Oldalak

2015. november 25., szerda

Egyébként megint úgy utálom ezt az országot.
Körbe-körbe mozgok a képzéseket illetően és az az érzésem (nem meglepő), hogy bazzeg ezek itt a '70-es években élnek. A módszerspecifikus képzéseket illetően választhatsz a CBT és... hopp, a CBT között... Nem az, mint otthon, hogy százféle módszer közül kiválasztod a neked tetszőt / fekvőt. Tranzakcióanalitikus képzés, mint olyan, nincs. Sématerápiás képzés nincs. Pszichodrámára már rá sem kerestem. Van ez a kicseszett CBT, ami oké, felőlem akár hasznos is lehet, de én mi van, ha én mást is szeretnék? Otthon tanulhatsz bármit, de tényleg, neves szakemberektől, nagy arcoktól, itt? Tanulj CBT-t. Jó lesz az. That's grand. Hát nem grand. És mindig nézem a magyar képzéseket, hátha valahogy el tudnék végezni egyet-kettőt, de basszus nem tudok havonta hazarepülni pár napra egy-két éven keresztül. Ilyen nincs.
És ez nem csak a pszichológiára vonatkozik: gondolkoztam más irányokon is, például néztem a DSZIT képzéseket, de két hetente nem tudok otthon lenni... Itt meg? Nem is hallottak még erről. (Szóval lehetne vele kaszálni rendesen, zéró konkurencia van.) De igy hogy?!
Jól fogalmazott a napokban Timi: ekkora távolságból Magyarország szinte tökéletesnek tűnik számunkra, mert ez itt valami őrület valami oknál fogva.
Múltkor hallottam a rádióban, hogy fontolgatják, hogy bevezessék, hogy ha tuti károsodott egy magzat, akkor az anya kérhessen abortuszt (szóval nem bármilyen okból, nem bármikor, csak akkor, ha beteg a baba). 2015 vége van. Inkább engedik, hogy abortuszhajók lebegjenek angol felségterületen, mint hogy engedélyezzék az abortuszt... Idióták. És közben nehogy azt higgyük ám, hogy olyan oltári sok vallásos ember van itt, hogy olyan baromira hisznek az élet szentségében és a hasonló dumákban ... Nem. Ezt igy egyszer régen kitalálták és azóta grand igy. Nem veszik a fáradtságot semmilyen változtatásra. Jól van ez igy, ahogy van, minden jó. Az iskolák 90%-a katolikus. Nóóóórmális? De most komolyan. Eh.  

9 megjegyzés:

  1. :-O :-O nem engedélyezett az abortusz? Akkor mit csinálnak? Jön az angyalcsináló nénike jó pénzért a kötőtűvel? Vagy még jobb pénzért a hajó? Vagy megszüli és megy a levesbe a gyerek, vagy mi?

    VálaszTörlés
  2. Viccelsz? Hogy lenne itt abortusz? :D Ahol 22. héten néznek rád először uh-val és az egész terhesség / szülés alatt nincs kézi vizsgálat? :D :D :D
    Abban az esetben SINCS ma még abortusz, ha megerőszakolnak és úgy esel teherbe... Mondom, hogy középkor.
    Ezért jártam én haza az otthoni vizsgálatokra (Down szűrés, terheléses cukor stb) és ezért van rengeteg beteg gyerek is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez tényleg az basszus! :-O És akkor, ha pl megmutatja a 22. heti uh, hogy a gyereknek a belei ki vannak fordulva, ha megszületik lehet rögtön temetni is, akkor te szépen kihordod azt az életképtelen kis emberkét? (Barátnőmnél volt ilyen rendellenesség.) Vagy mit tudom én, nincs agya...
      A Down-ról akkor itt nem is beszéltem, mert vannak, akik önként vállalnak Downos babát is és azzal lehet "élni".

      A nemi erőszak is... Basszus. :-( Hordd ki, aztán cseszd be egy árvaotthonba, vagy nézz rá úgy egész életében?

      Agyatlanok!

      Törlés
    2. Pontosan, ha ki is mutatja, hogy beteg, elküldenek tanácsadásra, hello. Elvetetni nem lehet, semmilyen körülmények között. Hát nincs abortusz, na.
      Beteg nagyon.

      Törlés
    3. És a fogyatékkal élő ellátására, az emiatt egy örök életre a munkából kieső anyák támogatására, arra van pénz??? Vagy az emiatt gondolom jóval több nagycsalád finanszírozására?
      Fogamzásgátlás terén mennyire támogatnak, világosítanak fel, támogatja a tb? Vagy limonádé és kész. (Limonádé: nem előtte, nem utána, helyette.)

      Törlés
    4. Itt aki anyuka több gyerekkel az alapból kiesett a munkából. :D Lásd a bölcsi - ovi árakat. Nem hiszem, hogy olyan sokat kapnának a fogyatékkal élőket nevelők. Meg ahogy látom, elfogadás az van, az oké, abban nagyon elöl járnak, szó se róla, de a fejlesztéseket illetően, háááááááát. Óriási a piaci rés, hogy úgy mondjam. A gyógytornákra hónapokat kell várni, de magán szakemberek sincsenek.
      A jelenlegi fogamzásgátlási trendet nem ismerem, azt tudom, hogy még a 80as években is tiltott volt az óvszer. :D :D :D

      Törlés
  3. Az olaszok is a huszadik héten akartak volna ultrahangra küldeni, addig ki se derült volna, hogy ikrekkel vagyok terhes ha nem jövünk haza orvoshoz. Mondjuk azért azt gondolom, hogy Magyarorszàgon viszont túl nagy hisztit csapnak a terhesgondozàsból.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizonyos dolgokat szerintem is eltúloznak, de azért az a 13. heti ultrahang nem hülyeség.
      Franciáéknál normál esetben 3 van. Egy a 13. héten - genetikai - egy a 20. hét körül a második nagy vigygálat, hogy a szív, érrendszer etc is oké és végül a 30. hét körül. Tökéletesen elégnek gondolom.

      Törlés
    2. Engem mind2x a 23. hét körül akartak megnézni legelőször. Elmész a GP-vel a pozitiv teszttel, adsz neki pisit, ő belelógat egy másik tesztet, megállapitja, hogy jééé, igen, terhes, beir a rendszerbe és hazaküldsz. Pár nap múlva kapsz egy levelet, hogy gratulálnak, first appointment a kórházban a 22-23. héten... Ott vérnyomás mérés, alap vérkép, uh, minden megvan-e, következő időpont 30. hét körül (ekkor nincs uh), csak vérnyomásmérés és súlymérés, majd talán a 37-38. hét körül van a második uh, de én ott már ugye nem jelentem meg 1x sem...
      Én haza a 12. heti uh-ra mentem (vagyis kombinált tesztre), majd mivel otthon voltam a 24. héten is, megcsináltattam a cukorterhelésest is, ami itt nincsen. Meg voltunk babamozizni egyszer hehe, úgy a vége felé.
      Iszonyat állapot van itt az eü területén amúgy, semmire sincs pénz, pontosabban nincs pénz az ORVOSOKRA, sok szülés úgy folyik le, hogy egy percig sincs benn a doki, csak a midwife.
      A 43 éves gerincproblémás Maru császár után úgy szült normál úton, hogy egy orvos sem látta egy pillanatra sem... Azért ez szerintem nagyon durva.

      Törlés