Oldalak

2015. szeptember 12., szombat

Tudom, nem mindenki szereti becézni a gyerekeit, de napok óta azon gondolkozom, hogy lehet a Tas-t becézni. (Egy hordozós fotón láttam, hogy van, akinek a három gyereke Zselyke, Magor és Tas. Ez a Tas nem hagy nyugodni.)  

13 megjegyzés:

  1. Tatyi? Tasli? :-D
    Mondjuk a Magor is érdekes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem a Taska, Tasocska jutott eszembe, de mind gáz. Valószinű nem becézik, úgy is lehet. :D
      Csak monduk az a baj, hogy oviban elég sérülékenynek tűnik ez a név mondjuk egy hasonlóan becézhetetlen Koppányhoz képest.

      Törlés
    2. en nem szeretem, ha az en koppanyomat becezik., es o sem. (a kopitol pl. a falra tudnek maszni... :-) ugyanugy kiskorom ota nem birom, ha vki leadriz...)
      persze hivjuk sokfelekeppen a koppany mellett, de egyik sem a nevebol ered.

      Törlés
  2. nalunk az egyetemrol a neprajz miatt az egesz evfolyamnak osmagyar gyererkei vannak, Biborka, Zador, Hunor, Bojan, Gellert meg ilyenek.
    en nem tudom, en mar a Botondot meg a Zsombort se igazan tudom becezni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek még egész jók. :)))
      A Botond pedig milyen népszerű otthon! Mondjuk azt rengetegszer hallani Botinak, Zsombor meg Zsombi, bár igen, az is elég fura, most hogy igy belegondolok...

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

      Törlés
    3. en azt nem ertem ebben, hogy ha van egy Botondod, akit allandoan Botizol, akkor lenyegeben elnevezted a gyerekedet Botnak. sosem ertettem, miert nepszeru, szerintem ez tok fura.

      Törlés
    4. De a bot legalább pozitiv szó. :))

      Törlés
  3. Mi olyan neveket keresünk, amit nem kezd mindenki csípőből becézni. :D

    Dublinban az egyik ping-pongos srácnak Zsombor volt a kisfia (most is az, csak én nem vagyok ott), mindenki Zsombinak hívta. Amikor beszéltünk róluk, az írek hüledezve kérdezték, miért hívjuk a kisfiút zombinak. Nekik egyformán hangzik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor fel van adva a lecke - jó sok lecke... :D :P

      Ez nekem eddig fel sem tűnt, csak délután, hogy leirtam... De valóban. Mondjuk a Zs eleve értelmezhetetlen külföldön. :D

      Törlés
  4. Szerintem ők máskép becézik, ha becézik. Mi is Dömének hívjuk Damiant családilag, Rebekát meg Bunnyzzuk.
    Nagybátyámék viszont direkt adtak olyan nevet a fiaiknak, ami nem becézhető: Kornél, Ervin.
    Zselyke nevű lányukat barátnőmék Zsezsinek hívják.
    S apropó Zs... A Gy hangot mire elmagyaráztam angol barátnőmnek...

    VálaszTörlés
  5. Én szeretek becézni, de a Kornél név az mindig is tetszett... Talán azért fújok a Tasra, mert az nem. A Zs nagyon kemény, egy ismerősünk mindig azon sir, hogy kicsesztek a szülei vele (Balázs), mert senki sem tudja kimondani...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen... Pedig nekem meg a Balázs tetszett, de így kétéltűként ezt nem mertem volt bevállalni.
      Az exem mind a négy ivadékát hívják egyébként ősmagyarul. Ráadásul mind a négynek van két-két ilyen zseniális keresztneve. Minap Móron állok a borfesztiválon egy kézműves sátornál, mikor is mondja egy kisfiú a nevét, hogy azt véssék bele az akármibe "Tege". Fel is kaptam a fejem a névre. Hát nem az ex asszonykája volt az a kis Tege-Ders-Koppány-Huba-Regő-Tas etc. gyerekekkel? Jah ez onnét ugrott be, hogy ott is van egy Tas. Illetve, hogy szerintem a 4 fiú 8 keresztnevére nem jut egy normális becenév sem. :-P

      Törlés