Oldalak

2015. november 14., szombat

Mi lett ezzel a világgal, most komolyan? És vajon lehet még valamit tenni? Mit?
Ez a sok pray for... meg annyira, de annyira hipokrita. Mintha sebtapaszt tennél egy agydaganatos homlokára. Sok-sok sebtapaszt. Hátha az segit. Hát nem, nem segit.

Jut eszembe az imáról: Tegnap, miután T. elment pingpongozni, Peti elém serdült és elmondott három imát. Hogy a suliban tanulták. Rendesen keresztet vetett (azokkal a kis drága kezeivel, amik pont 5.5 éve még bennem növekedtek, amik csápoltak, ha éhes volt, azok a kis dagi, vajas babakezek, hát megszakad a szivem) és (igaz szemforgatva, mert közben hülyülni kell) olyanokat mondott, hogy Amen meg Pray meg God. Hát mi van itt kérem? (Tanulmányozási célból amúgy megkértem, hogy mondja el még egyszer és felvettem videóra is, úgy ledöbbentem.)

6 megjegyzés:

  1. Asszem en ateistat nevelek: ma megkerdezte L. hogy mi volt az emberek, dinok, 'tuzvulkanok' elott, es keptelen voltam eloadni az Isten megteremtte a vilagot-sztorit...

    A parizsi dobbenethez: nekem is az jutott eszembe, hogy mit, mit, mit lehet meg tenni? Most majd nekunk kell ket hatizsakkal fel vilagot menekulni?
    Ilyenkor nem jut eszedbe h jobb lett volna Ausztraliaba koltoznotok...?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is, ha nem hiszed. :) Mi azt mondtuk, semmi nem volt, egyszer csak lett egy nagy robbanás és hopp, elkezdődött az élet. Mert tulképp ennyit tudunk. Szokta kérdezni, hol volt, mielőtt megszületett volna - hát sehol, mondom neki. Egyelőre megelégszik ezzel.

      No jó, de Európából hová lehet menekülni? Amerikába (haha)? Ázsiába (HAHA)? Afrikába (még nagyobb haha)? Marad az Antarktisz és Ausztrália, a "hiresen befogadó" (HAHAHA) Ausztrália... Hát... Sok sikert annak, aki ezt megpróbálja.
      Nekem amúgy nem jut eszembe Ausztrália, azt beszéltük, hogy amig Irország bele nem kezd a katonai akciókba, addig azért ez elég jó hely: konkrétan sziget. Csak hajón vagy repülőn lehet érkezni és ezeket jóval egyszerűbb ellenőrizni, mint a szárazföldi határokat.

      Ha viszont beszállunk a háborúba - no akkor beszoptuk, mert ha itt mondjuk bombáznak, akkor annyi, fővárosban lakunk és konkrétan az amerikai, a palesztin és az izraeli nagykövetség között, mindháromtól 100-150 méterre. Szerinted? :D

      Törlés
    2. Őőőőő, asszem kissé elkiabáltam: http://www.irishmirror.ie/news/irish-news/paris-terror-attacks-ireland-warned-4951989

      Törlés
  2. en azt szoktam mondani a teremtestortenetbol, h valaki igy gondolja, hogy isten, valaki meg amugy tudomanyosan. de biztosan mondenki magaban donti el. (nesze semmi absztrakt magyarazat,tudom. de igaz is.) ironikus modon nekem pont az iszlam miatt kell magyarazni, tekintve, hogy egy imahazzal egy utcaban lakunk es kerdezik a gyerekek, mit csinalnak bent a kendos nenik es miert.

    amugy szamomra kicsit viccesnek tunik magyarorszagon terrortamadas miatt felni. es ez nem a kikoltozes miatt, reggebben ugyanigy lattam. de a kikoltozes ota ketsegtelenul egeszen szaz szazalekig biztos vagyok benne, hogy minket magyarokat meg a legelvakultabb vallasi fanatista is tiszta szivbol leszar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, igy futólag én is megemlitettem már, hogy van, aki ezt hiszi, de ennyi.

      Mondjuk mióta Orbán ilyen nagyfej lett a menekültkérdésben, szerintem már több arab hallott Magyarországról, mint ezelőtt. Ettől függetlenül én is remélem, hogy túl kis légypiszok Magyarország az IS-nek és csak teszik, hogy mekkora erejük van, de közben csak kis buta pöcsök.

      Törlés
    2. meg ha logikusan nezzuk, minek terrorakciot szervezni magyarorszagra? nem csak az iszlam terroristak szamara vagyunk jelentektelen kis senkik, de a nyugatnak is. kb semekkora felhordulest nem okozna a nagy nyugati orszagokban, kar belenk a robbanoanyag is. es ez kivetelesen nem az onbizalomhianyom, de ha mondjuk litvaniaban robbantgatnanak, arra se sirna, meg trikolor profilkepezne boldog-boldogtalan, csak elinteznek egy sohajtassal, hogy csori kis litvanoknak ez van, beszoptak, aztan kesz.

      Törlés