Oldalak

2015. szeptember 24., csütörtök

És amúgy rájöttem, hogy régen nem azért volt könnyebb a gyerekekkel otthon lenni, mert ott volt a nagy család az anyuka körül (hol? kinél? nálunk anyu egyes-egyedül navigált minket, apu sem igen zavart vizet velünk kapcsolatban), hanem mert nem volt ez a hülye nyomás az emberen, hogy amig otthon vagy, képezd át magad, kezdj önálló vállalkozásba, de minimum tanulj meg egy idegen nyelvet vagy végezz el egy felsőfokú sulit / tanfolyamot, nehogy már "csak" a gyerekkel legyél otthon, hát az milyen gáz és lúzerség. Aki nem tanul, az szappant főz, rákattan az extrém diétákra, próbál egészségtudatosabb lenni és napokat tölt ez alatt a cimszó alatt a konyhában / spejzban / biopiacon. Én sem vagyok kivétel, nem azért irom. Csak hát szegény gyerekek. Szinte sosem kapnak 100%-os figyelmet.

7 megjegyzés:

  1. Én spec a 100 szàzalékos figyelem hisztériàtól megyek a falnak.

    VálaszTörlés
  2. Nem jol fogalmaztam, maximalis figyelem kene legalabb kicsi korban. Hogy az ember ne nonstop az eleten, a hogyan tovabb-on agyaljon, hanem legyen eleg x honapig (nem evet mondtam) hogy CSAK a gyerekre figyeljen és ne egzisztencialis kerdeseken. (Nem arra ertettem, hogy rotyire se menjunk egyedul meg ne jarjunk moziba meg ne csinaljunk semmit gyerek nelkul, hanem hogy ne a "gyes idoszak" legyen a "kitalalom magam" idoszaka.)

    VálaszTörlés
  3. Szoval utalom azt a HR hozzaallast, hogy azt varjak, hogy "amig otthon voltam a gyerekkel egy evet, megtanultam programozni / kinaiul / barmi". Miert ciki az, hogy amig otthon voltam, a gyerekemmel voltam? Miert neznek arra ferden, aki CSAK gyesen volt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja jó, igen, ez igaz, csak nekem ez a maximàlis figyelem, ez úgy làtszik vörös posztó:)

      Törlés
  4. Akkoriban egzisztenciarol se nagyon beszeltek, foleg a munkasosztaly, hat nem is nyomasztotta a kerdes, tudta h mehet vissza a teeszbe dolgozni. Meg hat igen, a gyerekekre sem jutott ennyi figyelem, nem gorcsoltek munden szaron. Nem mondom h az volt a jo, de a bios posztodra is reagalva: az is mar kicsit beteges, ha csori kolok azert nem ehet meg egy turorudit se mert anyuka latens dietasnover.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, nemtom, ez a modern anyaság sok szempontból annyira degeneràlt.

      Törlés
    2. Hat igen, anyu is 40x evig volt tanitono. Ennyi. Nem jutott eszebe bio shopot nyitni, vallalkozni, tanitono volt és kesz. Egy ideig igh, de azt utalta is rendesen. Oke, most joval tobb a lehetoseg, "lehetsz barmi, kovesd az almaid és tarsai", de ez pont a dolog hatulutoje is.

      Törlés