Oldalak

2015. augusztus 19., szerda

Amikor épp nem az életemen töröm a fejem (nonstop azon kattogok, mégis mi a fenét dolgozzak, mit csináljak, mihez kezdjek magammal), akkor úton vagyunk - naná, hiszen nyár van, nyár (néha még azért fájó szivvel gondolok az otthoni nyárra, A nyárra, a forróra, a Balatonosra, a fagyisra...) és sirok, milyen kövér vagyok. Pontosabban, hogy a lábam milyen kövér. Csipőtől bokáig. Szörnyű. Ma láttam magam egy videón és jézusom, akkora fenekem lett, mint két dinnye. 58 kg voltam reggel. Az a 3 kg plusz, ami mondjuk 2012 vége óta felcsúszott, mind a seggemre meg a lábaimra mászott. Utálom, na.
Tegnap amúgy voltam spinningen, ez egy új élet kezdete, érzem, miután ennél már csak jobb lehet, hiszen úgy szálltam le a cangáról 50 perc után, mint Bridget Jones és nagyjából összecsuklottak a lábaim, ahogy jöttem le a lépcsőkön, tudom, szörnyű vagyok haha... Szeretnék menni a jövő héten is, de utálom, mikor meggyullad a fejem és mondjuk az sem volt túl motiváló, hogy az edzőnek konkrétan sörhasa volt... A lábai brutál izmosak voltak, oké, csipőtől lefelé jó volt, de felfelé... Hát ja, sörhasa volt, ennyi, ezt nem lehet másképp mondani. Az óra egyébként sötétben zajlott (ezért jobb a spinning, mint a futás haha) meg zsirégetésnek biztos jó, csak a napokban olvastam, hogy lokális zsirégetés nincs, úgyhogy meg vagyok lőve. Eh...
Visszatérve az úton levésre, csütörtöknél hagytam abba, mikor is voltunk négyesben a Red Mountain Farmon, de ezt már irtam. Pénteken esett az eső, kedvem sem volt igazán kimozdulni, igy csak a Lidl-be ugrottunk el délelőtt, mert láttam, hogy megint árulnak stencileket és gondoltam Peti örülne nekik. Ha már ott jártunk, be is vásároltunk persze, de a lényeg a stencil volt ugye. Délután jött Mónika, én a Starbucks-ban múlattam az időt, majd mikor T. végzett a munkával, összefutottunk és együtt sétáltunk haza.
Szombat délelőtt még mindig elég borús volt az idő, úgyhogy csak egy közeli játszóra ugrottunk le, konkrétan a Patrick Doyle út mentire, mert ott van zipline és Palika is talál magának elfoglaltságot. Délután IKEA-ztunk, végre vettünk Peti Lego-inak egy kis szekrényt és igy a szinek szerint szétválogatott darabkákat el tudtuk tüntetni a szoba közepéről. Mivel nem akartunk sokat lógni az IKEA-ban, nem vettünk rengeteg dolgot, sőt, még azt sem találtuk meg, amit eredetileg akartunk haha (szivószál meg szappantartó), igy a szekrényen kivül még vettünk egy kis biszbasz tartót és kész. (Roppant jó vagyok ám önkontrollilag, már rá sem néztem a kis diszecskékre, képkeretekre, gyertyácskákra, amiket régebben úgy szerettem, most már csak célirányosan kergettem át Palikát az áruházon. Mondjuk az önmegtartóztatásomhoz igencsak hozzájárul, hogy Paja gyors, mint a villám, úgy cikázik végig a nyitott és kevésbé nyitott tereken, hogy öröm nézni és esélyem sincs körbenézni, különben szem elől tévesztem... No majd pár év múlva. Ha.) Mivel Peti szeretett volna fagyizni, kifelé menet vettünk neki egy frozen yoghurt-ot, de ha már ott voltunk, vettünk egy hotdog menüt is, ami sajnos iszonyatos volt, úgyhogy el is határoztam kb ezredszer, hogy hotdogot az IKEA-ban soha, soha többet, mert halálosan szar.
Vasárnap hogy Peti kapjon jó fagyit is (neki sem izlett az IKEA-s fagyasztott joki) elmentünk Bray-be. Ezúttal kihagytuk a játszót, egész délelőtt a parton kavicsoztunk, egészen addig, mig Palika úgy nem döntött, hogy szevasztok gyikok, én leléptem és el nem kezdett mint a csik hazaindulni, átvágva homokon, kavicson, hináron. Délután, mig T. meg Peti szerelték az IKEA-s szekrényt meg takaritottak, mi Pajával elmentünk átvenni Mia ajándékát az Argos-ból (egy Frozen-es puzzle meg egy Disney-s társas), majd beugrottunk a Supervalu-ba vásárolni. A hétvégén egyébként valamelyik este palacsintát is sütött T., de hogy mikor, arra már nem emlékszem. Én a citromos kuglóf sikerén felbuzdulva sütöttem szilvás pitét és zabpelyhes kekszet is, mindkettő órákon belül elfogyott...
A héten ugye úgy volt, hogy Pipi táborozik, de mivel olyan jól elvagyunk mostanság itthon is, úgy gondoltam, spórolunk kicsit (€140 lett volna 9-1ig, 5 napra, ha minden nap megyünk valahová és fizetjük a belépőket, az sincs ennyi). Hétfőn sajna sokáig nem tudtam eldönteni, mit csináljunk, elindultam Sandymount felé, hátha pont dagály van és tudunk vizezni kicsit, de persze apály volt és nulla tengerviz, úgyhogy megállás nélkül továbbhajtottam Dun Laoghaire-ig és ott játszóztunk inkább. A cafe-ban (ahol magyar volt a barista) vettem egy kávét meg egy scone-t magamnak, Peti meg kapott egy croissant-ot és mivel gyönyörű volt az idő, szépen letelepedtünk a fűre és mintegy piknikeztünk kb 5 percig, mig Palika meg nem unta az egy helyben veszteglést. Délután volt Mónika, én meg elmentem a Burger-be limonádézni. Tudok élni, tudom.
Kedden T. szabin volt és mivel múltkor nagyon tetszett a Fort Lucan, úgy döntöttünk, oda megyünk négyesben. Nagyjából pont olyan meleg volt, mint amikor a Red Mountain Farmon voltunk, úgyhogy Palika karja egészen le is barnult. Mig mi homokoztunk és a kicsik játszóterületén marhultunk, Peti kibérelte T.-t és vele fedezte fel a parkot újra. Gokartoztak, mini golfoztak, játszótereztek és Pipi természetesen megint csúszdázott - ezúttal mind a három csúszdán. Nagyon bátor gyerek, na, én azt hiszem összefostam volna magam, ha bármelyiken le kell csúsznom... Mivel nem akartuk, hogy Paja a kocsiban aludjon, fél 1 körül hazaindultunk, ami nem is volt baj, mert eddigre annyian lettek, hogy egy tűt nem lehetett leejteni úgy, hogy ne szúrjon meg valakit. Délután T. bement a céghez próbálni, mert jövő héten lesz valami koncertjük, 6kor pedig jött Mónika, hogy el tudjak menni spinningre. Ma este amúgy szeptember 7-ig hazautazik Magyarországra - már a Mónika - igy most majd' három hétig magunk maradunk. Szipp.
Ma - mivel ömlött az eső reggel - játszóházban voltunk, méghozzá a Leisureplex-ben, Tallaght-ban. Ez már a harmadik Leisureplex, amit kipróbáltunk, négy van Dublinban, egy Cork-ban, no de addig biztosan nem fogunk elmenni, max. ha arra nyaralunk ugye. Egyszer. A játszóház egyébként a szokásos volt: két playframe meg pár ride-on a legkisebbeknek, a fiúknak tetszett, én meg kaptam egy kávét és ennyi*.
Ja és mint mondom, közben folyamatosan agyalok-agyalok-agyalok mi legyen velem. Jaj.  

* Ja, Palika leesett a ride-on-ról, mire jött a játszóház dolgozója és adott neki egy mini bowling készletet. (lásd a képet) Hümm.

5 megjegyzés:

  1. Észrevettél valai rendszert az ír és a magyar Lidl akciói között? Tehát pl. a stencilek pár hete voltak itthon akciósak. Az ugyanaz az akció volt?

    VálaszTörlés
  2. Az igazat megvallva otthon nem nagyon jutottam el Lidl-be és mikor otthon voltunk sosem néztem az ir oldalt. :D
    Szerintem van némi hasonlóság, de mivel az áruk sem ugyanazok (pl mások a péksütik, itt nincs az a sok sós cucc és otthon nem emlékszem, hogy van-e cookie pl) benne van a pakliban, hogy bizonyos dolgok országspecifikusak. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez amúgy kemény stencil, háromféle volt, az egyik királynős, lányos, a másikat tavaly megvettük, az autós + dinós volt, most amit vettünk, ezen betűk vannak, számok meg állatkák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt is olyan volt. :-) Néztem is, de végül mégsem vettem...
      a honlapot szoktam nézni. Most rákukkantottam a franciára és egész klassz farmerok vannak kölyköknek - remélem itthonra is elér az akció. (Csak azért kérdeztem. Hihi!) De majd akkor kukkolom neten a fr/magyart összevetve.

      Törlés
    2. Gondolkodtam is, miért kérdezed. :D

      Törlés