Oldalak

2015. október 6., kedd

Küzdöm a fülemmel és folyton azon gondolkozom, mennyire szar lehet betegnek ( I mean tartósan betegnek lenni). Mondjuk rákosnak. Amikor nem elég, hogy fáj, de még az életedért is aggódsz. Hogy egyáltalán túléled-e. Annak ellenére, hogy bár már nem fáj a fülem, csak egyszerűen nem hallok vele és olyan, mintha lenne benne valami, megőrjit a gondolat, hogy valami nem oké. Alig tudok gondolkozni, alig tudok bármit csinálni, annyira zavar ez a hülye süketség. Pedig basszus mi ez? Egy fülgyulladás. Oké, gennyes, de azért nem a világ vége. Talán. Tegnap voltam a GP-nél, irt fel antibiotikumot, aminek lassan hatnia kéne gondolom, de egyelőre még semmi, pont úgy (vagy rosszabbul) vagyok, mint tegnap. Fülcseppet nem kaptam, mert mikor belenézett a fülembe az orvos, visszahőkölt, mondván tele van az egész gennyel, hiába ir fel nekem most még bármit, semmi értelme, mert el sem jut a beteg részhez a gyógyszer, no köszönöm szépen. Csütörtök 10-re kaptam még egy időpontot, hátha addigra lát valamit, kitalálja, mi a teendő. Isteni. Én meg közben megkettyenek, mert olyan, mintha mindig épp leszálláshoz készülődnénk a repülőgépen: pattog, kattog, pukkan, éget a fülem és hát ugye nem hallok rá.
És T. holnap délelőtt repül Amerikába. Hát micsoda időzités ez. Szemét világ, mindig tudtam.

13 megjegyzés:

  1. Hú, nekem ilyen gyakran van, részvétem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakran? Hát hogy lehet ezt túlélni? És hány napig van ez a búra-érzés a füleden? Nekem hétfő délután kezdődött a dugulás, most szerda este van és egyre rosszabb. Hétfőn még csak néha dugult be, kedden már a nap 90%-ban be volt dugulva, most már akkor sem tudom kidugitani, ha piszkálom. Irtó kellemetlen. És nem mellesleg totál süket vagyok.

      Törlés
  2. Simàn ki kell mosatni, a gyulladàs meg a viszketés is a túl sok fülzsírtól van, rémesen gusztustalan, de így igaz:) Amerikàban nem nagyon akartunk ilyenekkel orvoshoz menni és vagy egy évig be volt dugulva a fülem.Nagyon szar, igen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. No de ahogy olvasom, kimosni nem szabad, ha perforált a dobhártya, mert azt mondták, még viz sem érheti, mig be nem heged, nem hogy kimosás. :-/
      Szóval kimosatnám én szivesen, de nem engedik. :(

      Törlés
    2. hátnemtom, akkor lehet, hogy ez nagyon más mint az enyém volt, de pont a kimosatlanságtól lett végül mindig nagyon gyulladt.

      Törlés
    3. hátnemtom, akkor lehet, hogy ez nagyon más mint az enyém volt, de pont a kimosatlanságtól lett végül mindig nagyon gyulladt.

      Törlés
    4. Nem tudom, total gaz, hogy orvosi vegzettsegseg nelkul google-zgetek, hogy rajojjek mi van. :-/ Azt hiszem vegigszedem az antibiot és jovo hetre kerek idopontot, hogy kapjak beutalot vki szakertohoz. (Ujabb €60, hogy fizethessek €180at an ENT-n.)

      Törlés
  3. Hú, de isteni lehet! :-(
    Nekem neurológiai okokból fáj rengeteget a fülem, de szterencsére az csak irgalmatlanul fáj, nem siketülök tőle, nem folyik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neurológiai oka is lehet? o.O

      Törlés
    2. A fájdalomnak igen. Nem jó a szigetelés az egymás melett futó érző és mozgató idegeknél és átszükik a "jel". Fáj irgalmatlanul, pedig nincs fájdalom igazából.

      Törlés
    3. o.O Elég sokat keresgéltem fül témában most, erről nem hallottam. o.O

      Törlés
    4. Nekem is már jó ideje megvolt ez a problémám, mikor végre valaki elárulta, hogy mi. Voltam vele természetesen fül-orr-gégészeten, fogorvosnál... etc. Semmi, ide oda küldözgetés.
      Persze meleg só vagy ilyesmik: fing a kádba.
      Aztán végülis a barátnőm fiatal orvos unokatestvérével beszélgettük egyszer - ő asszem neurológus - , feljött a téma és ő világosított fel, hogy mi ez. Kérdezett párat és vágta.
      Nincs igazán miértje, hogy mikor kezd rá. Szerencsére egyre ritkábban...

      Törlés