mondom, hogy nem, gyorsabb, mutatok róla videót is, akkor sem hiszi el. Nem tudom, ilyenkor mi a helyes, hagyjam meg a hülyeségben vagy vitatkozzak vele 40 percen át, aminek az a vége, hogy úgysem hisz nekem?

    VálaszTörlés
  4. Marcika ugyanez, jézus:) én ràhagyom, majd megtanulja később, én meg nem kapok idegösszeroppanàst:)

    VálaszTörlés
  5. De honnan ez az onbizalom? Tulkepp orulnunk kene, hogy azt hiszik, ok mindenkinel okosabbak?

    VálaszTörlés
  6. Spocktól azt tanultam, h a négy évesek baromi idegesìtőek tudnak lenni, mert hirtelen úgy érzik, màr mindent tudnak...szerinte ez a hit hamar megkopik, nekem mondjuk úgy tünik, h a kurva idegesítő korszak egy örökkévalósàg óta tart.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hamar megkopik?? Mi a hamar? 13 év vagy mi???
      Most fél 10 múlt, harmadszor hiv be dühösen, hogy miért kell neki mindig azt csinálni, amit én mondok. (Ami egy vicc, mert egy elkényeztetett kis majom, általában az van, amit ő akar, de mindennek van határa.) Spock mit válaszolna erre?

      Törlés
    2. Hú, nem tudom:) amúgy pont ma mondta nekem Marcika, h mindig az van amit én akarok, én meg felhàborodva mondtam neki, h a csudàt, hàt el van ő halàlosan kapatva:D
      egy csomószor tök olyan, mint a legidegesítőbb kamaszok és hozzà még Léna is elég szemtelen most (bàr ő azért jobban igyekszik a kedvemre tenni), szóval elég vacak időszakunk van, de ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül:)

      Törlés
    3. Nem ér semmit a józan ész, azt már látom... :(
      Nálunk hálistennek csak Peti az idegrágó most, bár ő meg hoz minden szart: sértődékeny, szemtelen, akaratos, makacs, szófogadatlan meg minden, amit el lehet képzelni. :( Az utóbbi egy hét ilyen gáz amúgy vagy csak nem tűnt iyg fel...

      Törlés
  7. Nàlunk ez màr fél éve megy és csak azért nem mondom, h rosszabb, mint a dackorszak volt, mert közben meg iszonyú cukik, okosak és viccesek, szóval ellensúlyozzàk valamivel a kemény időszakot. De elképesztő, h egy fogmosàsért fél napokat kell könyörögni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk totál hullámzik. Van olyan nap, mikor tök értelmes, együttműködő, szófogadó, segitőkész, udvarias - más napokon meg, mint akit megszállt az ördög, undok, durcás, sértődékeny, szemtelen, minden, ami idegesitő.
      Az zavar, hogy állitólag ilyenkor a legnyugisabbak - hát nálunk ez nem igy van, 3 évesen könnyebb volt vele meg talán 4 évesen is, most 5 évesen hülyült meg.

      Törlés
  8. Szerintem ez életkori dolog lehet, illetve elsőszülöttségi. Az első világgá menetelek is ilyenkor vannak, nem? Szegény, meg nem értett négyévesek... :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, szerintem a dackorszak 2-3 évesen tombol... :D Nálunk akkor nem volt iszonyat durva, most sokkal fárasztóbb... Lehet későn érik. :-/

      Törlés
    2. Ez nem dackorszak. Ez vmi más, de más 4-5 évesek szüleitől is ezt hallom, hogy ilyen kurva okosaknak érzik magukat és irtóra idegesítőek lesznek.

      Törlés
    3. Ó igen, ezt akarom hallani. :D
      Lehet, hogy elkényeztettük őket? :P Belefér. Mondjuk az igaz, hogy nagyon kevés dolog tiltott egyértelműen, sok mindenben nálunk alku van. Kompromisszumkeresés. Alternativák.
      Lehet megszokta, hogy ha vmit kitalál, mégis az van, amit ő akar és nem adja fel, keresi, kutatja a kiskapukat. :-/ No de ezzel mi a teendő?
      Végül is az a cél, hogy leleményes, kreativ felnőttek legyenek... Eh... És még egyesek azt hiszik a szülés a legnagyobb kihivás a gyerekezésben... :D

      Törlés