Oldalak

2015. december 2., szerda

Aki meg akarja nézni a Steve Jobs-ot ne tegye. Iszonyat. Horror a köbön. Jézusmária, iszonyat szar dögunalom. Kár volt bele két óra a drága életemből.
On a different note, évfolyamtalálkozót szerveznek a pszichósok és bár a három szervező sráccal összesen ha három szót beszéltem öt év alatt, sokat mondok, nem is ismerőseim facebookon, láttam, hogy 33 meghivót küldtek ki első körben és hűűűű, a meghivottak közt voltam. Tudom, silány az életem, de én olyan büszke voltam magamra. Most 108 főnél tart a meghivottak száma, azt hiszem 150 embert vettek fel a "mi évünkben", vicces. (És nagyjából mindenki* pszichológusként dolgozik, jajj, lúzer vagyok, nem kétség...)
Ja és még egy: T. megkapta az ir állampolgárságot, 14-én van a ceremónia. Ilyet! Innentől kérhetünk ir útlevelet a kölyköknek is. Már ha akarunk. (Nem hiszem, hogy akarunk, nem tudom, miért kéne, de érted. Ez már valami.)

* egy srácról tudok, aki ceremóniamester esküvőkön... de az emberek kb 70% már szakpszichológus... az is igaz, hogy rengetegen dolgoznak iskolákban, ovikban és nevelési tanácsadókban, ami azért nem lehet istenkirályság a mai világban tegyük hozzá. no hát igy. kár, hogy nem leszünk otthon a találkozó idejében. szipp.  

10 megjegyzés:

  1. A suliban ahol tavaly dolgoztam arany élete volt az iskolapszichológusnak: heti négy napot jàrt be, amúgy meg minden nap lelépett 3 körúl, teljesen békén hagytàk, úgyhogy délutànonként a magànpraxisàt építgette.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos vannak ilyen helyek is, de azért ez nem gyakori. Ahogy itt olvasom a fórumban, minden sz*ral a pszichológushoz rohannak, plusz portfólió, plusz 80 nettó (vagy nem tudom, mennyi most a pedagógus fizetés mondjuk kezdőként). És két szakos voltam, tudom, mi tanulás van mögötte, milyen a pszicho szak a többihez képest és hogy utána még mi minden kell, hogy normálisan dolgozhass.

      Törlés
    2. 189 bruttó a kezdő, de mért csak annyit kapnànak?

      Törlés
    3. Meg mért kell portfólió? Az a tanàroknak kekl, nem? Vagy ezt az ismerőseid mondjàk konkrétan?

      Törlés
    4. megzavartak, mikor írtam: szóval az iskolapszichológus tanárnak számít? ez biztos? ez olyan fura.

      Törlés
    5. A nettó számit. :) Nekem mikor anno 2007-ben kezdtem volna, olyan 85-90 lett volna a nettó fizetésem. Két nap után után mondtam, hogy no jó, ne szórakozzunk, minden órát rám varrtak volna, mert ugye kevesebbet kell fizetni a kezdőnek (angolt + pszichot tanithattam volna, szuper lett volna, na de nem ennyiért). Eltelt ezóta 8 év, nem tudom, mennyit emelkedett a pedagógus fizetés, gyanitom nem sokat ÉS aszerint a bértábla szerint jár a fizetés, ahogy kivettem a szót a fórumból. Portfólió kell, ja, igazán azt sem tudom, mi az, mert annyira nem mentem bele, mert nem érint, de azt olvastam, hogy kötelező valami minősités miatt.

      Törlés
    6. "Kedden minősültem, túl vagyok rajta, juhéj! smile emoticon
      Csak óvatosan jeleznék azoknak a kollégáknak, akik iskolában foglalkoztatott iskolapszichológusok, hogy a rendszer nincs ám ránk felkészítve... ha iskolában dolgozol, csak pedagógus lehetsz, ergo: pedagógus indikátorok alapján óhajtanak minősíteni (tudom, tudom, az útmutató mást mond, de a minősítő rendszerrel nem beszéltek össze)... pszichológus meg csak nevtanban dolgozhat szerintük. "

      Törlés
    7. Hàt max hat év utàn kell minősítés, lehet húzni azért, ha gyorsan akarsz többet keresni, akkor érdemes megcsinàlni. Én mondjuk úgy làtom, hogy a portfóliónak nagyobb a füstje mint a làngja, de a magyar ember nagyon szeret sírdogàlni mindenen, legalàbb van min. Nyolc éve ez a fajta besorolàsosdi még nem volt, most jobban keresnek a tanàrok (bàr megàllàs nélkül zokognak ennek ellenére). A bruttó 189 az kb nettó 130, ami nyilvàn jó szar persze.

      Törlés
  2. nekerm is van egy eskuvoi vofely ismerosom. nem is gondolnam, h ilyen nepszeru szakma! :-D
    masreszt te nem lehetsz ir allampolgar, csak o meg a gyerekek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mikor megláttam, hogy ezt csinálja, akkorát röhögtem, de egyébként totál illik hozzá, teljesen megtalálta a neki való hivatást.

      Nem tudom, lehetek-e állampolgár, engem ez totál hidegen hagyott. o.O Gondolom, mivel házasok vagyunk, ez nekem is jó lesz egy esetleges vizum igénylésnél stb de én nem is tervezem az állampolgárságot.

      Törlés