Oldalak

2015. július 19., vasárnap

Vasárnap tehát fogtuk magunkat és miután Apu bevitt a Déliig, levonatoztunk Lellére Petivel kettesben. A klimás vonat után üditő fülledtség fogadott a Balatonnál, bevallom jól esett a meleg, mikor 3 óra múlva leszálltunk, mert bár szuper, hogy volt a vonaton légkondi, majd megfagytunk, mire leértünk a tóhoz. Mivel késett a vonat, már elmúlt 1 óra, mire leértünk, igy azonnal lepakolhattunk a szállásunkon. A Hotel (?) Tiffany-ban foglaltam le egy éjszakát, ami roppant retró, roppant gagyi hely, de szuper az elhelyezkedése, mivel nagyjából 200 méterre van a vasútállomástól, a Napfény strandtól és a kikötőtől... Miután gyorsan lepakoltunk, elmentünk felvenni pénzt (előre kellett fizetni - hahaha), majd miután kifizettünk a lakhatásunkat, lesétáltunk a strandra. (Útközben Peti kiverte a balhét, mert szeretett volna egy szar műanyag horgászbotot (ilyen fityinges ócskaságot ezerötszázér'), de megtagadtam tőle ezt, úgyhogy durcásan, szenvedve értünk a vizhez, óóó, hát zseniális az ilyen.) Mindenesetre a viz kiengesztelte, egész délután boldogan lubickolt a hűs habokban, konkrétan alig akart kijönni a vizből és bár mondtam neki, hogy veszünk pár homokozó cuccot és homokozhatna is akár a parton, az sem izgatta, inkább maradt a vizben, mig le nem ment a nap. Ebédre - úgy 3 körül - hotdogot evett (én a szokásos gyrost), majd kapott egy Calippot, amit egy mozdulattal ejtett a vizbe nagyjából két nyalás után... Kipróbálta a trambulint is (5 perc 500 Ft) illetve csúszott párat a strand vizicsúszdáján is, de alapvetően tényleg szinte az egész délutánt a Balatonban töltötte. A strandról hazafelé ettünk még egy lángost, majd miután "otthon" lezuhanyoztunk, nekivágtunk a "városnak" és megkerestük A cukrászdát. Egy-egy süti után (én kaptam egy tejes kávét is), visszagyalogoltunk a központba, ahol valami Nosztalgia Fesztivál volt (pont az ablakunk alatt), de sebaj, mivel T. nem volt velünk, nem nagyon zavart a dolog. Mivel a fesztivál részeként (?) egy mozgó vidámpark volt a városban, körbenéztünk, mi a kinálat és mivel láttam, hogy Pipi majd megveszik a gokartért, megengedtem, hogy egy menetet menjen. (A fél órás jegy 1800 Ft volt - azért az elég zúzós, nem? (Az 5 perces 500 Ft volt, az még rosszabb, tudom, de igy legalább csak 500 Ft-ot adtunk ki, nem 1800-at...)) Vicces volt amúgy, a gokartnál találkoztunk egy dublini ismerőssel, haha, hát csepp a világ, most már bizonyos. Bár már 9 felé járt az idő, mivel másnap hajózni szerettem volna, még kisétáltunk Petivel a mólóhoz, hogy tudjuk, hová kell menni, úgyhogy mire hazaértünk, volt vagy fél 10-10, igy egyikünket sem kellett altatni aznap este. (Palikát sem, haha, aki első éjszakáját töltötte tőlem távol, óóó, hát olyan hamar felnőnek...)
Hétfő éjjelre - igen meglepő módon - valami brutál hidegfront érkezett, igy arra ébredtem többször, hogy atyaég, fúj a szél és ömlik az eső. Reggelre elég rendesen lehűlt, legalább 10-15 fokkal volt hidegebb, mint az előző nap, igy a strandolást elfelejthettük. (Annál is inkább, mert megjött...) Amig Peti még aludt, én csendben összepakoltam, átszerveztem a napot (először strandolni akartam, majd hajózni, de a vizezést ugye kihúztam a programok közül), majd fél 11 körül fogtuk magunkat és "elhagytuk a szállást", ahogy köll. A Sparban kezdtünk, vettünk reggelit meg innivalót a vonatra - közben vagy ötször kezdett el esni az eső, de edzettek vagyunk -, majd amikor kezdett vészessé válni a dolog, beültünk tejeskávézni a főtéren egy kávézóba és Sparos péksütiket majszolva néztük a szemerkélő esőt. (Ja, Pipi kapott egy csavaros fagyit is.) Mivel dél körül járt az idő, úgy gondoltam, ideje ebédelni, igy a kikötő felé vezető utcán kiválasztottam egy éttermet és beültünk enni egy menüt. (Peti itt is pattogott, mert meglátott egy buborékfújót, amihez speckó kesztyű járt, amivel meg lehetett fogni a bubikat és neki természetesen nagyon kellett volna egy készlet - mondanom sem kell, húsz zsilliárdért... Vagy fél óráig szenvedett, sértődősködött, játszotta a hattyú halálát (tiszta Gobbi Hilda, esküszöm), én meg már a plafonon voltam tőle, hogy valami miatt mindig durcáznia kell.)) A menü amúgy erőlevesből és fish&chips-ből állt, de az utóbbi egy szégyen volt: 10% hal(szerűség), 90% panir. Mondjuk én vagyok a hülye, mégis mit vártam a magas elvárásaimmal, a fish&chips hazájából jőve... Mindegy, azért ettünk: én leveseztem, Pipi meg megette ezt a borzalmat, őt nem zavarta, hogy halat alig látott a kajája. A fél 2-es sétahajót értük el: egy órát hajókáztunk a tavon, jó élmény volt, tényleg. (Előtte nyomtattunk egy érmét itt is, mondom én, hogy gyűjtjük.) Miután leszálltunk a hajóról, ettem egy kürtős kalácsot, elsétáltunk a szabadstrandhoz, belelógattuk a lábunkat a vizbe és egy röpke játszózással búcsút vettünk a Balcsitól. Fél 5kor indult a vonatunk haza, ami 10 percet késett ugyan, de viszonylag hamar, 7-re Pestre is ért. A Déliből mire átvergődtünk a Pöttyös utcáig, Apu is beért értünk, igy 8 körül már otthon is voltunk. Paja jól birta a hiányunkat, teljesen jól szórakozott nélkülünk is, de mikor megérkeztünk, ugrott a nyakunkba rendesen, hát majd' megzabáltam.
Igy indult hát a következő hetünk Magyarországon, én pedig egyre inkább úgy éreztem, nem akarok még hazamenni...
Folyt. köv.  

2 megjegyzés:

  1. Akkor - már, ha lehetek indiszkrét - Palikát elválasztottad?

    VálaszTörlés
  2. Igen. Még Dublinban. Először a délutáni alvás előtti szopi maradt el, még április körül, aztán az esti szopit is elhagytuk, csak tápszert kapott és végül reggel, felkelés után sem adtam neki. (Utóbbi azért kellett, hogy még visszaaludjon kicsit...)
    Abszolút sima ügy volt, egyszer csak nem kapott és kész. :D

    VálaszTörlés